reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Woda to nie wiem, a swiatło to nie dla dziecka przypadkiem? Że niby w brzuchu raczej ciemno i szoku nie było? Tak bym obstawiała. A i chyba ktoś tu wspominał że jak jest ciemno to oksytocyny sie więcej produkuje i szybciej idzie.

reklama
Mnie wodą trochę mąż pryskał bo się pociłam jak zwierze 😂 i przynosiło ulgę ale to chyba jak się w te upały rodzi to wtedy ta woda termalna jedynie 😁

Dziewczyny jak kupki waszych dzidzi? Kurde zauważyłam u mojego że kupki staly się jakby wodniste... żółte ale takie jakby z wodą?! Nie wiem jak to określić czy to normalne....

Jaki laktator elektryczny polecacie?
Tydzień temu urodziłam córeczkę i mam problemy z laktacją.

Bardzo polecam Chicco Naturally Me. Już w szpitalu miałam problem z lktacjąi tam wypożyczylam Medelę. Wielka jak kombajn, głośna. Nie mogłam się połapać ile czasu odciągałam z jednej piersi, bo na odciąganie musiałam przeznaczyć tyle czasu, że traciłam już rachubę. W domu zaczęłam używać Naturally Me i różnica kolosalna. Głowne zalety z mojej perspektywy:
- dwa rodzaje odciagania i możliwość ustawienia mocy - to drugie bardzo się przydaje! na samym początku miałam bolesne, nieprzyzwyczajone do takich zabiegów brodawki, stosowałam wtedy delikatniejszą moc, teraz stosuję mocniejszy tryb.

- cyfrowy wyświetlacz z czasomierzem - bardzo fajna opcja - czytam książkę, lub siedzę w internecie i czas mierzy się sam

- jest malutki

- w zestawie jest przydatny kompres żelowy na piersi - przydaje się w czasie nawału

Ogólnie bardzo polecam :)

Mnie wodą trochę mąż pryskał bo się pociłam jak zwierze 😂 i przynosiło ulgę ale to chyba jak się w te upały rodzi to wtedy ta woda termalna jedynie 😁
Mi małżonek podstawiał taki mały wiatraczek pod twarz :D i naprawdę dużo mi to dało. Ale tylko w przerwach między parciami, bo jakby to koło mnie fruwało podczas parcia to bym się chyba wkurzała :D

Mi tez między skurczami haha tak to powiedziałam żeby mnie nie dotykał w trakcie skurczu 😂

@Hania będzie mamą Hania teraz już nick nie pasuje 🥰❤️ Gratulacje!

Ale się cieszę dziewczyny, że macie już dzidzi ze sobą 🥰 już nas mało zostało jeszcze zapakowanych ale to już teraz nie będziemy długo czekać aż będziemy wszystkie w komplecie ❤️

Co do kupek- mi położna powiedziała, Żeby za bardzo nie analizować, mogą być bardziej wodniste albo zwarte żółte lub pomarańczowe (przez bilirubinę, która jeszcze przez jakiś czas z naszych małych człowieczków będzie wychodzić) bo inaczej zwariuje 😄
U nas za to pleśniawki nas dopadły, dzisiaj zaczęliśmy walkę z nimi 😢

reklama
A jak u was z tematem tz diety matki karmiącej??? Wiele artykułów jest o.tym , że to mit..... że mleko produkowane jest z krwii nie z żołądka....
Bo tak jest :) -w sensie ze pokarm jest z krwi. Ja jem "normalnie" -to co lubię i na co mam ochotę. W ogóle to jem 4 słoik nutelli, masakra jaki mam niedobór 😂 cukru. Ale obiecałam sobie ze od sierpnia stop! W końcu mam do zrzucenia jeszcze 10 kg.a w październiku ślub.
U nas tez wjechał bebilon, karmimy na zmianę moje i mm, ja musze swoje odciągac żeby wiedzieć ile zjada bo przy piersi po 5 minutach zasypia, i wiecznie nienajedzony był, także tak (jako tako) sobie radzimy.

Do góry