reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2019

To w porzadku:) Teraz w pn to bedzie wazne info.Ja jak mi sie spinał z bliźniakami brzuch nospa + magnez.Poźniej zaczela mi sie jakos tak z wieksza dynamika skracac szyjka i ost.fenoterol i sterydy w szpitalu na wczesniejszy rozwoj pluc.Nie strasze bron Boze, tylko tak uświadamiamiam:)
No spe biore 3 razy dziennie już od dłuższego czasu, magnez to samo.
Co ma być to będzie :)

reklama
Skurcze w ciągu dnia się zdarzają ale przede wszystkim w nocy, w dodatku przy tym ból jak przy okresie tak silny ze się wybudzam i pół nocy nie śpię :/ po badaniu ginekolog stwierdził ze wszystko jest okej wiec widocznie tak musi być :) jesteście już spakowane do szpitala? Ja dzisiaj 33+1 i planowałam spakować się w 36-37 tc a ostatnio usłyszałam od koleżanki ze nie wie na co czekam i już powinnam być spakowana :/

Ja będę się pakować za dwa tygodnie, będę miała 33+3. Na razie tylko mam większość rzeczy w pudle, chociaż jeszcze nie mam wszystkiego. Myśle, ze jak ciąża normalna, to 34-35 tydzień jest ok.

Ja biorę magnez w normalnej dawcę (3x1), w razie potrzeby nospe i do tego rano i wieczorem luteinę pod język dla wyciszenia macicy. Coś czytałam, ze różnie lekarze podchodzą do tej luteiny, moja ewidentnie wierzy w jej działania, to biorę. Może jest faktycznie lepiej? Chociaż najlepiej byłoby zrezygnować z pracy i więcej odpoczywać. ;)

To w porzadku:) Teraz w pn to bedzie wazne info.Ja jak mi sie spinał z bliźniakami brzuch nospa + magnez.Poźniej zaczela mi sie jakos tak z wieksza dynamika skracac szyjka i ost.fenoterol i sterydy w szpitalu na wczesniejszy rozwoj pluc.Nie strasze bron Boze, tylko tak uświadamiamiam:)
A od godziny bóle jak przy miesiączce :/ oj kiepski to dzień. Mam nadzieję że nic się nie dzieje

A od godziny bóle jak przy miesiączce :/ oj kiepski to dzień. Mam nadzieję że nic się nie dzieje
Nie bierz kapieli w cieplej wodzie, mi jeszcze bardziej macica sie stawiala zawsze.Letni prysznic szybko i polez.Zawsze pamietaj ze jakby bardzo cie niepokoilo to jedź na izbe.A masz mozliwosc tel do lekarza? Mi zawsze mowil lekarz ze nawet dwie naraz te zwykle nospy mozna.Bedzie dobrze, w pn juz wizyta.Ja ost.tez mialam taki lekki bol podbrzusza, jak za bardzo sie nalazilam caly dzien.

@LolaLolina Odpoczywaj, leżenie jest najlepsze. :) Trzymam kciuki za wyciszenie. :*

Widzę, że temat tabletek się pojawił - ja ostatnio musiałam zacząć brać dodatkowo Magne B6 bo codziennie nad ranem wyrywał mnie ze snu potworny skurcz łydek.

Poza tym od dzisiaj jestem na antybiotyku... w nocy straciłam głos, a przybył mi suchy kaszel. Pierwszy raz w sumie mam takie combo, że ani nosem ani gardłem za bardzo nie mogę oddychać... Noce i poranki najgorsze, a jeszcze mi lekarka powiedziała, że będąc w ciąży, może z tego rozwinąć mi się zapalenie zatok więc mam krople sterydowe do nosa...
Jedyne co mnie wkurza to to, że leki i krople jakie przepisano mi we wtorek (inny lekarz) okazały się złe lub niewystarczające i tym sposobem na same krople do nosa wydałam 80zł... a do tego całe listy innych leków. Trzeba być bogatym, żeby chorować. [emoji85] ale nie powinnam narzekać bo w poprzedniej ciąży to co chwilę byłam chora i brałam antybiotyki... Potem w ogóle u internisty nie byłam, aż do teraz. :/

Na pocieszenie przyszły mi dzisiaj 4 paczki i wyprawka się domyka. Jutro chyba spakuje torbę do szpitala, jedynie jeszcze domówię koszulę porodową od mamy ginekolog bo te zapięcie w niej na magnesy będzie idealne. :)

Nie bierz kapieli w cieplej wodzie, mi jeszcze bardziej macica sie stawiala zawsze.Letni prysznic szybko i polez.Zawsze pamietaj ze jakby bardzo cie niepokoilo to jedź na izbe.A masz mozliwosc tel do lekarza? Mi zawsze mowil lekarz ze nawet dwie naraz te zwykle nospy mozna.Bedzie dobrze, w pn juz wizyta.Ja ost.tez mialam taki lekki bol podbrzusza, jak za bardzo sie nalazilam caly dzien.

W okolicy 23 tyg pojechałam do szpitala bo przez cały dzień miałam takie bóle i brzuch się stawiał. Dostałam zastrzyk rozkurczowy, podkręcili magnez i zalecili no spe 3xdziennie po 2 tabsy aż nie minie. Teraz też tak robie.
Wczoraj rano miałam badania a zaraz po byłam centrum handlowym, za dużo chodziłam i masz :/
Tak, do mojej lekarz mam nr. Jutro zadzwonię jak nie minie.

W okolicy 23 tyg pojechałam do szpitala bo przez cały dzień miałam takie bóle i brzuch się stawiał. Dostałam zastrzyk rozkurczowy, podkręcili magnez i zalecili no spe 3xdziennie po 2 tabsy aż nie minie. Teraz też tak robie.
Wczoraj rano miałam badania a zaraz po byłam centrum handlowym, za dużo chodziłam i masz :/
Tak, do mojej lekarz mam nr. Jutro zadzwonię jak nie minie.
Milej nocy i odpoczywaj dużo.Tak ja tez jak pochodze za dlugo to tak jest.Bedzie dobrze.Lewy bok i leż;)

Hej mam pytanie czy lekarz w 33 tygodniu ciąży bliźniaczej podczas usg może nie rozpoznać jakcesoria dziecko jest ułożone? Czy to jest aż tak trudne..

Hej mam pytanie czy lekarz w 33 tygodniu ciąży bliźniaczej podczas usg może nie rozpoznać jakcesoria dziecko jest ułożone? Czy to jest aż tak trudne..
Momof co u Ciebie w ogóle? Jak się czujesz? Dawno Cię nie bylo.
Jeśli ma słaby sprzęt albo dzieci są jakoś dziwnie poukładane to może i tak. Nigdy w ciąży bliźniaczej nie byłam..

reklama
Momof co u Ciebie w ogóle? Jak się czujesz? Dawno Cię nie bylo.
Jeśli ma słaby sprzęt albo dzieci są jakoś dziwnie poukładane to może i tak. Nigdy w ciąży bliźniaczej nie byłam..
Hmm jestem w szpitalu od 2 tygodni. Szyjka 7 mm 2 cm rozwarcia i skurcze co 4 minuty mnie tu uwięził. A pytam o to usg ponieważ w piątek miałam kontrolne usg i 2 lekarki młoda pod okiem starszej a potem sama starsza nie umiały zmierzyć dzieci zrobić przepływów już nie mówiąc o tym że młoda lekarka pomyliła ułożenie dziecka a starsza stojąc za nią i patrząc na monitor tego nie widziała.

Do góry