Ze to może być objaw dziecięcego porażenia mózgowego
ale wątpię żeby u Młodego to było to. Mogłoby być też wzmożone napięcie. Moja szwagierka ma przyjaciółkę fizjo i wysyłałam jej pełno zdjęć i filmów i mówi że nie mam się czym martwić
no więc trochę wyluzowałam. Ale wspomnę o tym jeszcze pediatrze na czwartkowej wizycie.
A ładnie je Kostek wszystko? My z Mikelkiem póki co próbowaliśmy tylko chleba i banana i on nie chce póki co tego jeść, nie jest zainteresowany jedzeniem. W poniedziałek chce mu dać kaszkę manną i zobaczyć czy to zje...
My nie mamy tablicy manipulacyjnej ale taki stolik z różnymi przyciskami Fisher Price, póki co mamy go bez nóżek. Niby Mikel coś tam wciska i rusza czymś ale mi się wydaje że te zabawki niepotrzebnie przestymulowują dziecko. Ja to w ogóle jestem anty jeżeli chodzi o zabawki interaktywne chociaż kilka mam ale głównie to były prezenty. Czytam teraz książkę "Sensoryczne niemowlę" - polecam, i tam jest napisane że niemowlęta dużo bardziej powinny mieć stymulowany zmysł dotyku, równowagi i położenia ciała w przestrzeni (tak, są takie zmysły
) a mniej zmysły słuchu i wzroku które są często u takich dzieci przestymulowane właśnie.