reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Ja wczoraj wam marudziłam 🤣 młody wiercił sie pół nocy ... jestem taka okopana od środka
Natalia, jak to u Ciebie wygląda, ruchów dziecka nadal jest dużo? Nie zauważyłaś różnicy w ostatnich dniach?
Ja właśnie czekam na ciszę przed burza, jednak nie mam ją jeszcze 🙂 Mały jest aktywny między tymi skurczami przepowiadającymi 🙂

Ostatnia edycja:
Hej :)

limonka - możemy pomarudzić razem :( ja też już mama dość chciałabym już mieć to wszystko z głowy :( kolejna wizyta we wtorek i może dostane w końcu skierowanie na cc :) termin mam na 31 więc cc będzie pewnie max tydzień wcześniej :( nie wiem jak dotrwam w tych upałach :(

ostatnio jakieś złe myśli kłębią mi się w głowie , dlatego głównie czytam jak sytuacja u was i nic nie pisze :( do tego tracę cierpliwość do moich starszaków ehhh.....

Gratuluje wszystkim, które już tulą swoje maluszki :)

Widziałam, że pisałyście o tabletkach eva/qu - zamiast lewatywy , ja je stosowałam przed poprzednim cc , bo miałam takie zalecenie ze szpitala i tym razem też pójdą w ruch :) w każdym razie działają jak lewatywa ( tą też miałam , robioną w szpitalu przy pierwszym cc) polecam :)

z pozytywów to torba w 90 % spakowana :)

pozdrawiam cieplutko

Natalia, jak to u Ciebie wygląda, ruchów dziecka nadal jest dużo? Nie zauważyłaś różnicy w ostatnich dniach?
Ja właśnie czekam na ciszę przed burza, jednak nie mam ją jeszcze 🙂 Mały jest aktywny między tymi skurczami przepowiadającymi 🙂
Wiesz no właśnie ostatnio dużo mniej i juz się cieszylam a wczoraj to szatan w niego wstąpił. Juz zaczełam się martwić ale wcześniej tez potrafił byc aktywny. Pospacerowałam po mieszkaniu pobujałam brzuch trochę i usnął.... dzis jest mniej aktywny juz. Wczoraj mega się cisnął w kanal rodny może temu dzis zmęczony .....

Mój to od wczoraj prawie nic się nie rusza, łaskawie ręką czy nogą lekko albo czkawkę złapie ale tak to cisza, w nocy go budziłam nawet bo się wystraszyłam 😂 ale mu się już chyba nie chce, mało miejsca ma na figle i sobie śpi leniuszek, mam wrażenie że troszkę troszkę niżej mam ten brzuszek ale zrobiłam fotkę i nic, nadal wysoko 😁

Mój to od wczoraj prawie nic się nie rusza, łaskawie ręką czy nogą lekko albo czkawkę złapie ale tak to cisza, w nocy go budziłam nawet bo się wystraszyłam 😂 ale mu się już chyba nie chce, mało miejsca ma na figle i sobie śpi leniuszek, mam wrażenie że troszkę troszkę niżej mam ten brzuszek ale zrobiłam fotkę i nic, nadal wysoko 😁
Ja też codziennie rano robię sobie nadzieję, że brzuszek niżej, ale to tylko złudna nadzieja hehe :D

reklama
Kobitki powiedzcie proszę co macie spakowane w torbie do szpitala ? Ja właśnie patrzę i boje się ze nie mam wszystkiego 😞
Moja juz w samochodzie i jeżdżę z nią także nie zrobię Ci fotki, ale co na pewno musisz mieć to
Kilka koszul najlepiej z rozcięciem do karmienia, stanik do karmienia, wkładki laktacyjne, wkładki higieniczne tzw podkłady poporodowe. Ja spakowałam jeszcze takie duże seni 90x60 aby czuć komfort w łóżku podczas spania lezenia. Majtki siateczkowe z niskim i wysokim stanem, kosmetyki typu do kąpieli dla mnie z korą dębu, odlalam.sobie w mniejsze butelki szampon i odżywkę do włosów, mokre chusteczki, ręcznik papierowy, ręcznik zwykly dużo i mały oraz taki typu ircha szybkoschnący. Żele antybakteryjne do rąk, woda termalna w sprayu, podobno podczas porodu fajnie orzezwia, laktator,pieluchy, kubek i sztućce, nakładki na sutki bo mi położna kazała mieć po oględzinach sutków. 1 smoczek w razie czego tez mam. Rozek wsadziłam bo nie wiem czy będzie na stanie w szpitalu, 1 kocyk lekki bambusowy, 3 pieluszki tetrowe, Dokumenty, klapki najlepiej x2 pod prysznic i do chodzenia, suchy prowiant jakieś ciacha i żelki Haribo. Nie pamiętam co tam jeszcze, warto prześledzić YouTube jak się dziewczyny pakują

Do góry