reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Cześć dziewczyny!
Mam na imię Daria, pochodzę z Bydgoszczy i spodziewam się pierwszego dziecka. Niedawno dołączyłam na forum i jest to dla mnie cenne źródło informacji. Sama jeszcze się zbytnio nie udzielam, bo takie aktywności w Internecie nigdy nie były moją mocną stroną, ale myślę, że na zamkniętym będę miała mniejsze opory. Także jeśli jeszcze można to proszę mnie również dopisać.

Pozdrawiam i miłego wieczoru Wszystkim!
Witaj :)

Dziewczyny ćwiczycie coś ? Np na piłkach ? Ja zastanawiam się nad takim lekkim wysiłkiem. Któraś może poleci jakieś sprawdzone filmiki na yt ?
Ja ciągle mam zamiar i właśnie myślałam żeby z Youtube skorzystać, a jak.sie zrobi ciepło to obowiązkowo codziennie spacer. Ale wiecie jak to bywa w praktyce ale plany sobie snuje żeby nie było :D

reklama
Co wchodzę to tu o żarciu [emoji23]. O matko! Ale miałam weekend! Dzielimy się zadaniami ws. ogarniania tematów po zmarłym moim teściu. I mnie przypadł w udziale „zaszczyt” sprzedania przez net klamotów i pierdół, które się do sprzedania nadają. I zaraz mi padnie telefon od nawału wiadomości i telefonów :/. Niby fajnie, że popyt, ale ile można.

Althea będzie około 10osob nowych całkowicie. Jeśli nadal nie będą się udzielać,to po jakimś czasie (np 2 tygodniach) zrobimy czystki. Zobaczymy jak to będzie wyglądać w praktyce,ale dużo nas bardzo jak na zamknięte forum.
Przymierzyłam 6 sukienek, chyba wreszcie wybrałam w czym pójdę, teraz jeszcze muszę wymyśleć co zrobić z włosami..[emoji848]
Wydaje mi się,że im więcej tym lepiej:)

U nas znowu pizza [emoji85]
U nas dziś spóźniony dzień pizzy na kolację[emoji1] a jaka pyszna mam wyszła....i już zgaga męczy ale warto było [emoji23]
Dobry wieczór. Witam nowe Mamusie [emoji4]
Mam nadzieję że samopoczucie i Was dobrze i spędziłyście udany weekend[emoji6]
My zaliczylismy dzisiaj kręgle i wypad na łyżwy, czuję że jutro będą zakwasy hihi.

Niestety jutro poniedziałek i znowu, byle do weekendu. Ale w tym tygodniu już połówkowe badanie jupiii[emoji1]
Ja się będę tak cieszyć w przyszła niedzielę [emoji1][emoji1]
Cześć dziewczyny!
Mam na imię Daria, pochodzę z Bydgoszczy i spodziewam się pierwszego dziecka. Niedawno dołączyłam na forum i jest to dla mnie cenne źródło informacji. Sama jeszcze się zbytnio nie udzielam, bo takie aktywności w Internecie nigdy nie były moją mocną stroną, ale myślę, że na zamkniętym będę miała mniejsze opory. Także jeśli jeszcze można to proszę mnie również dopisać.

Pozdrawiam i miłego wieczoru Wszystkim!
Witamy [emoji4]
Althea niestety zapowiada sie nie ciekawie. Dziekujemy.
Współczuję bardzo, trzymamy kciuki![emoji8][emoji8][emoji8]

Ja cwiczylam trochę Lewandowska ćwiczenia na 2 trymestr ale przestałam przez plamienia. Mam piłkę duża i zastanawiam się czy mogę ćwiczyć ćwiczenia dla 3 trymestru w sumie pewnie są trochę lżejsze i bardziej skupiają się na oddychaniu.

A u mnie znowu cukier za duzy [emoji58] Jeszcze dzisiaj siostra L wyladowala w szpitalu i mamy smutny nastroj w domu. Ale o tym na zamknietym moze kiedys napisze.
Oj. Trzymam kciuki [emoji3590][emoji3590][emoji3590] stres też podnosi cukier więc staraj się nie obwiniac
U nas dziś spóźniony dzień pizzy na kolację[emoji1] a jaka pyszna mam wyszła....i już zgaga męczy ale warto było [emoji23] Ja się będę tak cieszyć w przyszła niedzielę [emoji1][emoji1]Witamy [emoji4]Współczuję bardzo, trzymamy kciuki![emoji8][emoji8][emoji8]
Ja odkąd leki dostałam to zgaga poszła sobie i mam nadzieję że nie wróci [emoji23]

Ja dziś tak fatalnie się czuje.
Zastanawiam się, czy jakieś choróbsko się nie zbliża.
Stan podgorączkowy i cały dzień ból głowy. Próbowałam sobie drzemkę zrobić, ale co się położyłam zawsze, to zasnąć nie mogłam. [emoji19]
Ja mam zamiar od jutra zmienić trochę odżywianie, ćwiczenia + więcej ruchu. Z córka dopóki nie miałam zagrożonej ciąży dobrze się odżywiałam i byłam aktywna. Zobaczymy jak teraz będzie. [emoji13]

Na wyniki idę we wtorek , wcześniej robiłam na początku ciąży to hemoglobina była ok ale w pierwszej miałam anemię od połowy ciąży więc może teraz też już poleciała .
Właśnie patrzyłam w kartę to po wizycie w tamty tygodniu ciśnienie miałam 114/65 więc trochę niskie. Muszę sobie zmierzyć jeszcze raz jak będę u rodziców bo oni mają ciśnieniomierze.
Dziękuję, za wszystkie podpowiedzi , trochę się uspokoiłam , zrobię wyniki i pewnie wszystko jakoś się ułoży

reklama
Na wyniki idę we wtorek , wcześniej robiłam na początku ciąży to hemoglobina była ok ale w pierwszej miałam anemię od połowy ciąży więc może teraz też już poleciała .
Właśnie patrzyłam w kartę to po wizycie w tamty tygodniu ciśnienie miałam 114/65 więc trochę niskie. Muszę sobie zmierzyć jeszcze raz jak będę u rodziców bo oni mają ciśnieniomierze.
Dziękuję, za wszystkie podpowiedzi , trochę się uspokoiłam , zrobię wyniki i pewnie wszystko jakoś się ułoży
Chyba też zrobię morfologie. Teraz na skierowaniu mam toksoplazmoze, mocz i obciazenie glukozą a morfologii nie. A też w pierwszej ciąży miałam anemię...Wedlug poprzedniego badania hemoglobina była jeszcze w normie ale nisko...

Do góry