reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2019

@Betty93 super, odpoczywaj, zwiedzaj ile sie da i smaruj sie 50 filtrem i kapelusz to pewnie masz na głowie caly czas...
Z tym laktatorem to tez chyba blizej mi do Lovi, a czym rozni sie oprocz ceny ten Expert od Prolactis??;) A kupilas juz go, gdzie jeśli mozna wiedziec?

No właśnie. Czym się różnią? :rolleyes2:
Laktator Lovi Expert od Lovi Prolactis.

reklama
My idziemy pewnie w podwójną medelę swing. Kasa jaka idzie na wyprawkę dla bliźniaków to głowa mała. Któraś z Was miała?

Ja mam pytanie odnośnie kocyka na wyjście ze szpitala. Jakie macie? Co polecacie?

My idziemy pewnie w podwójną medelę swing. Kasa jaka idzie na wyprawkę dla bliźniaków to głowa mała. Któraś z Was miała?

Ja mam pytanie odnośnie kocyka na wyjście ze szpitala. Jakie macie? Co polecacie?
Ja robilam wyprawke podwojna w 2010, ale tak jakos mi podobnie z kasa wychodzi.Pewnie dlatego, ze duzo kupowalam uzywanych rzeczy np wózek.To taki duzy wydatek, ale tez tak naprawde ten co chcialam wozek nie moglam znalezć jakos do zamowienia a ktos w Hiszpanii go sprzdawal pamietam.W sumie dobrze wyszlo, bo zaraz po gondolach go opchnelam na allegro.Spacerowka jak dla mnie jeden za drugim byla porazka.Kupilam mclarena podwojnego tez uzywanego parasolke i byl z nami juz do końca.O wielu rzeczach wtedy nie wiedzialam, mialam za malo wszystkiego.Ciuszki wszystkie 56 byly za duze, oj dzialo sie.Mialam jakis chicco laktator reczny, slabiutko szlo.Kupilam medele elektryczna-ta mini electric i chodzila glosno jak traktor.
Teraz jestem bardziej swiadoma, co potrzebuje choc wiadomo kazde dziecko jest inne..Teraz jak na razie kupilam wszystko nowe, wiec te wydatki porownywalne.
Jesli chodzi o kocyki to juz naliczylam z 5, nie liczac otulaczy...Hmm chyba za duzo.Podobaja mi sie te z Lulalove, np.z tej strony co tu zamawiaja tez dziewczyny Noski Eskimoski.Jakiegos schiza lapie z tymi kocykami, bo pamietam jak przy bliźniakach mi szpitalnym okrywali, bo mialam po jednym +rozki, ale to okazalo sie za malo;)

Ja robilam wyprawke podwojna w 2010, ale tak jakos mi podobnie z kasa wychodzi.Pewnie dlatego, ze duzo kupowalam uzywanych rzeczy np wózek.To taki duzy wydatek, ale tez tak naprawde ten co chcialam wozek nie moglam znalezć jakos do zamowienia a ktos w Hiszpanii go sprzdawal pamietam.W sumie dobrze wyszlo, bo zaraz po gondolach go opchnelam na allegro.Spacerowka jak dla mnie jeden za drugim byla porazka.Kupilam mclarena podwojnego tez uzywanego parasolke i byl z nami juz do końca.O wielu rzeczach wtedy nie wiedzialam, mialam za malo wszystkiego.Ciuszki wszystkie 56 byly za duze, oj dzialo sie.Mialam jakis chicco laktator reczny, slabiutko szlo.Kupilam medele elektryczna-ta mini electric i chodzila glosno jak traktor.
Teraz jestem bardziej swiadoma, co potrzebuje choc wiadomo kazde dziecko jest inne..Teraz jak na razie kupilam wszystko nowe, wiec te wydatki porownywalne.
Jesli chodzi o kocyki to juz naliczylam z 5, nie liczac otulaczy...Hmm chyba za duzo.Podobaja mi sie te z Lulalove, np.z tej strony co tu zamawiaja tez dziewczyny Noski Eskimoski.Jakiegos schiza lapie z tymi kocykami, bo pamietam jak przy bliźniakach mi szpitalnym okrywali, bo mialam po jednym +rozki, ale to okazalo sie za malo;)

Przeżyłaś swoje :D
Nam wózek teściowa kupiła- tfk gondola przy gondoli.

Do szpitala chciałam wziąć po rożku i kocyku na głowę... myślisz że po 2 kocyki stykną? Jaki rozmiar?
Zielona jestem

Chce dokupić pajace rozm 50, ale mężu mówi, że może dziewczyny będą duże :D póki co z rozm 50 mam takie body na długi rękaw i do tego spodenki ze stópkami x2 , rampersy krótkie spodenki i rękaw 4 sztuki

Potrzebujemy jeszcze niedrapek, czapek i skarpet. Ja nie wiem czy to wszystko ogarnę

Ostatnia edycja:
Dziewczyny tylko spokój nas uratuje!!! :p także oddychajcie głęboko :) U mnie rzeczy dla Młodej walają się po naszej sypialni i salonie, wszystko w pudłach lub reklamówkach, jak przychodzi paczka albo gdy wracam z zakupów to tylko dorzucam na kupkę. Czekam az się pokój Małej zrobi, żeby to poukładać do szafy i komody co do prania pogody nie ma wiec się nie zabieram za to, a już bym chciała. Dni uciekają mi jak szalone, podstawowe rzeczy takie jak sprzątanie, zakupy, obiad zajmują mi full czasu, bo muszę robić przerwy na leżenie z nogami w gorze :/ zanim się uwinę to już jest wieczór... Z wyprawki mam raczej wszystko i do szpitala i na pierwsze tyg.

Podziwiam mamy bliźniaków, wyprawka to nie mały koszt, nam uda się zamknąć w 15 tys., ale mamy wszystko nowe no i umeblowanie pokoju to duży koszt, ale mam nadzieje ze to wydatek na kilka lat, gdybym miała możliwość zakupu wózka i innych rzeczy dla Małej od kogoś z grona znajomych, to bez wahania bym to zrobiła, ale większość jest w podobnej sytuacji jak ja, albo się spodziewają dziecka albo dopiero co urodziły.

spokojnego dni dziewczyny, ja dzisiaj trochę sprzątam a później jestem umówiona na spacer z koleżanka(o ile nie będzie padać) i jej 2 miesięczna córka, zapewne jakieś ciuszki dostanę, w które mała już nie wchodzi :)

Przeżyłaś swoje :D
Nam wózek teściowa kupiła- tfk gondola przy gondoli.

Do szpitala chciałam wziąć po rożku i kocyku na głowę... myślisz że po 2 kocyki stykną? Jaki rozmiar?
Zielona jestem

Chce dokupić pajace rozm 50, ale mężu mówi, że może dziewczyny będą duże :D póki co z rozm 50 mam takie body na długi rękaw i do tego spodenki ze stópkami x2 , rampersy krótkie spodenki i rękaw 4 sztuki

Potrzebujemy jeszcze niedrapek, czapek i skarpet. Ja nie wiem czy to wszystko ogarnę
Wszystko zalezy kiedy twoje dziewczynki sie urodza.Moi chlopcy ur.sie w 36 t.c.i mieli po 46 i 47 cm.i waga 2300 i 2500, takze te ciuszki byly na 56 mocno za duze.Maz pamietam biegal jak bylismy w szpitalu i kupowal.Ja mialam ciaze z jednym lozyskiem czyli jednokosmowkowa, ale dwuowodniowa.Przewaznie takie ciaze sie troche wczesniej rozwiazuje.Moje lozysko bylo mocno juz niewydolne, dostalam sterydy w szpitalu na wczesniejszy rozwoj plucek i cc wlasnie zaplanowane na 36 t.c.
Jesli chodzo kocyki to mam wszystkie w tym malym rozmiarze czyli chyba 75x100 i 80x 100.Jakis tez jeden z minky wiekszy.
Nie martw sie zawsze cos na szybciocha maz dokupi;)

Moja córka urodziła się 4 dni przed terminem z wagą 2960 gram i długością 54 cm, a ubranka na 56 jeszcze długo były o wiele za duże na nią. Musieliśmy kupować na szybko rozmiar 50.

Dziewczyny znacie może wózek xlander xcite? Bardzo nam się podoba a maxi cosi który początkowo chcieliśmy okazał się naprawdę ciężki :/ i szukam szczerych opinii na temat tego drugiego z tym że w internecie są bardzo różne i teraz sama nie wiem

reklama
Mój tydzień po terminie, waga 3300 a i tak zaczynaliśmy od 50, bo 56 było za duże. Przy bliźniakach to pewnie i w 44 bym się zaopatrzyła po komplecie.

Do góry