reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2019

Dziewczyny a jakiej firmy, co w ogole z kosmetykow pielęgnacyjnych kupujecie maluszkom? Przepraszam jesli temat byl juz poruszany, ale jakos nie pamietam...

Ja tez nic nie kupuje, mam tylko linomag maść, olejek migdałowy i zestaw krem linomag a+e który dostałam... Później będę kupować w razie W, naprawdopodobniej zacznę od babydreama z rossmana, składy i cena dobre :) Także polecam analizy sroki.o :)

reklama
Dziewczyny wejde jak radzicie Sroka.o, poczytam.Ten Linomag do pupy kupiłam i ja pamitam super sie sprawdzał.Kiedys byl w takim zakrecanym pudełeczku, teraz w tubce.Ale widzialam Linoderm i chyba sklad maja podobny- na bazie oleju lnianego.Bedzie goraco wiec czekaja nas pewnie dodatkowo potówki u malych.Oliwki napewno zatem nie.

Ja kupuję kosmetyki z Musteli bo sprawdziły mi się przy córce i zalecono mi je w szpitalu. Do tego linomag, bepanthen, octanisept, sól fizjologiczna i krem do brodawek dla mnie z Medeli (często ją polecali w internecie).

Ps. Ja już w domku, ale jestem nieprzytomna po podróży bo praktycznie dobę nie spałam, dopiero jakieś drzemki w domu dzisiaj (samolot miałam w nocy).
Teraz dwa dni na ogarnięcie siebie, domu i zaczynam dopinanie wyprawki na ostatni guzik. :)
Chyba w nadchodzącym tygodniu stanie już łóżeczko w sypialni, więc już na 100% poczujemy, że narodziny Naszego okruszka są blisko. [emoji5]

Witam, czy jest tu jakaś młoda mama z Ursynowa? Szukam kogoś z kim mogłabym wyjść na spacer, porozmawiać i spędzić miło czas. Ja nazywam się Ola, lat 24, termin na 4.07, będę miała córkę :)

Dziewczyny a jaki leżaczek bujaczek polecacie? Babybjorn odpada bo ceny kosmiczne
Ja kupiłam Ingenuity Bright Starts, ma 3 pozycje siedziska- poczytaj sobie.Zobaczymy czy sie sprawdzi :)
product-25326.jpg

Dziewczyny a jaki leżaczek bujaczek polecacie? Babybjorn odpada bo ceny kosmiczne

Ja zdecydowałam się na dwa - BabyBjorn i Ingenuity, więc z każdej półki cenowej. :)
Myślę, że wybór na rynku jest tak wielki, że na pewno znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie. :) I jak sie w jednym sklepie robi jakies wielkie zakupy np. wózek, fotelik itp. to warto zapytać o negocjacje ceny i dorzucić leżaczek etc.

Ja nie kupuje ale jak bym kupowała to jakiś bez wibracji bez dzwoneczków wisiorków itd. Tak żeby służył tylko do karmienia przy rozszerzaniu diety. Nie widzę innego wykorzystania takiego leżaczka. :)

reklama
Ja nie kupuje ale jak bym kupowała to jakiś bez wibracji bez dzwoneczków wisiorków itd. Tak żeby służył tylko do karmienia przy rozszerzaniu diety. Nie widzę innego wykorzystania takiego leżaczka. :)

Akurat przy karmieniu nie jest polecany bo dziecko powinno mieć pionową pozycje by uniknąć zakrztuszenia, dlatego poleca się rozszerzanie gdy maluch już siedzi albo początkowo na kolanach rodzica. Ogólnie fizjoterapeuci odradzają leżaczki/bujaczki tego typu - Link do: Czy leżaczki szkodzą dzieciom? - nebule.pl

Do góry