reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Wroce do tematu, ktory juz tu podnosilam. Wiecie, ze mam synka. Jak Zoska (mam nadzieje, ze to Ona bo ciężko sie bedzie przestawic) sie urodzi bedzie mial dokladnie 2 lata i 2 miesiace. Ma ktos taka roznice wieku? Serio sie zastanawiam, czy potrzebujemy podwojnego wozka?

Chodzi mi glownie o szybkie odstawienie do zlobka czy jakis wspolny dłuższy spacer... Bo tak to sam chasa..

Jak to rozwiazac? Jakis pomysl?
U mnie będzie różnica 2 lata i 5 miesięcy i też się zastanawiam co kupić ale raczej postawię na dostawkę. Córka dużo na nogach chodzi. Wózek tylko czasem się przydaje. Dla maleństwa chciałabym chustę na krótsze wypady i myślę że jakoś sobie poradzimy.

W ogóle to widzę że dużo z nas ma dzieciaczki w podobnym wieku [emoji813]
Dziewczyny chciałabym się podzielić z wami moim szczęściem[emoji173]️[emoji173]️ po długim i niecierpliwym oczekiwaniu wreszcie poczułam mojego maluszka 17+3 dzień. Miłego dnia wam życzę :)
Gratulacje! Super sprawa. Ja jestem dużo spokojniejsza odkąd czuje maluszka i łatwiej jest czekać miesiąc na wizytę.

reklama
Dzień dobry!
Buszowałam po internecie szukając informacji o uczuciu słabości w ciąży i znalazłam Was. Nie planowałam żadnego udzielania się na forum w trakcie ciąży ale widzę, że u Was jest taka miła atmosfera i ciekawe tematy (zaczytałam się o kp), że zupełnie spontanicznie postanowiłam do Was napisać. Tym bardziej, że straszy mnie chyba zimowa depresja. Niby to normalne, że o tej porze roku jest pewien spadek formy ale jeszcze przy ciąży to odczuwam jakoś mocniej. Może dobrze by mi zrobiło popisanie z kobietkami, które mają tp na lato 2019, podobnie jak ja. Pozwolicie mi z Wami popisać o babskich sprawach? Smęcić nie zamierzam. Wprost przeciwnie. Chciałabym pisać jak najpogodniej, na poprawę humoru właśnie :)

Ide dzis wieczorem obejrzec uzywke Bugaboo Donkey duo. Zobaczymy czy sie zakocham.
Ja zawsze mówiłam że jeśli bliźniaki czy rok po roku to tylko bugaboo. Inne podwójne mi się nie podobają. Także chłop ma wytyczne trzymać się z daleka domenie przez 2 lata [emoji23][emoji23]

Zadzwoniłam do sklepu i bez problemu wyślą mi nowy stół... Nie wiem co ja z dwoma zrobię ale spoko [emoji23]

Dzień dobry!
Buszowałam po internecie szukając informacji o uczuciu słabości w ciąży i znalazłam Was. Nie planowałam żadnego udzielania się na forum w trakcie ciąży ale widzę, że u Was jest taka miła atmosfera i ciekawe tematy (zaczytałam się o kp), że zupełnie spontanicznie postanowiłam do Was napisać. Tym bardziej, że straszy mnie chyba zimowa depresja. Niby to normalne, że o tej porze roku jest pewien spadek formy ale jeszcze przy ciąży to odczuwam jakoś mocniej. Może dobrze by mi zrobiło popisanie z kobietkami, które mają tp na lato 2019, podobnie jak ja. Pozwolicie mi z Wami popisać o babskich sprawach? Smęcić nie zamierzam. Wprost przeciwnie. Chciałabym pisać jak najpogodniej, na poprawę humoru właśnie :)
Witamy i zapraszamy [emoji4][emoji4]

Miałam kupować nowy wózek. Ale doszłam do wniosku, że dla jednego dziecka nie warto wydawać tyle kasy. Kupię używany w bdb stanie i tyle. Póki co się rozglądam :)

A ja mam takie pytanie. Jak przygotować czterolatka, który jest strasznym pieszczochem i mamisynkiem, na pojawienie się w domu młodszego rodzeństwa? Ze starszym nie miałam problemu, miał sześć lat i dosyć szybko zaakceptował brata, a teraz się boję jak to będzie :oops:
Ja mam dwie koszule z poprzedniej ciąży kupione w textilu za chyba 20 zł jedna.

Dzień dobry!
Witaj :)

reklama
A ja mam takie pytanie. Jak przygotować czterolatka, który jest strasznym pieszczochem i mamisynkiem, na pojawienie się w domu młodszego rodzeństwa? Ze starszym nie miałam problemu, miał sześć lat i dosyć szybko zaakceptował brata, a teraz się boję jak to będzie :oops:
Ja mam dwie koszule z poprzedniej ciąży kupione w textilu za chyba 20 zł jedna.
Mam ten sam problem.... mój synuś w październiku skończył 4 lata a przez to co przeszedł biedak w trakcie pierwszych 2 lat to jest rozpieszczony i taki mamusi że szok. Podejrzewam, że będzie ciężko bo juz teraz sa problemy - nie chce spać u siebie w pokoju tylko ze mną i za nic go z sypialni nie moge wygonić :( i przestal słuchać - moge mówic do niego po 5 razy a on nadal swoje :( póki co to nie może doczekać się dzidziusia ale później podejrzewam zazdrość będzie. Z kasia nie było tego problemu niby tylko 3 latka miała ale ona taka rozumna dziewczynka jest :)

Do góry