reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Ja też codziennie rano robię sobie nadzieję, że brzuszek niżej, ale to tylko złudna nadzieja hehe :D
No ja tez robiłam sobie taką nadzieję, ale nie jest niżej tylko szyjka się skróciła. Mloda szalała wczoraj niemiłosiernie. Brzuch dostałam bardziej rozluźniony no i ODPUKAC odpukać od 2 dni mnie tak pachwina nie nawala i chodzę jakbym w ciąży nie była, po schodach po dwa stopnie. Czuje juz ze coś tam.przy tej szyjce juz sie dzieje, ale rozwarcia nie ma. Jakby nie było jeszcze 3 tygodnie 😒

Ja nic nie czuję przy tej szyjce, nie czułam jak miałam rozwarcie, później jak mi się zmniejszyło, nic- Hania podziwiam, że jesteś w stanie stwierdzić 😁
No jest to nowe dla mnie uczucie, jak siedzę na krześle to najbardziej czuję. Mam wrażenie czasem czy za chwile wody mi nie odejdą bo mala się rozpiera właśnie pionowo. A to ze rozwarcia nie ma to nie moje widzimisię tylko u lekarza wczoraj byłam 😁

Moja juz w samochodzie i jeżdżę z nią także nie zrobię Ci fotki, ale co na pewno musisz mieć to
Kilka koszul najlepiej z rozcięciem do karmienia, stanik do karmienia, wkładki laktacyjne, wkładki higieniczne tzw podkłady poporodowe. Ja spakowałam jeszcze takie duże seni 90x60 aby czuć komfort w łóżku podczas spania lezenia. Majtki siateczkowe z niskim i wysokim stanem, kosmetyki typu do kąpieli dla mnie z korą dębu, odlalam.sobie w mniejsze butelki szampon i odżywkę do włosów, mokre chusteczki, ręcznik papierowy, ręcznik zwykly dużo i mały oraz taki typu ircha szybkoschnący. Żele antybakteryjne do rąk, woda termalna w sprayu, podobno podczas porodu fajnie orzezwia, laktator,pieluchy, kubek i sztućce, nakładki na sutki bo mi położna kazała mieć po oględzinach sutków. 1 smoczek w razie czego tez mam. Rozek wsadziłam bo nie wiem czy będzie na stanie w szpitalu, 1 kocyk lekki bambusowy, 3 pieluszki tetrowe, Dokumenty, klapki najlepiej x2 pod prysznic i do chodzenia, suchy prowiant jakieś ciacha i żelki Haribo. Nie pamiętam co tam jeszcze, warto prześledzić YouTube jak się dziewczyny pakują
Polecam wziąć więcej pieluszek tetrowych 😉😚

Ja jak rodziłam syna to wzięłam chyba z 7 pieluszek tetrowych i było za mało bo do samego owinięcia maluszka tuż po porodzie położna wzięła 4 szt. a jeszcze przy każdym ważeniu czy badaniu dziecka lekarz prosił o rozwinie i położenie na wadze bądź przewijaku a co dopiero do jedzenia jak się uleje więc trochę tego schodzi 🙂

reklama
Do góry