reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

ja dziś spakowałam do końca walizkę, końcowo zdecydowałam się na taką dużą podróżną, mam tam i rzeczy na poród (spakowałam dodatkowo wodę kokosową, i jakieś słodycza za poradą innych mam, też bierzecie? nie wiem czy wolno bo na stronie szpitala nic nie piszą) i dla dzidzi i na oddział, nawet poducha do karmienia się zmieściła, mam nadzieję, że wejdzie pod łóżko, ale szanse na poród rodzinny jakoś w moich oczach maleją, więc nie chcę mieć 3 toreb, bo potem się będę z tym miotać albo dźwigać, a wy w co jesteście spakowane?

Ja mam w planie spakować się w średnia walizkę na kółkach i do tego sportowa w większości na rzeczy dla małej żeby później nie trzeba było szukać jej rzeczy we wszystkim i łatwiej będzie się zabrać bo sportowa położę na ta na kółkach. Ale jak to wyjdzie w praktyce przy pakowaniu to się okaże 😀

reklama
Dziewczyny a w jakim rozmiarze kupowalyscie koszule ? Ciagle czekam z zamówieniem bo nie wiem jaki rozmiar. Jak wezmę większe to później będą pewnie za duże. Ogólnie wszystkie moje koszule są na mnie dobre a mam w rozmiarach s, jedynie co to są przykrótkie przez brzuszek. No i mam dylemat czy kupować na obecne miary czy wziac normalnie a większa tylko ta do porodu

Dziewczyny a w jakim rozmiarze kupowalyscie koszule ? Ciagle czekam z zamówieniem bo nie wiem jaki rozmiar. Jak wezmę większe to później będą pewnie za duże. Ogólnie wszystkie moje koszule są na mnie dobre a mam w rozmiarach s, jedynie co to są przykrótkie przez brzuszek. No i mam dylemat czy kupować na obecne miary czy wziac normalnie a większa tylko ta do porodu
mi bardzo biust urósł, więc wszystkie mam rozmiar większe, do tego liczę się z nawałem pokarmu i z możliwym upałem, więc wolę nie mieć za ciasnych, ale jak się nie krępujesz chodzić w krótkich to ja nie widzę problemu

mi bardzo biust urósł, więc wszystkie mam rozmiar większe, do tego liczę się z nawałem pokarmu i z możliwym upałem, więc wolę nie mieć za ciasnych, ale jak się nie krępujesz chodzić w krótkich to ja nie widzę problemu

moj biust jak do tej pory to nie urósł tylko obwodem ale to wiadomo ☺️ Oczywiście liczę się z tym ze może jeszcze go przybyć. Obecna koszule mam takiej długości ze spokojnie wszystko zasłania. Wiadomo nie chce świecić szanowna😂 może porównam miary do niej o zobacze co pokaże. Szkoda ze nie mam możliwości przymierzenia tak byłoby najlepiej

moj biust jak do tej pory to nie urósł tylko obwodem ale to wiadomo ☺ Oczywiście liczę się z tym ze może jeszcze go przybyć. Obecna koszule mam takiej długości ze spokojnie wszystko zasłania. Wiadomo nie chce świecić szanowna😂 może porównam miary do niej o zobacze co pokaże. Szkoda ze nie mam możliwości przymierzenia tak byłoby najlepiej
możesz spróbować poszukać miejsc gdzie można łatwo oddać/odesłać, ja tak robiłam, ale w efekcie żadnej nie odesłałam, mam jedną do porodu i 3 na oddział, ale jak się zaleję mlekiem to nie mam w domu już nic absolutnie awaryjnego, bo na co dzień śpię jak fleja w dresie :) koszul nie noszę i planuję ich używać wyłącznie na okres karmienia

moj biust jak do tej pory to nie urósł tylko obwodem ale to wiadomo ☺ Oczywiście liczę się z tym ze może jeszcze go przybyć. Obecna koszule mam takiej długości ze spokojnie wszystko zasłania. Wiadomo nie chce świecić szanowna😂 może porównam miary do niej o zobacze co pokaże. Szkoda ze nie mam możliwości przymierzenia tak byłoby najlepiej
A nie można zwrócić? Ja koszul nie kupuje bo w szpitalu u mnie dają a potem w domu to będę spała w koszulkach i spodenkach krótkich ale mi też biust nie urósł i miałam dylemat jakie biustonosze kupić laktacyjne. W końcu kupiłam takie pasujące na teraz 🤷 chociaż czuję że potem będę musiała kupować większe bo rzeczywiście często biust się powiększa podczas karmienia.

A nie można zwrócić? Ja koszul nie kupuje bo w szpitalu u mnie dają a potem w domu to będę spała w koszulkach i spodenkach krótkich ale mi też biust nie urósł i miałam dylemat jakie biustonosze kupić laktacyjne. W końcu kupiłam takie pasujące na teraz 🤷 chociaż czuję że potem będę musiała kupować większe bo rzeczywiście często biust się powiększa podczas karmienia.
ja na teraz mam 3 sztuki, dokupiłam sobie jeszcze 2 sztuki o rozmiar większe na po porodzie, nawet już uprałam w dzieciowym proszku i są w walizce, musi wystarczyć, to jest straszliwie drogie a nie wiadomo ile czasu te większe będą potrzebne, więc szkoda nie wiadomo ile kupować na zapas

reklama
Do góry