reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

A wiec 2.30 odeszły wody
Jestem na porodówce
Rozwarcie 4,5 skurcze nieregularne ale killery co 3,5 , 5,7 min
Trzymajcie kciuki
Żeby poszło szybko
Mam nadzieje, ze juz po i odpoczywacie😆 my tu z niecierplieoscia na relacje czekamy 🤪 od razu po odejsciu wod pojechalas do szpitala, czy czekalas na wiecej akcji? I ja juz mowie gratulacje😊

reklama
Ja nie wiem moja lekarka jakaś chyba nie z tego świata ani na jakieś usg ktg wogole nic bo po co skoro się dobrze czuję ehhh
Najgorsze to bo przeprowadziłam się w góry i nie chce tu w pobliżu rodzić więc do mojego szpitala mam 110km 😱😱 więc po weekendzie jak nic się nie wydarzy to pakuje się na poprzednie miejsce zamieszkania 😉😉 i mogę czekac

Czekam w kolejce... mi teraz położna powiedziała, ze pewnie bedzie kazal mi lekarz pojechać w pon do szpitala o ile nue urodze do tego czasu... moze po tych słowach młody się przestraszy i będzie chciał w końcu sam uciec😂 no nic dam znac po wizycie
Ok ja po badaniu, teraz ktg. No wiec mloda przytyla ostro od ostatniej wizyty ma 3260. Szyjka skróciła się odrobinę jest miękka, rozwarcia brak. Musze odstawić pragną Dha podobno duży przyrost jest właśnie na dha

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny my już po porodzie [emoji846] urodzilismy w nocy z niedzieli na poniedziałek, generalnie nie będę się rozpisywać bo dużo przygód za nami A poród był w 35+5, tylko tak ku przestrodze dla Was to zadbajcie o zmiekczenie szyjek jesli nie chcecie znieczulenia. Ja nie chciałam ale moja szyjka przez to że wcześnie była bardzo twarda i ostatecznie wzięłam znieczulenie bo inaczej bym chyba zeszła a mam duży próg bólu. Znieczulenie poszło dobrze A i tak delikatnie czułam skurcze, położna tak mnie poprowadziła przez poród że jak znieczulenie puszczalo to zaczęliśmy przec zupełnie świadomie. Sam poród był naprawdę cudowny, tak rodzić mogę kilka razy [emoji846]
A Wojtuś urodził się 2370g, 49cm
Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane [emoji846]
Nie, nie chce. Miałam kiedyś, nie wyobrażam sobie porodu sn kiedy musisz wspolpracowac oddechem przy skórczach. Po prostu nie czułabym tych skórczy. Chce mieć kontrolę nad tym.

Cześć dziewczyny my już po porodzie [emoji846] urodzilismy w nocy z niedzieli na poniedziałek, generalnie nie będę się rozpisywać bo dużo przygód za nami A poród był w 35+5, tylko tak ku przestrodze dla Was to zadbajcie o zmiekczenie szyjek jesli nie chcecie znieczulenia. Ja nie chciałam ale moja szyjka przez to że wcześnie była bardzo twarda i ostatecznie wzięłam znieczulenie bo inaczej bym chyba zeszła a mam duży próg bólu. Znieczulenie poszło dobrze A i tak delikatnie czułam skurcze, położna tak mnie poprowadziła przez poród że jak znieczulenie puszczalo to zaczęliśmy przec zupełnie świadomie. Sam poród był naprawdę cudowny, tak rodzić mogę kilka razy [emoji846]
Gratulacje kochana!

reklama
Gratulacje!!! 😊

Strasznie szybko idą te porody, dosyć sporo wczesniaczków... Jeszcze się skończy tak że będę ostatnia 🤦🏼‍♀️ gdzie mój termin to 12 lipca ale ani brzuch nisko, ani nic się nie dzieje oprócz tych głupich skurczów co kilka nocy 😵

Do góry