reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Janka86 u mnie będzie różnica 2 lata i 4 miesiące nie kupuję podwójnego wózka. Planuje kupić dostawke do siedzenia dla starszego i sądzę, że wystarczy. Plus chustę do noszenia maleństwa. Mam gondole ze spacerówką i osobną spacerówkę. Do żłobka i na plac zabaw wystarczy dostawka, a na długie spacery najwyżej będziemy chodzić we czwórkę. Synek już coraz częściej odpuszcza dzienne drzemki nawet w żłobku, więc nie sądzę, że będzie chciał sypiać na spacerze. Wózek podwójny chyba najwięcej wykorzystają mamy, które mają dzieci rok po roku, ale wszystko zależy od tego jakie są dzieci...

Dużo pisałyście o przemeblowaniach, ja też muszę kombinować żeby wcisnąć kołyskę do sypialni, pewnie wejdzie na styk, choć u nas tylko łóżko i szafa. Ubranka będę miała pewnie w salonie w komodzie. Chce kupić organizer na drobiazgi żeby powiesić na kołysce, bo żadna szafka nie wejdzie:(

Chyba zacznę pisać listę wyprawkową, bo już plan mi się w głowie układa ;)

reklama
Długi spacer odpada :/ dłuższa trasa autem też musi mnie ktoś zawieźć spacer tylko z kimś jak chce wziąść prysznic to muszę czekać na męża żeby był w domu bo już raz prawie zemdlałam w ostatniej chwili mnie złapał:/ strasznie szybko się męczę nie mogę za dużo naraz zrobić :/ powoli chodzę bo przy normalnym tempie mam taką zadyszke że szok no i oczywiście zaczyna mi się robić słabo ogólnie nie ciekawie jestem teraz mocno ograniczona przez to że mogę zemdleć i tak będzie aż do porodu niestety :(

Jej, naprawdę Ci współczuje. Ciągłe czekanie na kogoś żeby cokolwiek zrobić... ja słabo się czuje jak muszę wejść po schodach na 4 piętro zadyszka i po takim maratonie muszę chwile odpocząć na kanapie.

Wroce do tematu, ktory juz tu podnosilam. Wiecie, ze mam synka. Jak Zoska (mam nadzieje, ze to Ona bo ciężko sie bedzie przestawic) sie urodzi bedzie mial dokladnie 2 lata i 2 miesiace. Ma ktos taka roznice wieku? Serio sie zastanawiam, czy potrzebujemy podwojnego wozka?

Chodzi mi glownie o szybkie odstawienie do zlobka czy jakis wspolny dłuższy spacer... Bo tak to sam chasa..

Jak to rozwiazac? Jakis pomysl?
U nas bedzie 2 lata i 4 msc między najmłodszym a dzidzia. Szczerze to trochę mnie przeraża jak on ogólnie zareaguje, jakie będą nocki bo potrafi w nocy się obudzić z płaczem, co do spacerów to na razie jeździ w wózku a na nogach lubi uciekać [emoji23] ale dwóch wózków nie będę wozić a podwójnego już chyba mi się nie będzie opłacało kupować. Rozważam platforme tylko nie wiem czy będzie to wygodne dla mnie i czy on będzie chciał na tym stać. Oby współpracował chociaż wiem że może być ciężko

Ja dopiero teraz mam czas na tel chociaż i tak zaraz muszę się brać za robotę, dziś robię kopytka, M będzie robił kotlety i sos. Zaraz lecę z psem ma spacer

Jeszcze słowo o koszulach:) kupiłam taką
Link do: Koszulka do porodu i karmienia, koszula ciążowa! M
jest super, ma świetny materiał i rozpina się na całej długości, co może się przydać przy porodzie. Teraz kupię drugą;)
:D ja nie przepadam za koszulami więc za 105 zł kupilam 3 razem z przesylka :) ta bardzo fajna ale jak dla mnie za droga...... ta co teraz kupiłam jest z napami do rozpięcia do karmienia wcześniej miałam takie na zakładki ale i tak wygodniej bylo mi ściągnąć całe ramie - materiał nie przeszkadzal mi przy karmieniu wtedy.

U nas znowu pizza [emoji85]

Miałam dziś robić, ale chłop cichcem wyżarł mozzarellę.

Dziewczyny ćwiczycie coś ? Np na piłkach ? Ja zastanawiam się nad takim lekkim wysiłkiem. Któraś może poleci jakieś sprawdzone filmiki na yt ?

Mam 2xtyg treningi personalne z trenerem. Nie umiem się do ćwiczeń w domu zmusić [emoji85]

U mnie ferie, więc młody jeszcze śpi. Za to ja nie mogłam spać. Dziś wizyta... od 5 tygodni. Strasznie się stresuje [emoji54] Wizyta późno.
Oj tam Ennis taki teraz dizajn, że stół bez jednej nogi [emoji23] a tak serio współczuję, musisz odesłać.
W tv mówią, że od wtorku zima wraca. Aż mi niedobrze na samą myśl.

Kciuki!

U mnie dziś 20+0 czyli połowa ciąży już za mną. Niesamowite jak ten czas leci. Doborze, że nie mam dużo z wyprawki do kupienia bo jeszcze nawet nie zaczęłam.

Miłego dnia dziewczyny!!

U mnie 17+3 i dłuuuuuży mi się ta ciąża. Może za 3tyg nabierze tempa ;)

Wroce do tematu, ktory juz tu podnosilam. Wiecie, ze mam synka. Jak Zoska (mam nadzieje, ze to Ona bo ciężko sie bedzie przestawic) sie urodzi bedzie mial dokladnie 2 lata i 2 miesiace. Ma ktos taka roznice wieku? Serio sie zastanawiam, czy potrzebujemy podwojnego wozka?

Chodzi mi glownie o szybkie odstawienie do zlobka czy jakis wspolny dłuższy spacer... Bo tak to sam chasa..

Jak to rozwiazac? Jakis pomysl?

U mnie będzie różnica 2lata 4ms, wózka nie kupuje podwójnego. Ale rozważam ostatnio przyczepkę/wózek do biegania i tu wzięłabym podwójny. Pod kątem wakacji które spędzamy w dużej mierze na działce,
w lesie. Mogę to podczepić do roweru, psa, pchać z przodu jako wózek do biegania.

@Wyjątkowa Marta ja i tak Cię podziwiam. Ale fakty są takie, że chyba powinniscie się z mężem zastanowić albo nad zatrudnieniem kogoś do pomocy albo zmniejszeniem ilości przyjmowanych gości. Ja ledwo wyrabiam z wlasnym domem a jeszcze dogadzać innym?.. Chyba bym tych ludzi tam pozabijała.

O to, to! Marta zwolnij trochę :)

reklama
U nas bedzie 2 lata i 4 msc między najmłodszym a dzidzia. Szczerze to trochę mnie przeraża jak on ogólnie zareaguje, jakie będą nocki bo potrafi w nocy się obudzić z płaczem, co do spacerów to na razie jeździ w wózku a na nogach lubi uciekać [emoji23] ale dwóch wózków nie będę wozić a podwójnego już chyba mi się nie będzie opłacało kupować. Rozważam platforme tylko nie wiem czy będzie to wygodne dla mnie i czy on będzie chciał na tym stać. Oby współpracował chociaż wiem że może być ciężko

Ja dopiero teraz mam czas na tel chociaż i tak zaraz muszę się brać za robotę, dziś robię kopytka, M będzie robił kotlety i sos. Zaraz lecę z psem ma spacer

Mnie w sumie tez trochę kasy żal na podwójny wózek nawet jak się na jakaś używkę zdecyduje, bo zakładam ze już niedługo starsza nie będzie chciała w nim siedzieć ale z drugiej strony znając nasz tryb życia i moja młodsza trochę się boje ze będzie się kończyć tak ze będę pchała wózek z młodsza a starsza na rekach. Sama nie wiem jak to rozwiązać. Jakby tej różnicy było tak koło trzech lat to bym się nie zastanawiała i zdecydował tylko na przystawkę taka z opcja siedzenia.

Do góry