reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ze to może być objaw dziecięcego porażenia mózgowego 😱 ale wątpię żeby u Młodego to było to. Mogłoby być też wzmożone napięcie. Moja szwagierka ma przyjaciółkę fizjo i wysyłałam jej pełno zdjęć i filmów i mówi że nie mam się czym martwić 🤷🏼‍♀️ no więc trochę wyluzowałam. Ale wspomnę o tym jeszcze pediatrze na czwartkowej wizycie.

A ładnie je Kostek wszystko? My z Mikelkiem póki co próbowaliśmy tylko chleba i banana i on nie chce póki co tego jeść, nie jest zainteresowany jedzeniem. W poniedziałek chce mu dać kaszkę manną i zobaczyć czy to zje...

My nie mamy tablicy manipulacyjnej ale taki stolik z różnymi przyciskami Fisher Price, póki co mamy go bez nóżek. Niby Mikel coś tam wciska i rusza czymś ale mi się wydaje że te zabawki niepotrzebnie przestymulowują dziecko. Ja to w ogóle jestem anty jeżeli chodzi o zabawki interaktywne chociaż kilka mam ale głównie to były prezenty. Czytam teraz książkę "Sensoryczne niemowlę" - polecam, i tam jest napisane że niemowlęta dużo bardziej powinny mieć stymulowany zmysł dotyku, równowagi i położenia ciała w przestrzeni (tak, są takie zmysły :D) a mniej zmysły słuchu i wzroku które są często u takich dzieci przestymulowane właśnie.
Przeczytałam tę książkę „Sensoryczne niemowlę” pare miesięcy temu, też mi się spodobała 👍🏻

reklama
Dziewczyny znow sie wywrocilam , tym razem z calym impetem na ziemie na plecy i kosc ogonowa... *****. Tak sie boje

Dziewczyny,
Kupiłam wózek do biegania, czekam aż Kostek stabilnie zacznie siadać i rura, trzeba zrzucić te ostatnie 10 kg, proszę trzymać kciuki 😉
Powodzenia 💪

Ja już ważę 2 kilo mniej niż przed ciążą. Nie uprawiam żadnego sportu ale dużo spaceruję z Młodym i psinką, no i Mikel tak mnie absorbuje że za dużo nie jem 😅

Mnie gubią słodyczki 😆😉
mnie tez, ale dodatkowo mam niepohamowany apetyt, obłęd po prostu, jeszcze jeść nie skończę a już myślę co by tu jeszcze wciągnąć, przed ciążą miałam posiłki co to godziny zorganizowane a teraz nie wiem co się ze mną porobiło, dodatkowo, teraz na działce jesteśmy śnieg tu taki, ze nie mogę z wózkiem wogóle z domu wyjść, na spacery na balkon chodzimy :) musze do roztopów doczekać, ale powiem Ci, ze tak jak sama biegałam regularnie od kilku lat tak z wózkiem nie mam odwagi, więc liczę, że opowiesz jak Ci idzie, zwłaszcza na wiejskich wertepach :)

reklama
mnie tez, ale dodatkowo mam niepohamowany apetyt, obłęd po prostu, jeszcze jeść nie skończę a już myślę co by tu jeszcze wciągnąć, przed ciążą miałam posiłki co to godziny zorganizowane a teraz nie wiem co się ze mną porobiło, dodatkowo, teraz na działce jesteśmy śnieg tu taki, ze nie mogę z wózkiem wogóle z domu wyjść, na spacery na balkon chodzimy :) musze do roztopów doczekać, ale powiem Ci, ze tak jak sama biegałam regularnie od kilku lat tak z wózkiem nie mam odwagi, więc liczę, że opowiesz jak Ci idzie, zwłaszcza na wiejskich wertepach :)
Oczywiście. Już się nie mogę doczekać. 😁
A tutis nasz pięknie sunie po śniegu 😉

Do góry