reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

@LolaLolina jak sie dzisiaj masz, mam nadzieje lepiej?Daj znać.
@Momof229 wytrwałosci i duzo sily ci zycze.Z tym usg to az trudno uwierzyć..Nie podaly ci w ogole ile waża, jak przeplywy, to co po tym usg powiedzialy?

Ostatnia edycja:
reklama
Hmm jestem w szpitalu od 2 tygodni. Szyjka 7 mm 2 cm rozwarcia i skurcze co 4 minuty mnie tu uwięził. A pytam o to usg ponieważ w piątek miałam kontrolne usg i 2 lekarki młoda pod okiem starszej a potem sama starsza nie umiały zmierzyć dzieci zrobić przepływów już nie mówiąc o tym że młoda lekarka pomyliła ułożenie dziecka a starsza stojąc za nią i patrząc na monitor tego nie widziała.
No to jakieś lebiegi skoro jedną stala nad druga i dalej nic nie widzą [emoji849]

@Momof229 wytrwałosci i duzo sily ci zycze.Z tym usg to az trudno uwierzyć..Nie podaly ci w ogole ile waża, jak przeplywy, to co po tym usg powiedzialy?
Dziękuję :) nic cały czas tylko powtarzała że usg się myli i nie daje dobrych wyników.
Dlatego w poniedziałek poproszę ordynatora o powtórzenie usg.

Dziękuję :) nic cały czas tylko powtarzała że usg się myli i nie daje dobrych wyników.
Dlatego w poniedziałek poproszę ordynatora o powtórzenie usg.
Tak będzie najlepiej. :)

Ja dzisiaj się pochwalę, że niemal kompletnie spakowałam torbę do szpitala. Jeszcze dosychają mi ciuszki dla malutkiego, które wybrałam na wyjście do domu i jedynie kocyk plus pieluszki bambusowe będę musiała jeszcze wyprać, bo je też zabiorę.

Z innej beczki, chciałam Was zapytać co kupiłyście na Dzień Matki? Ja przez moją chorobę nie miałam kiedy kupić prezentu, a internetowo bałam się zamawiać na ostatnią chwilę.
Jutro będę musiała podjechać do jakiejś galerii coś kupić, a kompletnie nie mam pomysłu... :(

Ja kupiłam bon do sklepu odzieżowego dla mamy bo wiem ze z tego najbardziej się ucieszy :D
Dzisiaj dokupiłam pare rzeczy do szpitala, jutro odwiedzimy jeszcze jedna większa galerie i będzie gotowe. Jak się czujecie na takich upałach? O ile macie taka pogodę jak ja ale szczerze to chyba zacznę się modlić o chłodniejsze dni :D

Ja kupiłam bon do sklepu odzieżowego dla mamy bo wiem ze z tego najbardziej się ucieszy :D
Dzisiaj dokupiłam pare rzeczy do szpitala, jutro odwiedzimy jeszcze jedna większa galerie i będzie gotowe. Jak się czujecie na takich upałach? O ile macie taka pogodę jak ja ale szczerze to chyba zacznę się modlić o chłodniejsze dni :D
Chętnie przyjmę każdy upał :D Ja niestety nie narzekam na wysokie temperatury... ale teraz to chyba nawet dobrze, jak muszę w domu siedzieć. :(

Co do pakowania to pakujecie siebie razem z maleństwem, czy rzeczy dzidziusia osobno? U mnie na razie wszystko razem jest w torbie.

Kurczę, muszę Wam powiedzieć, że nie mogę uwierzyć jak szybko ta ciąża zleciała! Dopiero co staraliśmy się o dzidziusia, a tu już torbę do szpitala pakuję. :) Niewiarygodne.
W poniedziałek prawdopodobnie stanie łóżeczko w Naszej sypialni, więc to dopiero będą emocje dla mnie... :) W końcu coś namacalnego poza kolejnymi kartonami, co będzie w domu zwiastować Nowego człowieka. :)

Co do prezentów: w rossmannie i Hebe jest sporo promocji.
Dziś było dość ciepło, spuchłam trochę, obrączki zdjąć nie mogłam,chyba przestanę ją nosić.

Odpoczywałam ogólnie sporo, pojechałam tylko z mężem i teściową na zakupy i obiad, łącznie jakieś 3h, mało chodzenia. Odsypiałam 3h. Brzuch się stawia, siedzieć za bardzo nie mogę bo w dole czuję uścisk
Jak ja się cieszę że lekarz już w pon.

Stres mnie dopada bo mam jeszcze sporo prasowania, lubię to zrobić po swojemu i poukładać. Wiem że mężu wszystko ogarnie ale jednak.

Dziękuję za pamięć ;)

Tak będzie najlepiej. :)

Ja dzisiaj się pochwalę, że niemal kompletnie spakowałam torbę do szpitala. Jeszcze dosychają mi ciuszki dla malutkiego, które wybrałam na wyjście do domu i jedynie kocyk plus pieluszki bambusowe będę musiała jeszcze wyprać, bo je też zabiorę.

Z innej beczki, chciałam Was zapytać co kupiłyście na Dzień Matki? Ja przez moją chorobę nie miałam kiedy kupić prezentu, a internetowo bałam się zamawiać na ostatnią chwilę.
Jutro będę musiała podjechać do jakiejś galerii coś kupić, a kompletnie nie mam pomysłu... :(

My zabieramy nasze mamy w przyszłą sobotę na sushi z tej okazji, to już taka tradycja :)

reklama
Chętnie przyjmę każdy upał :D Ja niestety nie narzekam na wysokie temperatury... ale teraz to chyba nawet dobrze, jak muszę w domu siedzieć. :(

Co do pakowania to pakujecie siebie razem z maleństwem, czy rzeczy dzidziusia osobno? U mnie na razie wszystko razem jest w torbie.

Kurczę, muszę Wam powiedzieć, że nie mogę uwierzyć jak szybko ta ciąża zleciała! Dopiero co staraliśmy się o dzidziusia, a tu już torbę do szpitala pakuję. :) Niewiarygodne.
W poniedziałek prawdopodobnie stanie łóżeczko w Naszej sypialni, więc to dopiero będą emocje dla mnie... :) W końcu coś namacalnego poza kolejnymi kartonami, co będzie w domu zwiastować Nowego człowieka. :)
Ja osobno. Mała walizka dla mnie i większa dla dziewczyn.

Mi też ciąża zleciała, dopiero co robiłam test :D

Do góry