reklama
AsiaPelasia
Fanka BB :)
Odzięki za pomysł z tym kołkiem! Dzięki dziewczyny
Nie dostałam znieczulenia bo spowolniłyby akcje porodowa a moja szyjka i tak nie była skóra do pomocy przez dluuuuugi czas
Ale! Powiem wam wszem i wobec dziewczyny, ze dzis już jest niebo, a ziemia i wychodzimy
Dbam mocno o krocze, za każda toaleta przemywam szarym mydłem w płynie, opłukuję woda (fajna z dziobkiem, można lac idealnie tam gdzie się chce i nie trzeba pod prysznic wchodzić), śmieje się ze już zapomniałam co to był za ból i ze robimy następne niedługo
Nie dostałam znieczulenia bo spowolniłyby akcje porodowa a moja szyjka i tak nie była skóra do pomocy przez dluuuuugi czas
Ale! Powiem wam wszem i wobec dziewczyny, ze dzis już jest niebo, a ziemia i wychodzimy
Dbam mocno o krocze, za każda toaleta przemywam szarym mydłem w płynie, opłukuję woda (fajna z dziobkiem, można lac idealnie tam gdzie się chce i nie trzeba pod prysznic wchodzić), śmieje się ze już zapomniałam co to był za ból i ze robimy następne niedługo
AsiaPelasia
Dziewczyny głowy do góry! Będzie dobrze, nie znacie dnia ani godziny
Mnie co prawda wzięło po tym badaniu, podejrzewam ze miałam masaż szyjki Żeby ją trochę przygotować, a ona uparta nie i poszło we wody. W każdym razie już za chwilkę będziecie z maluszkami!
Tu jest jedna dziewczyna 42+4, dali jej oksytocynę ale macica nie rusza i biedna ma skurcze, a żadnej akcji kompletnie biedna, tak mi jej szkoda płacze bo już by chciała się widzieć z maluszkiem, zaskoczona bo to jej kolejne dziecko
Dziewczyny trzymam za was kciuki, żeby wszystko przebiegło ksiazkowo! Bo to jest najlepsza opcja
Mnie co prawda wzięło po tym badaniu, podejrzewam ze miałam masaż szyjki Żeby ją trochę przygotować, a ona uparta nie i poszło we wody. W każdym razie już za chwilkę będziecie z maluszkami!
Tu jest jedna dziewczyna 42+4, dali jej oksytocynę ale macica nie rusza i biedna ma skurcze, a żadnej akcji kompletnie biedna, tak mi jej szkoda płacze bo już by chciała się widzieć z maluszkiem, zaskoczona bo to jej kolejne dziecko
Dziewczyny trzymam za was kciuki, żeby wszystko przebiegło ksiazkowo! Bo to jest najlepsza opcja
karolaka88
Juz prawie spakowalam torbe i tak sie zastanawiam, potrzebuje recznika dla dziecka? Na stronie mojego szpitala nie ma na liscie, ale oczywiscie musialam sie pokusic o sprawdzenie tez innych list z netu i tam sa. A kubek i sztucce? Bierzecie? A no i te podklady(podpaski) ile tego macie?
Hania będzie mamą
Brawo!Juz prawie spakowalam torbe i tak sie zastanawiam, potrzebuje recznika dla dziecka? Na stronie mojego szpitala nie ma na liscie, ale oczywiscie musialam sie pokusic o sprawdzenie tez innych list z netu i tam sa. A kubek i sztucce? Bierzecie? A no i te podklady(podpaski) ile tego macie?
Ja mam spakowany jeden duży jeden mały ręcznik i jeszcze taki typu ircha szybkoschnący, nie zamierzsm kąpać małej w szpitalu, ale nigdy nie wiadomo.
Kubek, sztućce koniecznie weź. Pieluch mam pakę 26 szt, podkłady seni na wyro 5 szt. 20 szt podkładów poporodowych tych podpasek.
Majtki siateczkowe 4 szt wielorazowego użytku.
Trochę na zapas ale dużo miejsca nie zajmują.
Ostatnia edycja:
Juz prawie spakowalam torbe i tak sie zastanawiam, potrzebuje recznika dla dziecka? Na stronie mojego szpitala nie ma na liscie, ale oczywiscie musialam sie pokusic o sprawdzenie tez innych list z netu i tam sa. A kubek i sztucce? Bierzecie? A no i te podklady(podpaski) ile tego macie?
Ja nie biorę ręcznika. Jak już to w razie gdyby chcieli to biorę pieluszkę flanelowa. Jest mała a ręczniki tak samo mam flanelowe. Podpasek biorę dwie paczki.
ja wstępnie wszystko przygotowałam ale muszę ruszyć tyłek i włożyć to do walizki
karolaka88
To w takim razie doloze jeszcze jedne podpaski. A bierzecie kapcie i klapki pod prysznic? Bo ja sie zastanawiam, czy nie starcza jedne gumowe. Oczywiscie nie mam jeszcze wody, ale miejsca zostalo wiec poupycham butelki
Hania będzie mamą
Ja mam klapki i paputyTo w takim razie doloze jeszcze jedne podpaski. A bierzecie kapcie i klapki pod prysznic? Bo ja sie zastanawiam, czy nie starcza jedne gumowe. Oczywiscie nie mam jeszcze wody, ale miejsca zostalo wiec poupycham butelki
Martitta88
Ja tylko klapki. Będę wchodziła w nich pod prysznic a potem w tych samych chodzić po oddziale, oczywiście osuszonych jakoś mi tak głupio chodzić w kapciach po szpitaluJa mam klapki i paputy
reklama
Hania będzie mamą
Ja mam takie paputki do chodzenia w wodzie. Są lekkie, ale pełne. Wole miec jednak zabudowane do chodzenia po szpitaluJa tylko klapki. Będę wchodziła w nich pod prysznic a potem w tych samych chodzić po oddziale, oczywiście osuszonych jakoś mi tak głupio chodzić w kapciach po szpitalu