reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

@LolaLolina jak sie dzisiaj masz, mam nadzieje lepiej?Daj znać.
@Momof229 wytrwałosci i duzo sily ci zycze.Z tym usg to az trudno uwierzyć..Nie podaly ci w ogole ile waża, jak przeplywy, to co po tym usg powiedzialy?

Ostatnia edycja:
reklama
Hmm jestem w szpitalu od 2 tygodni. Szyjka 7 mm 2 cm rozwarcia i skurcze co 4 minuty mnie tu uwięził. A pytam o to usg ponieważ w piątek miałam kontrolne usg i 2 lekarki młoda pod okiem starszej a potem sama starsza nie umiały zmierzyć dzieci zrobić przepływów już nie mówiąc o tym że młoda lekarka pomyliła ułożenie dziecka a starsza stojąc za nią i patrząc na monitor tego nie widziała.
No to jakieś lebiegi skoro jedną stala nad druga i dalej nic nie widzą [emoji849]

@Momof229 wytrwałosci i duzo sily ci zycze.Z tym usg to az trudno uwierzyć..Nie podaly ci w ogole ile waża, jak przeplywy, to co po tym usg powiedzialy?
Dziękuję :) nic cały czas tylko powtarzała że usg się myli i nie daje dobrych wyników.
Dlatego w poniedziałek poproszę ordynatora o powtórzenie usg.

Dziękuję :) nic cały czas tylko powtarzała że usg się myli i nie daje dobrych wyników.
Dlatego w poniedziałek poproszę ordynatora o powtórzenie usg.
Tak będzie najlepiej. :)

Ja dzisiaj się pochwalę, że niemal kompletnie spakowałam torbę do szpitala. Jeszcze dosychają mi ciuszki dla malutkiego, które wybrałam na wyjście do domu i jedynie kocyk plus pieluszki bambusowe będę musiała jeszcze wyprać, bo je też zabiorę.

Z innej beczki, chciałam Was zapytać co kupiłyście na Dzień Matki? Ja przez moją chorobę nie miałam kiedy kupić prezentu, a internetowo bałam się zamawiać na ostatnią chwilę.
Jutro będę musiała podjechać do jakiejś galerii coś kupić, a kompletnie nie mam pomysłu... :(

Ja kupiłam bon do sklepu odzieżowego dla mamy bo wiem ze z tego najbardziej się ucieszy :D
Dzisiaj dokupiłam pare rzeczy do szpitala, jutro odwiedzimy jeszcze jedna większa galerie i będzie gotowe. Jak się czujecie na takich upałach? O ile macie taka pogodę jak ja ale szczerze to chyba zacznę się modlić o chłodniejsze dni :D

Ja kupiłam bon do sklepu odzieżowego dla mamy bo wiem ze z tego najbardziej się ucieszy :D
Dzisiaj dokupiłam pare rzeczy do szpitala, jutro odwiedzimy jeszcze jedna większa galerie i będzie gotowe. Jak się czujecie na takich upałach? O ile macie taka pogodę jak ja ale szczerze to chyba zacznę się modlić o chłodniejsze dni :D
Chętnie przyjmę każdy upał :D Ja niestety nie narzekam na wysokie temperatury... ale teraz to chyba nawet dobrze, jak muszę w domu siedzieć. :(

Co do pakowania to pakujecie siebie razem z maleństwem, czy rzeczy dzidziusia osobno? U mnie na razie wszystko razem jest w torbie.

Kurczę, muszę Wam powiedzieć, że nie mogę uwierzyć jak szybko ta ciąża zleciała! Dopiero co staraliśmy się o dzidziusia, a tu już torbę do szpitala pakuję. :) Niewiarygodne.
W poniedziałek prawdopodobnie stanie łóżeczko w Naszej sypialni, więc to dopiero będą emocje dla mnie... :) W końcu coś namacalnego poza kolejnymi kartonami, co będzie w domu zwiastować Nowego człowieka. :)

Co do prezentów: w rossmannie i Hebe jest sporo promocji.
Dziś było dość ciepło, spuchłam trochę, obrączki zdjąć nie mogłam,chyba przestanę ją nosić.

Odpoczywałam ogólnie sporo, pojechałam tylko z mężem i teściową na zakupy i obiad, łącznie jakieś 3h, mało chodzenia. Odsypiałam 3h. Brzuch się stawia, siedzieć za bardzo nie mogę bo w dole czuję uścisk
Jak ja się cieszę że lekarz już w pon.

Stres mnie dopada bo mam jeszcze sporo prasowania, lubię to zrobić po swojemu i poukładać. Wiem że mężu wszystko ogarnie ale jednak.

Dziękuję za pamięć ;)

Tak będzie najlepiej. :)

Ja dzisiaj się pochwalę, że niemal kompletnie spakowałam torbę do szpitala. Jeszcze dosychają mi ciuszki dla malutkiego, które wybrałam na wyjście do domu i jedynie kocyk plus pieluszki bambusowe będę musiała jeszcze wyprać, bo je też zabiorę.

Z innej beczki, chciałam Was zapytać co kupiłyście na Dzień Matki? Ja przez moją chorobę nie miałam kiedy kupić prezentu, a internetowo bałam się zamawiać na ostatnią chwilę.
Jutro będę musiała podjechać do jakiejś galerii coś kupić, a kompletnie nie mam pomysłu... :(

My zabieramy nasze mamy w przyszłą sobotę na sushi z tej okazji, to już taka tradycja :)

reklama
Chętnie przyjmę każdy upał :D Ja niestety nie narzekam na wysokie temperatury... ale teraz to chyba nawet dobrze, jak muszę w domu siedzieć. :(

Co do pakowania to pakujecie siebie razem z maleństwem, czy rzeczy dzidziusia osobno? U mnie na razie wszystko razem jest w torbie.

Kurczę, muszę Wam powiedzieć, że nie mogę uwierzyć jak szybko ta ciąża zleciała! Dopiero co staraliśmy się o dzidziusia, a tu już torbę do szpitala pakuję. :) Niewiarygodne.
W poniedziałek prawdopodobnie stanie łóżeczko w Naszej sypialni, więc to dopiero będą emocje dla mnie... :) W końcu coś namacalnego poza kolejnymi kartonami, co będzie w domu zwiastować Nowego człowieka. :)
Ja osobno. Mała walizka dla mnie i większa dla dziewczyn.

Mi też ciąża zleciała, dopiero co robiłam test :D

Do góry