reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

ja dziś spakowałam do końca walizkę, końcowo zdecydowałam się na taką dużą podróżną, mam tam i rzeczy na poród (spakowałam dodatkowo wodę kokosową, i jakieś słodycza za poradą innych mam, też bierzecie? nie wiem czy wolno bo na stronie szpitala nic nie piszą) i dla dzidzi i na oddział, nawet poducha do karmienia się zmieściła, mam nadzieję, że wejdzie pod łóżko, ale szanse na poród rodzinny jakoś w moich oczach maleją, więc nie chcę mieć 3 toreb, bo potem się będę z tym miotać albo dźwigać, a wy w co jesteście spakowane?

Ja mam w planie spakować się w średnia walizkę na kółkach i do tego sportowa w większości na rzeczy dla małej żeby później nie trzeba było szukać jej rzeczy we wszystkim i łatwiej będzie się zabrać bo sportowa położę na ta na kółkach. Ale jak to wyjdzie w praktyce przy pakowaniu to się okaże 😀

reklama
Dziewczyny a w jakim rozmiarze kupowalyscie koszule ? Ciagle czekam z zamówieniem bo nie wiem jaki rozmiar. Jak wezmę większe to później będą pewnie za duże. Ogólnie wszystkie moje koszule są na mnie dobre a mam w rozmiarach s, jedynie co to są przykrótkie przez brzuszek. No i mam dylemat czy kupować na obecne miary czy wziac normalnie a większa tylko ta do porodu

Dziewczyny a w jakim rozmiarze kupowalyscie koszule ? Ciagle czekam z zamówieniem bo nie wiem jaki rozmiar. Jak wezmę większe to później będą pewnie za duże. Ogólnie wszystkie moje koszule są na mnie dobre a mam w rozmiarach s, jedynie co to są przykrótkie przez brzuszek. No i mam dylemat czy kupować na obecne miary czy wziac normalnie a większa tylko ta do porodu
mi bardzo biust urósł, więc wszystkie mam rozmiar większe, do tego liczę się z nawałem pokarmu i z możliwym upałem, więc wolę nie mieć za ciasnych, ale jak się nie krępujesz chodzić w krótkich to ja nie widzę problemu

mi bardzo biust urósł, więc wszystkie mam rozmiar większe, do tego liczę się z nawałem pokarmu i z możliwym upałem, więc wolę nie mieć za ciasnych, ale jak się nie krępujesz chodzić w krótkich to ja nie widzę problemu

moj biust jak do tej pory to nie urósł tylko obwodem ale to wiadomo ☺️ Oczywiście liczę się z tym ze może jeszcze go przybyć. Obecna koszule mam takiej długości ze spokojnie wszystko zasłania. Wiadomo nie chce świecić szanowna😂 może porównam miary do niej o zobacze co pokaże. Szkoda ze nie mam możliwości przymierzenia tak byłoby najlepiej

moj biust jak do tej pory to nie urósł tylko obwodem ale to wiadomo ☺ Oczywiście liczę się z tym ze może jeszcze go przybyć. Obecna koszule mam takiej długości ze spokojnie wszystko zasłania. Wiadomo nie chce świecić szanowna😂 może porównam miary do niej o zobacze co pokaże. Szkoda ze nie mam możliwości przymierzenia tak byłoby najlepiej
możesz spróbować poszukać miejsc gdzie można łatwo oddać/odesłać, ja tak robiłam, ale w efekcie żadnej nie odesłałam, mam jedną do porodu i 3 na oddział, ale jak się zaleję mlekiem to nie mam w domu już nic absolutnie awaryjnego, bo na co dzień śpię jak fleja w dresie :) koszul nie noszę i planuję ich używać wyłącznie na okres karmienia

moj biust jak do tej pory to nie urósł tylko obwodem ale to wiadomo ☺ Oczywiście liczę się z tym ze może jeszcze go przybyć. Obecna koszule mam takiej długości ze spokojnie wszystko zasłania. Wiadomo nie chce świecić szanowna😂 może porównam miary do niej o zobacze co pokaże. Szkoda ze nie mam możliwości przymierzenia tak byłoby najlepiej
A nie można zwrócić? Ja koszul nie kupuje bo w szpitalu u mnie dają a potem w domu to będę spała w koszulkach i spodenkach krótkich ale mi też biust nie urósł i miałam dylemat jakie biustonosze kupić laktacyjne. W końcu kupiłam takie pasujące na teraz 🤷 chociaż czuję że potem będę musiała kupować większe bo rzeczywiście często biust się powiększa podczas karmienia.

A nie można zwrócić? Ja koszul nie kupuje bo w szpitalu u mnie dają a potem w domu to będę spała w koszulkach i spodenkach krótkich ale mi też biust nie urósł i miałam dylemat jakie biustonosze kupić laktacyjne. W końcu kupiłam takie pasujące na teraz 🤷 chociaż czuję że potem będę musiała kupować większe bo rzeczywiście często biust się powiększa podczas karmienia.
ja na teraz mam 3 sztuki, dokupiłam sobie jeszcze 2 sztuki o rozmiar większe na po porodzie, nawet już uprałam w dzieciowym proszku i są w walizce, musi wystarczyć, to jest straszliwie drogie a nie wiadomo ile czasu te większe będą potrzebne, więc szkoda nie wiadomo ile kupować na zapas

reklama
Do góry