Pralinka2020
Fanka BB :)
takTo kiedyś mija?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
takTo kiedyś mija?
termoforek bezpieczniej na ubrankoDwa pytania: ten termoforek to bezpośrednio na brzuszek czy na ubranko?
I drugie: jak jednolity nalot to raczej nie pleśniawki a jak skupiony w kilku miejscach to pleśniawki, tak?
Wielce mnie pocieszylastakale niestety różnie bywa z czasem, trzeba swoje odczekać
Tak na ubranko bezpieczniejDwa pytania: ten termoforek to bezpośrednio na brzuszek czy na ubranko?
I drugie: jak jednolity nalot to raczej nie pleśniawki a jak skupiony w kilku miejscach to pleśniawki, tak?
Dokładnie, Pralinkatermoforek po prostu na brzuszek na kilka minut, te z pestek szybko się studzą, więc tyle ile trzymał temperaturę, masaże trzeba robić często, najlepiej przy każdym przewijaniu, niezależnie czy akurat dzidzia marudzi czy nie, ponoć na wyniki tych wszystkich działań i tak ze 3 dni trzeba czekać, dlatego ratowaliśmy się windi, ulga była natychmiastowa, spróbujcie mu podginać nóżki do brzuszka, zeby własną nóżką masował brzuszek, polecam też podginać nóżkę w pozycji na boku, czyli pokręcić nim trochę, na boki, na plecy, ruch poprawia perystaltykę jelit, u nas jeszcze małej ulgę przynosiła pozycja na brzuchu na mnie, ma wtedy ciepło i wygodnie, nóżki może podkulić i przez kilka dni tylko tak się uspokajała, więc sobie nie pospałam za wielepolecano mi też ciepłe kąpiele żeby sie mogła dzidzia rozluźnić, tak 38 stopni, pocieszę Cię jedynie tym czy siebie pocieszałam, że to nie potrwa wiecznie, muszą się te wszystkie układy wykształcić
![]()
przystojniacha!Też się pokażemy![]()