reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja bym ogolnie nie narzekala, gdyby nie brzuch. Caly czas wyglada jak w 5 miesiacu :( nawet mi ta ciemna linia jeszcze zostala, co jest chyba troche dziwne po prawie 3 muesiacach od porodu? Tez zaplanowalam cwiczenia, ale u mnie kazde napiecie miesni, to jednak bol w okolicach blizny - cos ta cesarka nie byla do konca ok chyba. Mam nadzieje, ze jak przestane karmic wszystko sie uspokoi i bede mogla cos przedsiewziac. Dlatego czekam na te 6 miesiecy, a teraz staram sie o tym nie myslec za duzo.

reklama
U mnie linia na brzuszku też jeszcze została, chociaż jest coraz jaśniejsza. 3 miesiące po porodzie to prawie nic jeśli chodzi o cofnięcie zmian w naszym ciele. Ciemna linia zwykle zanika około 6 miesiąca... przynajmniej tak mówią.
Choć ja mam tylko +2 kilo, denerwują mnie rozstępy na brzuchu 😐 są nadal ciemne, skóra przez nie nie delikatna w dotyku i do tego jeszcze moja blizna (po zapaleniu wyrostka) stała ciemno brązowa 🤦‍♀️🤦‍♀️
Czasu na masaż brzucha za bardzo nie mam, jak raz w tygodniu zrobię to już sukces

Mi 10 kg jeszcze zostało, No ale jem też jak szalona momentami i się dziwię, że do góry nie idzie ta waga czasami 🙈
Ale nie ukrywam, chciałabym jednak to zgubić zanim zajdę w 2 ciąże bo później jeszcze ciężej będzie to zgubić 🤦‍♀️
Kurde, jak wszystkie wyniki w normie jak na razie to faktycznie dziwnie- a może ruchu brakuje? Chociaż ja się nie ruszam prawie wcale szczerze powiedziawszy, Spacery zazwyczaj krótkie bo w chuście albo na rączkach
Asia, u nas podobnie ze spacerami... 2-3 godziny nie mogę sobie pozwolić, bo mały nadal bardzo krótko śpi w wózku... także w domu tylko największa aktywność.
Robię z Mirkiem na rękach czasami przysiady 😅😅

A, no i teraz oprócz chusty mamy nosidełko 😅💪 ale i tak z 2-3 godziny nie pospacerować, pogoda nie zawsze pozwala lub kręgosłup 😅

Ostatnia edycja:
Heyy no to dziewczyny ja ruchu mam po dziurki w nosie remont chalupy przedladanie drewna w te i we te 12tys kroków dziennie wiec na ruch nie narzekam dzidzia mi na to pozwoli bo też ze mną jest na powietrzu o ile nie jest za zimno ehh zrobię jutro te cukry wit d3 zobaczymy co wyjdzie
Nasz 2 dni temu zorientowal sie że ma nogi heheh

Asia, u nas podobnie ze spacerami... 2-3 godziny nie mogę sobie pozwolić, bo mały nadal bardzo krótko śpi w wózku... także w domu tylko największa aktywność.
Robię z Mirkiem na rękach czasami przysiady 😅😅

A, no i teraz oprócz chusty mamy nosidełko 😅💪 ale i tak z 2-3 godziny nie pospacerować, pogoda nie zawsze pozwala lub kręgosłup 😅
Jakie masz nosidlo? Sprawdza sie?

Ja bym ogolnie nie narzekala, gdyby nie brzuch. Caly czas wyglada jak w 5 miesiacu :( nawet mi ta ciemna linia jeszcze zostala, co jest chyba troche dziwne po prawie 3 muesiacach od porodu? Tez zaplanowalam cwiczenia, ale u mnie kazde napiecie miesni, to jednak bol w okolicach blizny - cos ta cesarka nie byla do konca ok chyba. Mam nadzieje, ze jak przestane karmic wszystko sie uspokoi i bede mogla cos przedsiewziac. Dlatego czekam na te 6 miesiecy, a teraz staram sie o tym nie myslec za duzo.

tez mam jeszcze linie. Wydaje mi się ze powoli jaśnieje ale dalej jest. A co do ćwiczeń to koleżanka po 4 miesiącach od cc nawet przy lekkim tańczeniu na weselu dostała takich boleści brzucha ze aż wymiotowała z bólu

tez mam jeszcze linie. Wydaje mi się ze powoli jaśnieje ale dalej jest. A co do ćwiczeń to koleżanka po 4 miesiącach od cc nawet przy lekkim tańczeniu na weselu dostała takich boleści brzucha ze aż wymiotowała z bólu
No to moze to jednak normalne i trzeba troche wiecej czasu. Nie pamietam juz jak bylo 10 lat temu po pierwszym cc. Wydawalo mi sie ze jakos szybciej, ale moze nie. A moze bylam mlodsza i dlatego szybciej.

reklama
Jakie masz nosidlo? Sprawdza sie?
Tak, mam LennyLamb Upgrade.
Bardzo szybko dziecko wkładać do nosidełka i wyciągać. Jednak waga dziecka jest trochę mniej odczuwalna w chuście moim zdaniem. W nosidełku obciążenie jest bardziej na barkach, w chuście mamy więcej stykania się z całym kręgosłupem.
Mężowi bardzo się podoba nosidło 😅

Do góry