reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

To w porzadku:) Teraz w pn to bedzie wazne info.Ja jak mi sie spinał z bliźniakami brzuch nospa + magnez.Poźniej zaczela mi sie jakos tak z wieksza dynamika skracac szyjka i ost.fenoterol i sterydy w szpitalu na wczesniejszy rozwoj pluc.Nie strasze bron Boze, tylko tak uświadamiamiam:)
No spe biore 3 razy dziennie już od dłuższego czasu, magnez to samo.
Co ma być to będzie :)

reklama
Skurcze w ciągu dnia się zdarzają ale przede wszystkim w nocy, w dodatku przy tym ból jak przy okresie tak silny ze się wybudzam i pół nocy nie śpię :/ po badaniu ginekolog stwierdził ze wszystko jest okej wiec widocznie tak musi być :) jesteście już spakowane do szpitala? Ja dzisiaj 33+1 i planowałam spakować się w 36-37 tc a ostatnio usłyszałam od koleżanki ze nie wie na co czekam i już powinnam być spakowana :/

Ja będę się pakować za dwa tygodnie, będę miała 33+3. Na razie tylko mam większość rzeczy w pudle, chociaż jeszcze nie mam wszystkiego. Myśle, ze jak ciąża normalna, to 34-35 tydzień jest ok.

Ja biorę magnez w normalnej dawcę (3x1), w razie potrzeby nospe i do tego rano i wieczorem luteinę pod język dla wyciszenia macicy. Coś czytałam, ze różnie lekarze podchodzą do tej luteiny, moja ewidentnie wierzy w jej działania, to biorę. Może jest faktycznie lepiej? Chociaż najlepiej byłoby zrezygnować z pracy i więcej odpoczywać. ;)

To w porzadku:) Teraz w pn to bedzie wazne info.Ja jak mi sie spinał z bliźniakami brzuch nospa + magnez.Poźniej zaczela mi sie jakos tak z wieksza dynamika skracac szyjka i ost.fenoterol i sterydy w szpitalu na wczesniejszy rozwoj pluc.Nie strasze bron Boze, tylko tak uświadamiamiam:)
A od godziny bóle jak przy miesiączce :/ oj kiepski to dzień. Mam nadzieję że nic się nie dzieje

A od godziny bóle jak przy miesiączce :/ oj kiepski to dzień. Mam nadzieję że nic się nie dzieje
Nie bierz kapieli w cieplej wodzie, mi jeszcze bardziej macica sie stawiala zawsze.Letni prysznic szybko i polez.Zawsze pamietaj ze jakby bardzo cie niepokoilo to jedź na izbe.A masz mozliwosc tel do lekarza? Mi zawsze mowil lekarz ze nawet dwie naraz te zwykle nospy mozna.Bedzie dobrze, w pn juz wizyta.Ja ost.tez mialam taki lekki bol podbrzusza, jak za bardzo sie nalazilam caly dzien.

@LolaLolina Odpoczywaj, leżenie jest najlepsze. :) Trzymam kciuki za wyciszenie. :*

Widzę, że temat tabletek się pojawił - ja ostatnio musiałam zacząć brać dodatkowo Magne B6 bo codziennie nad ranem wyrywał mnie ze snu potworny skurcz łydek.

Poza tym od dzisiaj jestem na antybiotyku... w nocy straciłam głos, a przybył mi suchy kaszel. Pierwszy raz w sumie mam takie combo, że ani nosem ani gardłem za bardzo nie mogę oddychać... Noce i poranki najgorsze, a jeszcze mi lekarka powiedziała, że będąc w ciąży, może z tego rozwinąć mi się zapalenie zatok więc mam krople sterydowe do nosa...
Jedyne co mnie wkurza to to, że leki i krople jakie przepisano mi we wtorek (inny lekarz) okazały się złe lub niewystarczające i tym sposobem na same krople do nosa wydałam 80zł... a do tego całe listy innych leków. Trzeba być bogatym, żeby chorować. [emoji85] ale nie powinnam narzekać bo w poprzedniej ciąży to co chwilę byłam chora i brałam antybiotyki... Potem w ogóle u internisty nie byłam, aż do teraz. :/

Na pocieszenie przyszły mi dzisiaj 4 paczki i wyprawka się domyka. Jutro chyba spakuje torbę do szpitala, jedynie jeszcze domówię koszulę porodową od mamy ginekolog bo te zapięcie w niej na magnesy będzie idealne. :)

Nie bierz kapieli w cieplej wodzie, mi jeszcze bardziej macica sie stawiala zawsze.Letni prysznic szybko i polez.Zawsze pamietaj ze jakby bardzo cie niepokoilo to jedź na izbe.A masz mozliwosc tel do lekarza? Mi zawsze mowil lekarz ze nawet dwie naraz te zwykle nospy mozna.Bedzie dobrze, w pn juz wizyta.Ja ost.tez mialam taki lekki bol podbrzusza, jak za bardzo sie nalazilam caly dzien.

W okolicy 23 tyg pojechałam do szpitala bo przez cały dzień miałam takie bóle i brzuch się stawiał. Dostałam zastrzyk rozkurczowy, podkręcili magnez i zalecili no spe 3xdziennie po 2 tabsy aż nie minie. Teraz też tak robie.
Wczoraj rano miałam badania a zaraz po byłam centrum handlowym, za dużo chodziłam i masz :/
Tak, do mojej lekarz mam nr. Jutro zadzwonię jak nie minie.

W okolicy 23 tyg pojechałam do szpitala bo przez cały dzień miałam takie bóle i brzuch się stawiał. Dostałam zastrzyk rozkurczowy, podkręcili magnez i zalecili no spe 3xdziennie po 2 tabsy aż nie minie. Teraz też tak robie.
Wczoraj rano miałam badania a zaraz po byłam centrum handlowym, za dużo chodziłam i masz :/
Tak, do mojej lekarz mam nr. Jutro zadzwonię jak nie minie.
Milej nocy i odpoczywaj dużo.Tak ja tez jak pochodze za dlugo to tak jest.Bedzie dobrze.Lewy bok i leż;)

Hej mam pytanie czy lekarz w 33 tygodniu ciąży bliźniaczej podczas usg może nie rozpoznać jakcesoria dziecko jest ułożone? Czy to jest aż tak trudne..

Hej mam pytanie czy lekarz w 33 tygodniu ciąży bliźniaczej podczas usg może nie rozpoznać jakcesoria dziecko jest ułożone? Czy to jest aż tak trudne..
Momof co u Ciebie w ogóle? Jak się czujesz? Dawno Cię nie bylo.
Jeśli ma słaby sprzęt albo dzieci są jakoś dziwnie poukładane to może i tak. Nigdy w ciąży bliźniaczej nie byłam..

reklama
Momof co u Ciebie w ogóle? Jak się czujesz? Dawno Cię nie bylo.
Jeśli ma słaby sprzęt albo dzieci są jakoś dziwnie poukładane to może i tak. Nigdy w ciąży bliźniaczej nie byłam..
Hmm jestem w szpitalu od 2 tygodni. Szyjka 7 mm 2 cm rozwarcia i skurcze co 4 minuty mnie tu uwięził. A pytam o to usg ponieważ w piątek miałam kontrolne usg i 2 lekarki młoda pod okiem starszej a potem sama starsza nie umiały zmierzyć dzieci zrobić przepływów już nie mówiąc o tym że młoda lekarka pomyliła ułożenie dziecka a starsza stojąc za nią i patrząc na monitor tego nie widziała.

Do góry