reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
dziewczyny mam pytanie...gdzies ostatnio wyczytałam o piciu naparu z suszonych liści malin min 2 tyg przed porodem ;) czy ktoras z was pije??

dziewczyny mam pytanie...gdzies ostatnio wyczytałam o piciu naparu z suszonych liści malin min 2 tyg przed porodem ;) czy ktoras z was pije??
Mozna pic nawet cala ciaze. Uelastycznia miesnie w tym i macicy. Jako przyspieszać porodu (daty porodu) raczej nie działa. Ale na przebieg porodu może pomóc.

Piłam w pierwszej ciąży, ale u mnie bez efektu. Nie zaszkodzi, możesz pić śmiało. Wiesiołek też jest zalecany i doustnie i dopochwowo (zmiękcza i nawilża szyjke).

Też słyszałam dużo dobrych opinii o piciu herbatki z liści malin i braniu oleju z wiesiołka. Często w szkole rodzenia polecają. Moja siostra stosowała jedno i drugie od 36 TC i dwa porody miała sprawne ok 5 godzin, szybko się szyjka rozwierała i obeszło się bez nacięć i pęknięć. Twierdzi że to na pewno się przyczyniło do takich porodów. Też zamierzam właśnie zacząć bo termin mam na 29 lipca więc najwyższy czas ☺️

Ja dzisiaj zaczęłam 40tc, zaliczyłam KTG, wieczorem jeszcze wizyta w gabinecie u mojego lekarza i czekam... Ostatnio dzień za dniem mija mi na czytaniu książki, więc jakoś czas leci. :)
Jutro planuję umyć okna w salonie bo są już turbo brudne (kot i dziecko dodatkowo o to dbają) i w sumie może wyprasuję ostatnie ciuszki dla małego. :)

@Justella Kochana, jak tam? Dzisiaj Wasz wielki dzień [emoji7][emoji173]️
Dziewczyny moje szczescie Antoni 3090 kg,53 cm ,10 punktow, wczoraj o 10.25 przyszedl przez cc na swiat.Na razie sie poznajemy. :)

Załączniki

• IMG_0190.jpg
    IMG_0190.jpg
    107,9 KB · Wyświetleń: 218
reklama
Do góry