reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Dziękuję [emoji8] oby tylko poślizgu dużego nie było bo nie lubię czekać.

Co dziś na szkole rodzenia przerabiacie? Jak brzuszek?
Mój D. Ma tak ze jak jest za duza kolejla w sklepie a chce kupic np tylko wode to wychodzi bo nie chce mu sie czekać [emoji14]

Dzis ma byc psycholog i jakis rehabilitant czy ktoś.
Brzuch nie boli. Ale nie jest troche twardy.

reklama
Hej dziewczyny, ja dzisiaj po wizycie, zaczynamy 30 tc, szyjka zamknięta, serducho bije jak szalone u tego mojego chochlika.. tym razem bez usg, także pomiarów małej nie znam. We wtorek mam III prenatalne, także wtedy się dowiem jaka ta moja córcia jest duża :D Na wadze 67 kg, czyli ciagle 11 kg+, coś ostatnio stanęłam w miejscu, ale jak już kiedyś pisałam ograniczyłam słodycze :D aczkolwiek dzisiaj czekolada z orzechami wjedzie, kolejny dzień z rzędu pada, także muszę sobie te deszczowe dni jakoś umilić :D Położna się mnie zapytała dzisiaj gdzie ja brzuszek chowam :p Faktycznie jakiś taki mały mam na tle innych dziewczyn. O 13 miałam kolejne spotkanie z położna, w sumie byłyśmy we 3 i różnica między nami to jakis tydzień a mój brzuszek przy ich brzuszkach taki malutki...

Hej dziewczyny, ja dzisiaj po wizycie, zaczynamy 30 tc, szyjka zamknięta, serducho bije jak szalone u tego mojego chochlika.. tym razem bez usg, także pomiarów małej nie znam. We wtorek mam III prenatalne, także wtedy się dowiem jaka ta moja córcia jest duża :D Na wadze 67 kg, czyli ciagle 11 kg+, coś ostatnio stanęłam w miejscu, ale jak już kiedyś pisałam ograniczyłam słodycze :D aczkolwiek dzisiaj czekolada z orzechami wjedzie, kolejny dzień z rzędu pada, także muszę sobie te deszczowe dni jakoś umilić :D Położna się mnie zapytała dzisiaj gdzie ja brzuszek chowam [emoji14] Faktycznie jakiś taki mały mam na tle innych dziewczyn. O 13 miałam kolejne spotkanie z położna, w sumie byłyśmy we 3 i różnica między nami to jakis tydzień a mój brzuszek przy ich brzuszkach taki malutki...
Mi położna dzisiaj powiedziała "o w koncu widać, że w ciąży" [emoji23] Moim zdaniem już dawno widać ale też zauważam, że na tym etapie kobiety w poczekalni mają wieksze brzuchy ;)

Nie jesteś sama! Ja mam to samo zawsze xs ewentualnie s, przy wzroście 169 cm max waga ciała to 53 kg. Póki co poszło w piersi i brzuch, nogi mam dalej szczupłe jak patyki, ale widze ze buzia tez mi się zaokrągliła i barki.... także mi idzie od pasa w górę :D Rozstępów jeszcze nie mam, ale to kwestia czasu, jutro zaczynam 30 tc. Mam za to pełno naczyniaków na twarzy i w ogóle nie mogę na siebie patrzeć bez makijażu :/
Co do pogody, ciagle pada a niebo zaciągnięte, wiec lepiej nie będzie.

U Nas na tapecie takie klimaty...
Ja jadę na wizytę na 16:30 (trzecie prenatalne) więc proszę o kciuki, bo coś stres mnie złapał :)
Kciuki zaciśnìęte:)Daj znać po wizycie jak maleństwo.

@Si.Kat z tym brzuszkiem, ze moze za maly to sie nie przejmuj.Ja pamietam jak mnie lekarz polozył na patologie ciazy tydzien przed cc jakos to byl 35+ 2 w ciazy bliźniaczej to nie zapomne min dziewczyn stamtad jak sie dziwiły ze to juz zaraz rozwiszanie , brzuch maly i jeszcze dwojka.Jedna byla tez w podobnym czasie ciazy i brzuch z jednym miala wiekszy.Takze nie wiadomo jak to jest.A dodam ze jak na blizniaki nie urodzili sie mali, jeden 2300, drugi 2500 w 36 t.c.

A u mnie brzuszek ogromny mimo ze do 20 tygodnia miałam płaski brzuch potem już wystrzeliło i jutro zaczynamy 33 tc :)

@Si.Kat z tym brzuszkiem, ze moze za maly to sie nie przejmuj.Ja pamietam jak mnie lekarz polozył na patologie ciazy tydzien przed cc jakos to byl 35+ 2 w ciazy bliźniaczej to nie zapomne min dziewczyn stamtad jak sie dziwiły ze to juz zaraz rozwiszanie , brzuch maly i jeszcze dwojka.Jedna byla tez w podobnym czasie ciazy i brzuch z jednym miala wiekszy.Takze nie wiadomo jak to jest.A dodam ze jak na blizniaki nie urodzili sie mali, jeden 2300, drugi 2500 w 36 t.c.

Ale tez nie tak dużo, mój narzeczony ma rodzeństwo bliźniaków gdzie każde urodziło się waga lekko ponad 3,5 kg :D :D

Melduję się po prenatalnych. Z młodym wszystko dobrze. Rośnie chłopak. Już waży 1595 gram :) Tylko łobuz nie chciał współpracować i nie mamy żadnego zdjęcia ani filmiku. Tajemniczy bardzo. Dowiemy się jak wygląda dopiero za dwa miesiące. Ale najważniejsze że jest zdrowy. Uspokoiła mnie ta wizyta i jestem mega zadowolona :)

reklama
Ale tez nie tak dużo, mój narzeczony ma rodzeństwo bliźniaków gdzie każde urodziło się waga lekko ponad 3,5 kg :D :D
No tak to faktycznie fest dzieciaki ;) Moze też troche później sie urodzili niż moi;).Moze mieli odzielne lożyska, wiec te przepływy troche lepiej wygladaly:)

Ostatnia edycja:
Do góry