reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Polecam na kręgosłup wizytę u fizjo albo chociaż u masażysty, który się nie boi ciężarnych. Moja bliska koleżanka jest masażystka i w pierwszej ciąży do niej regularnie chodziłam, teraz też, chociaż tylko raz w tygodniu. Ale co 2 tyg mam fizjo/osteopate. Mam od dawna bole kręgosłupa, które mi promieniują na biodra, a jak brzuch rośnie go masakra się robi. Czasem jak na boku leżę to co 5 min muszę stronę zmieniać, bo boli :/ Ale masaże i fizjo mnie stawiają na nogi.
Mnie mój D. Ratuje masażem. [emoji4] normalnie używałam elektrostymulacji na moje bóle ale w ciąży nie mogę.

reklama
A czy ktoras z Was tez ma takie nie spokojne nogi w nocy ? czy tylko ja tak mam [emoji5]
Ja niestety się męczę że swoimi nogami często wieczorem przed snem albo w nocy mam niepokojne nogi i w dodatku czasami tak mnie w nich kręci że nie mogę spać. Smaruje wtedy amolem i jest trochę lepiej

Ja niestety się męczę że swoimi nogami często wieczorem przed snem albo w nocy mam niepokojne nogi i w dodatku czasami tak mnie w nich kręci że nie mogę spać. Smaruje wtedy amolem i jest trochę lepiej

Kurcze ja mam to samo czasami pol nocy przez nie nie spie albo wstake w nocy i chodze jak ten glupek po pokoju z nadzieja ze w koncu przejdzie☺

Zazdroszcze wam wakacji za granicą mi pozostaje działka na wsi hahahha ale przynajmniej świeże powietrze i cisza. Musimy zacisnąć pasa bo trafiła nam się okazji kupna większego mieszkania i potrzebujemy kasy. Coś za coś.
Jak ja marzę o działce...w Polsce u teściów tam mieszkamy jak jesteśmy w lato [emoji6]
Ja po wizycie, wszystko dobrze [emoji846] Drugi lekarz mówi, że widzi dziewczynkę, więc zaczynam w to wierzyć. [emoji7]

Wrzucałam to dzisiaj [emoji3]
Super, gratuluje dziewczynki [emoji16][emoji16][emoji16]
Sorry,ja dziś nie mialam weny na forum, uciekłam w pracę, a potem mi wpadło na fb,więc od razu tu skopiowałam
Nawet nie przepraszaj, wiadomo że zrozumiemy. Trzymaj się tam[emoji8][emoji8][emoji8]
A czy ktoras z Was tez ma takie nie spokojne nogi w nocy ? czy tylko ja tak mam [emoji5]
Ja miałam w poprzedniej ciąży ale na późniejszym czasie. Ponoć dość częste u kobiet w ciąży

Dzisiaj mnje naszło na eklerki i sobie zrobiłam [emoji12][emoji12] już prawie polowy nie ma a najwięcej zjadł mój M [emoji1] ja zjadłam 3 i się zaslodzilam.
20190213_184913.jpeg

Jak ja marzę o działce...w Polsce u teściów tam mieszkamy jak jesteśmy w lato [emoji6] Super, gratuluje dziewczynki [emoji16][emoji16][emoji16]Nawet nie przepraszaj, wiadomo że zrozumiemy. Trzymaj się tam[emoji8][emoji8][emoji8]Ja miałam w poprzedniej ciąży ale na późniejszym czasie. Ponoć dość częste u kobiet w ciąży

Dzisiaj mnje naszło na eklerki i sobie zrobiłam [emoji12][emoji12] już prawie polowy nie ma a najwięcej zjadł mój M [emoji1] ja zjadłam 3 i się zaslodzilam. Zobacz załącznik 942597
Wyglądają pysznie [emoji4]

Wróciliśmy z wizyty. Wszystko w porzadeczku. Szyjka pancerna[emoji23][emoji23]

Zoska pokazala na co Ja stac... Wywijala tymi raczkami i nozkami jakby krakowiaka tańczyła [emoji23] naparzala w ten moj brzuch jak dzika..... A ja nic nie czułam! Piekne, grube lozysko, centralnie na przedzie wiec bedzie mocno i dlugo tlumic. Ulzylo mi troche. Ale powiedziala mi, ze Oni lubia jak lozysko jest tak ladnie na przedzie bo wtedy pieknie wszystko widza i sa w stanie kontrolowac np. starzenie etc. Oby tylko przodujace sie nie zrobilo.

I pani dr powiedziała, ze corcia na 100%. A Ona ostrozna z takimi ocenami... Wiec chyba moge rzucic sie w koncu na falbanki[emoji23][emoji23].

A ponizej focia corci... Spojrzcie w prawy dolny rog. Jest i okejka[emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106]Zobacz załącznik 942472

Ale fantastyczne zdjęcie! Serio zakochałam się :) Gratuluję córy!

Wyjątkowa Marta ehh te teściowe... Powodzenia w przekonywania męża, trzymam kciuki za wyjazd! Lepiej Ci to zrobi niż samo odpoczywamie w domu :-) Daj znać jak po USG.

Mnie trochę spojenie pobolewa, muszę rezerwować więcej czasu na dojście do pociągu, bo potem czuje zbyt szybki marsz.

Uspałam syneczka, jeszcze herbatka i może zakupy internetowe i idę spać, bo pobudka o 5 :(

Poza tym muszę zrobić prawo jazdy... Masakra, chyba zbyt długo to odkładałam, a przy dwójce to już mi wydaje mi się niezbędne, mam nadzieję, że zdążę przed porodem. Muszę tylko dokupić jazdy i zdać egzamin praktyczny, ale dopiero w kwietniu będę miała więcej czasu.

Też tak mam, to jest bardzo uciążliwe. Czasami tak napręże nogi, aż mnie skurcz złapie, wtedy na chwilę jest spokój

Mnie to skurcz ostatnio złapał w ciąży pod żebrami jakoś dziwnie się skrecilam mój brzuch wyglądał jakby nie wiem dziecko głowę mi wcisnelo aż się przestraszylam i o 4 rano magnez łykałam

reklama
Do góry