reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

No ja zaraz wezmę ten prysznic też, ale chcę jeszcze chwilę pomonitorować aplikacją te skurcze, czy rzeczywiście są regularne i ile trwają, bo tego nie liczyłam.

Jakbym tak po prostu krwawiła to bym się bardziej martwiła i pewnie już bym była w drodze do szpitala, ale skoro ginekolog mi mówiła, że będę krwawić, a moja koleżanka, która miała też ten "zabieg", też mi opowiadała, że krwawiła jak na okres, to się tak nie schizuję tym.

reklama
Bo teraz nawet jakby się coś działo, to już wkroczyła adrenalina😛 czekaj spokojnie☺ wiem, że łatwo się mówi, ale powtarzaj sobie tę swoją mantre😉 że jeszcze czas na stres.
Prawda :D ale ja się nie boje porodu naturalnego, wręcz go pragnę. Tylko po prostu może być tak, że tak bardzo jestem zdesperowana, żeby się zaczął, że go przeganiam emocjami :D

A ja byłam dzisiaj na ktg, skurczy nie widać 🤷‍♀️Później miałam badanie, mega bolesne i usg. Kolejne ktg dopiero za 7 dni, o ile nie zacznę rodzic po tym badaniu 😂 mówiła, ze szyjka już nie taka twarda i palec wszedł 😒 nieprzyjemne, ale jakbym miała zacząć po tym rodzic to niech tam będzie.

A ja byłam dzisiaj na ktg, skurczy nie widać 🤷‍♀️Później miałam badanie, mega bolesne i usg. Kolejne ktg dopiero za 7 dni, o ile nie zacznę rodzic po tym badaniu 😂 mówiła, ze szyjka już nie taka twarda i palec wszedł 😒 nieprzyjemne, ale jakbym miała zacząć po tym rodzic to niech tam będzie.
To może miałaś to co ja. Choć mnie jakoś bardzo nie bolało, ale przyjemne nie było... Trzymam kciuki 😉

To tak jak u mnie było, badanie bolesne i później lekko krwawiłam, a w nocy odeszły wody 😁
A ja miałam wczoraj to badanie i choć mam skurcze od wczoraj w nocy, to nic regularnego jednak :( ale kurde bolą i nie sądzę że to przepowiadające chociaż cholera wie... Fajnie by było gdyby jednak czemuś służyły i rozszerzały mi już szyjkę żeby mi jutro rano powiedzieli w szpitalu "O! Rozwarcie 3 cm! To lecimy już porodem i za dwa dni do domku" 😅

reklama
Do góry