reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

@Betty93 super, odpoczywaj, zwiedzaj ile sie da i smaruj sie 50 filtrem i kapelusz to pewnie masz na głowie caly czas...
Z tym laktatorem to tez chyba blizej mi do Lovi, a czym rozni sie oprocz ceny ten Expert od Prolactis??;) A kupilas juz go, gdzie jeśli mozna wiedziec?

No właśnie. Czym się różnią? :rolleyes2:
Laktator Lovi Expert od Lovi Prolactis.

reklama
My idziemy pewnie w podwójną medelę swing. Kasa jaka idzie na wyprawkę dla bliźniaków to głowa mała. Któraś z Was miała?

Ja mam pytanie odnośnie kocyka na wyjście ze szpitala. Jakie macie? Co polecacie?

My idziemy pewnie w podwójną medelę swing. Kasa jaka idzie na wyprawkę dla bliźniaków to głowa mała. Któraś z Was miała?

Ja mam pytanie odnośnie kocyka na wyjście ze szpitala. Jakie macie? Co polecacie?
Ja robilam wyprawke podwojna w 2010, ale tak jakos mi podobnie z kasa wychodzi.Pewnie dlatego, ze duzo kupowalam uzywanych rzeczy np wózek.To taki duzy wydatek, ale tez tak naprawde ten co chcialam wozek nie moglam znalezć jakos do zamowienia a ktos w Hiszpanii go sprzdawal pamietam.W sumie dobrze wyszlo, bo zaraz po gondolach go opchnelam na allegro.Spacerowka jak dla mnie jeden za drugim byla porazka.Kupilam mclarena podwojnego tez uzywanego parasolke i byl z nami juz do końca.O wielu rzeczach wtedy nie wiedzialam, mialam za malo wszystkiego.Ciuszki wszystkie 56 byly za duze, oj dzialo sie.Mialam jakis chicco laktator reczny, slabiutko szlo.Kupilam medele elektryczna-ta mini electric i chodzila glosno jak traktor.
Teraz jestem bardziej swiadoma, co potrzebuje choc wiadomo kazde dziecko jest inne..Teraz jak na razie kupilam wszystko nowe, wiec te wydatki porownywalne.
Jesli chodzi o kocyki to juz naliczylam z 5, nie liczac otulaczy...Hmm chyba za duzo.Podobaja mi sie te z Lulalove, np.z tej strony co tu zamawiaja tez dziewczyny Noski Eskimoski.Jakiegos schiza lapie z tymi kocykami, bo pamietam jak przy bliźniakach mi szpitalnym okrywali, bo mialam po jednym +rozki, ale to okazalo sie za malo;)

Ja robilam wyprawke podwojna w 2010, ale tak jakos mi podobnie z kasa wychodzi.Pewnie dlatego, ze duzo kupowalam uzywanych rzeczy np wózek.To taki duzy wydatek, ale tez tak naprawde ten co chcialam wozek nie moglam znalezć jakos do zamowienia a ktos w Hiszpanii go sprzdawal pamietam.W sumie dobrze wyszlo, bo zaraz po gondolach go opchnelam na allegro.Spacerowka jak dla mnie jeden za drugim byla porazka.Kupilam mclarena podwojnego tez uzywanego parasolke i byl z nami juz do końca.O wielu rzeczach wtedy nie wiedzialam, mialam za malo wszystkiego.Ciuszki wszystkie 56 byly za duze, oj dzialo sie.Mialam jakis chicco laktator reczny, slabiutko szlo.Kupilam medele elektryczna-ta mini electric i chodzila glosno jak traktor.
Teraz jestem bardziej swiadoma, co potrzebuje choc wiadomo kazde dziecko jest inne..Teraz jak na razie kupilam wszystko nowe, wiec te wydatki porownywalne.
Jesli chodzi o kocyki to juz naliczylam z 5, nie liczac otulaczy...Hmm chyba za duzo.Podobaja mi sie te z Lulalove, np.z tej strony co tu zamawiaja tez dziewczyny Noski Eskimoski.Jakiegos schiza lapie z tymi kocykami, bo pamietam jak przy bliźniakach mi szpitalnym okrywali, bo mialam po jednym +rozki, ale to okazalo sie za malo;)

Przeżyłaś swoje :D
Nam wózek teściowa kupiła- tfk gondola przy gondoli.

Do szpitala chciałam wziąć po rożku i kocyku na głowę... myślisz że po 2 kocyki stykną? Jaki rozmiar?
Zielona jestem

Chce dokupić pajace rozm 50, ale mężu mówi, że może dziewczyny będą duże :D póki co z rozm 50 mam takie body na długi rękaw i do tego spodenki ze stópkami x2 , rampersy krótkie spodenki i rękaw 4 sztuki

Potrzebujemy jeszcze niedrapek, czapek i skarpet. Ja nie wiem czy to wszystko ogarnę

Ostatnia edycja:
Dziewczyny tylko spokój nas uratuje!!! :p także oddychajcie głęboko :) U mnie rzeczy dla Młodej walają się po naszej sypialni i salonie, wszystko w pudłach lub reklamówkach, jak przychodzi paczka albo gdy wracam z zakupów to tylko dorzucam na kupkę. Czekam az się pokój Małej zrobi, żeby to poukładać do szafy i komody co do prania pogody nie ma wiec się nie zabieram za to, a już bym chciała. Dni uciekają mi jak szalone, podstawowe rzeczy takie jak sprzątanie, zakupy, obiad zajmują mi full czasu, bo muszę robić przerwy na leżenie z nogami w gorze :/ zanim się uwinę to już jest wieczór... Z wyprawki mam raczej wszystko i do szpitala i na pierwsze tyg.

Podziwiam mamy bliźniaków, wyprawka to nie mały koszt, nam uda się zamknąć w 15 tys., ale mamy wszystko nowe no i umeblowanie pokoju to duży koszt, ale mam nadzieje ze to wydatek na kilka lat, gdybym miała możliwość zakupu wózka i innych rzeczy dla Małej od kogoś z grona znajomych, to bez wahania bym to zrobiła, ale większość jest w podobnej sytuacji jak ja, albo się spodziewają dziecka albo dopiero co urodziły.

spokojnego dni dziewczyny, ja dzisiaj trochę sprzątam a później jestem umówiona na spacer z koleżanka(o ile nie będzie padać) i jej 2 miesięczna córka, zapewne jakieś ciuszki dostanę, w które mała już nie wchodzi :)

Przeżyłaś swoje :D
Nam wózek teściowa kupiła- tfk gondola przy gondoli.

Do szpitala chciałam wziąć po rożku i kocyku na głowę... myślisz że po 2 kocyki stykną? Jaki rozmiar?
Zielona jestem

Chce dokupić pajace rozm 50, ale mężu mówi, że może dziewczyny będą duże :D póki co z rozm 50 mam takie body na długi rękaw i do tego spodenki ze stópkami x2 , rampersy krótkie spodenki i rękaw 4 sztuki

Potrzebujemy jeszcze niedrapek, czapek i skarpet. Ja nie wiem czy to wszystko ogarnę
Wszystko zalezy kiedy twoje dziewczynki sie urodza.Moi chlopcy ur.sie w 36 t.c.i mieli po 46 i 47 cm.i waga 2300 i 2500, takze te ciuszki byly na 56 mocno za duze.Maz pamietam biegal jak bylismy w szpitalu i kupowal.Ja mialam ciaze z jednym lozyskiem czyli jednokosmowkowa, ale dwuowodniowa.Przewaznie takie ciaze sie troche wczesniej rozwiazuje.Moje lozysko bylo mocno juz niewydolne, dostalam sterydy w szpitalu na wczesniejszy rozwoj plucek i cc wlasnie zaplanowane na 36 t.c.
Jesli chodzo kocyki to mam wszystkie w tym malym rozmiarze czyli chyba 75x100 i 80x 100.Jakis tez jeden z minky wiekszy.
Nie martw sie zawsze cos na szybciocha maz dokupi;)

Moja córka urodziła się 4 dni przed terminem z wagą 2960 gram i długością 54 cm, a ubranka na 56 jeszcze długo były o wiele za duże na nią. Musieliśmy kupować na szybko rozmiar 50.

Dziewczyny znacie może wózek xlander xcite? Bardzo nam się podoba a maxi cosi który początkowo chcieliśmy okazał się naprawdę ciężki :/ i szukam szczerych opinii na temat tego drugiego z tym że w internecie są bardzo różne i teraz sama nie wiem

reklama
Mój tydzień po terminie, waga 3300 a i tak zaczynaliśmy od 50, bo 56 było za duże. Przy bliźniakach to pewnie i w 44 bym się zaopatrzyła po komplecie.

Do góry