reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja byłam na pierwszym KTG w czwartek to jak mnie podpinala to mała jej chyba pupę wygięła bo taki trojkat zrobił się z brzucha 😂
Jutro rano mam wizytę, pewnie dowiem się już kiedy do szpitala 😬

reklama
Odzięki za pomysł z tym kołkiem! Dzięki dziewczyny ❤️
Nie dostałam znieczulenia bo spowolniłyby akcje porodowa a moja szyjka i tak nie była skóra do pomocy przez dluuuuugi czas 😒
Ale! Powiem wam wszem i wobec dziewczyny, ze dzis już jest niebo, a ziemia i wychodzimy 😄
Dbam mocno o krocze, za każda toaleta przemywam szarym mydłem w płynie, opłukuję woda (fajna z dziobkiem, można lac idealnie tam gdzie się chce i nie trzeba pod prysznic wchodzić), śmieje się ze już zapomniałam co to był za ból i ze robimy następne niedługo 😂

Dziewczyny głowy do góry! Będzie dobrze, nie znacie dnia ani godziny 😂
Mnie co prawda wzięło po tym badaniu, podejrzewam ze miałam masaż szyjki Żeby ją trochę przygotować, a ona uparta nie i poszło we wody. W każdym razie już za chwilkę będziecie z maluszkami!
Tu jest jedna dziewczyna 42+4, dali jej oksytocynę ale macica nie rusza i biedna ma skurcze, a żadnej akcji kompletnie biedna, tak mi jej szkoda płacze bo już by chciała się widzieć z maluszkiem, zaskoczona bo to jej kolejne dziecko :(
Dziewczyny trzymam za was kciuki, żeby wszystko przebiegło ksiazkowo! Bo to jest najlepsza opcja ❤️

Juz prawie spakowalam torbe😆 i tak sie zastanawiam, potrzebuje recznika dla dziecka? Na stronie mojego szpitala nie ma na liscie, ale oczywiscie musialam sie pokusic o sprawdzenie tez innych list z netu😛 i tam sa. A kubek i sztucce? Bierzecie? A no i te podklady(podpaski) ile tego macie?

Juz prawie spakowalam torbe😆 i tak sie zastanawiam, potrzebuje recznika dla dziecka? Na stronie mojego szpitala nie ma na liscie, ale oczywiscie musialam sie pokusic o sprawdzenie tez innych list z netu😛 i tam sa. A kubek i sztucce? Bierzecie? A no i te podklady(podpaski) ile tego macie?
Brawo!
Ja mam spakowany jeden duży jeden mały ręcznik i jeszcze taki typu ircha szybkoschnący, nie zamierzsm kąpać małej w szpitalu, ale nigdy nie wiadomo.
Kubek, sztućce koniecznie weź. Pieluch mam pakę 26 szt, podkłady seni na wyro 5 szt. 20 szt podkładów poporodowych tych podpasek.
Majtki siateczkowe 4 szt wielorazowego użytku.
Trochę na zapas ale dużo miejsca nie zajmują.

Ostatnia edycja:

Ja nie biorę ręcznika. Jak już to w razie gdyby chcieli to biorę pieluszkę flanelowa. Jest mała a ręczniki tak samo mam flanelowe. Podpasek biorę dwie paczki.
ja wstępnie wszystko przygotowałam ale muszę ruszyć tyłek i włożyć to do walizki 🙈

To w takim razie doloze jeszcze jedne podpaski. A bierzecie kapcie i klapki pod prysznic? Bo ja sie zastanawiam, czy nie starcza jedne gumowe. Oczywiscie nie mam jeszcze wody, ale miejsca zostalo wiec poupycham butelki😛

reklama
Do góry