reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
dziewczyny mam pytanie...gdzies ostatnio wyczytałam o piciu naparu z suszonych liści malin min 2 tyg przed porodem ;) czy ktoras z was pije??

dziewczyny mam pytanie...gdzies ostatnio wyczytałam o piciu naparu z suszonych liści malin min 2 tyg przed porodem ;) czy ktoras z was pije??
Mozna pic nawet cala ciaze. Uelastycznia miesnie w tym i macicy. Jako przyspieszać porodu (daty porodu) raczej nie działa. Ale na przebieg porodu może pomóc.

Piłam w pierwszej ciąży, ale u mnie bez efektu. Nie zaszkodzi, możesz pić śmiało. Wiesiołek też jest zalecany i doustnie i dopochwowo (zmiękcza i nawilża szyjke).

Też słyszałam dużo dobrych opinii o piciu herbatki z liści malin i braniu oleju z wiesiołka. Często w szkole rodzenia polecają. Moja siostra stosowała jedno i drugie od 36 TC i dwa porody miała sprawne ok 5 godzin, szybko się szyjka rozwierała i obeszło się bez nacięć i pęknięć. Twierdzi że to na pewno się przyczyniło do takich porodów. Też zamierzam właśnie zacząć bo termin mam na 29 lipca więc najwyższy czas ☺️

Ja dzisiaj zaczęłam 40tc, zaliczyłam KTG, wieczorem jeszcze wizyta w gabinecie u mojego lekarza i czekam... Ostatnio dzień za dniem mija mi na czytaniu książki, więc jakoś czas leci. :)
Jutro planuję umyć okna w salonie bo są już turbo brudne (kot i dziecko dodatkowo o to dbają) i w sumie może wyprasuję ostatnie ciuszki dla małego. :)

@Justella Kochana, jak tam? Dzisiaj Wasz wielki dzień [emoji7][emoji173]️
Dziewczyny moje szczescie Antoni 3090 kg,53 cm ,10 punktow, wczoraj o 10.25 przyszedl przez cc na swiat.Na razie sie poznajemy. :)

Załączniki

• IMG_0190.jpg
    IMG_0190.jpg
    107,9 KB · Wyświetleń: 214
reklama
Do góry