reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Mowią ze jak karmisz piersią to nie trzeba odbijać, a ja obczailam moją ze jak ją odbiję to nie ulewa potem. Pozycja na brzuszku, na tzw. Żabkę jest bardzo korzystna dla ułożenia jelit. Tak robimy podczas kolek plus termoforek. W ogole podkurczone nóżki dobrze wpływają na załatwienie sie i pierdki. Najwięcej czasu powinno dziecko wlasnie w tej pozycji przebywać. Jeszcze nic jej nie podaję dzisiaj 8 doba życia, ale tak sobie wlasnie radzimy z kolkami.
Zawsze trzeba podnosić dziecko do odbicia, bo noworodki maja bardzo słaby zwieracz żołądka i dlatego potem maja refluks.

reklama
Czesc dziewczyny. Moja Marysia ma juz prawie miesiac i powiem Wam, ze jak slyszalam, ze niemowlaki na poczatku sypiają calymi dniami, to byłam przerażona. Moja córka potrafiła zasnąć na 15 min i budzic sie z z płaczem non stop. Zauważyłam u niej takie pieniste kupki więc położna podejrzewała nierolerancje laktozy. Teraz przy kazdym karmieniu (kp) daję jej Delicol i jest o niebo lepiej! Mysia śpi nawet po 3h, nie budzi się od razu w złym humorze...zje, pójdzie spać, a człowiek może ogarnąć coś koło siebie. Oczywiście nie jem nic mlecznego więc tylko chleb chleb i chleb;)
U nas synek też nie spał cała dobę jak wszędzie piszą 😬 może tylko po porodzie w pierwszej dobie.
A tak mieliśmy pare razy 16 godzin, a zwykle śpi 14-15 na dobę. 🙈 Chociaż noworodki jeszcze nie potrafią powiedzmy „normalnie” czuwać i bawić się w międzyczasie 🙈🙈 także ten czas który zostaje spędzamy w łazience (pampersy, mycie pupy), kąpiel, noszenie na rączkach, karmienie, płacz, drzemka, oglądanie mamy i taty pare minut i tak przez cały dzień 😬😬🙈🙈
Mały też może spać po 20-30 minut czasami, ale czasami i z 2 godziny. U nas dobrze idzie sen w wózku i w foteliku pod czas jazdy samochodem 🙈

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny. Moja Marysia ma juz prawie miesiac i powiem Wam, ze jak slyszalam, ze niemowlaki na poczatku sypiają calymi dniami, to byłam przerażona. Moja córka potrafiła zasnąć na 15 min i budzic sie z z płaczem non stop. Zauważyłam u niej takie pieniste kupki więc położna podejrzewała nierolerancje laktozy. Teraz przy kazdym karmieniu (kp) daję jej Delicol i jest o niebo lepiej! Mysia śpi nawet po 3h, nie budzi się od razu w złym humorze...zje, pójdzie spać, a człowiek może ogarnąć coś koło siebie. Oczywiście nie jem nic mlecznego więc tylko chleb chleb i chleb;)
U nas w ciemno kazali brać bo kupki wygladały na ok ale biogaja plus delicol nic nie pomogły. We wtorek mamy osteopate to ostatnia szansa na poprawę

U nas synek też nie spał cała dobę jak wszędzie piszą 😬 może tylko po porodzie w pierwszej dobie.
A tak mieliśmy pare razy 16 godzin, a zwykle śpi 14-15 na dobę. 🙈 Chociaż noworodki jeszcze nie potrafią powiedzmy „normalnie” czuwać i bawić się w międzyczasie 🙈🙈 także ten czas który zostaje spędzamy w łazience (pampersy, mycie pupy), kąpiel, noszenie na rączkach, karmienie, płacz, drzemka, oglądanie mamy i taty pare minut i tak przez cały dzień 😬😬🙈🙈
Mały też może spać po 20-30 minut czasami, ale czasami i z 2 godziny. U nas dobrze idzie sen w wózku i w foteliku pod czas jazdy samochodem 🙈
Byliśmy ostatnio na mieście załatwiać kilka spraw to nasz tz we wózku potrafi spać na spacerze nawet 4h bez jedzenia..... w domu różnie

Mowią ze jak karmisz piersią to nie trzeba odbijać, a ja obczailam moją ze jak ją odbiję to nie ulewa potem. Pozycja na brzuszku, na tzw. Żabkę jest bardzo korzystna dla ułożenia jelit. Tak robimy podczas kolek plus termoforek. W ogole podkurczone nóżki dobrze wpływają na załatwienie sie i pierdki. Najwięcej czasu powinno dziecko wlasnie w tej pozycji przebywać. Jeszcze nic jej nie podaję dzisiaj 8 doba życia, ale tak sobie wlasnie radzimy z kolkami.
Ja tez odbijam nawet po cycku i staramy się kłaść na brzuszku a jak juz jest mega marudny to kładę go na moim brzuchu i zasypia... niby spi a spróbuje go odłożyć to płacz

Ja tez odbijam nawet po cycku i staramy się kłaść na brzuszku a jak juz jest mega marudny to kładę go na moim brzuchu i zasypia... niby spi a spróbuje go odłożyć to płacz
U nas też lubi spać na mnie albo na brzuchu taty 🙈
Czytałam że warto poczekać z 20 minut aby dziecko już miało fazę snu głębokiego, dopiero wtedy odkładać. Ja jeszcze czasami mogę położyć kocyk/pieluchę na siebie żeby mój zapach tam był i małego z ta pielucha do łóżeczka

reklama
Do góry