reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja będę pakować się w jedną torbę, tylko wszystko podziele na mniejsze sekcje. Położna poradziła, żeby podzielić wszystko w reklamówki, np. Reklamówka rzeczy dla mnie do porodu, reklamówka rzeczy do kangurowania maluszka, reklamówka rzeczy z rom. 56 itp.

A tak z innej beczki jaki wybrałyście fotelik do samochodu?

reklama
Ja będę pakować się w jedną torbę, tylko wszystko podziele na mniejsze sekcje. Położna poradziła, żeby podzielić wszystko w reklamówki, np. Reklamówka rzeczy dla mnie do porodu, reklamówka rzeczy do kangurowania maluszka, reklamówka rzeczy z rom. 56 itp.

Tak myślę, że maleńkiego chyba też spakuję osobno. :) Niby druga ciąża, a stresuje się kiedy poród mnie zaskoczy bo wtedy to na luzie, od 5 dni już leżałam w szpitalu, więc tylko poczłapałam na porodówkę, a teraz myślę czy nie zaskoczy mnie w domu lub poza! [emoji33]

Co do fotelika to my wybraliśmy Cybexa Cloud
Z z bazą :) Jestem bardzo zadowolona z tej marki od lat. No i ma bardzo dobre oceny w najnowszych testach. Do tego jest sensor Safe, który wysyła na aplikację w telefonie jak długo dziecko jedzie w foteliku i jaką ma tam temperaturę.
Zresztą u mnie będzie komplet od Cybexa bo kupuję wózek i fotelik Rebellious. :)

Ja mam wybrany avionaut pixel z bazą isofix, jest bardzo lekki, ma stabilną wkładkę dla noworodka no i najważniejsze - na tą samą bazę mają też większy fotelik. Pod względem bezpieczeństwa też spełnia moje wymagania, oczywiście kupuję nowy, bo nie mam przekonania do używanych... A foteliki z zestawów typu 3 w 1 nie przekonują mnie już w ogóle :)

Ja kupiłam Maxi Cosi City, bez bazy , bardzo dobre oceny,4 w testach na 5 :)

Cybex cloud z

My tez Cybex Cloud Z i-Size z baza, bo ona potem do kolejnego fotelika się nadaje. Cybex ciężki, ale jakoś najbardziej do nas przemawiał.

reklama
Do góry