reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

A u nas się wypogodzilo. Fajnie bo jeszcze wycieczka do szkoły mnie czeka. A teraz się opierniczam,położyłam się na kanapie, M ogarnia akwarium a Maks się bawi
Czyli od Ciebie do mnie przyszlo.

Ennis ja wlansie nie chce teraz wydawac duzo na wozek. Jak mlody skonczy 6 miesiecy, zaczne z nim biegac i tu musze wydac ponad 300f albo i wiecej. Akurat do biegania musze miec nowy i pozadny wozek.

reklama
No i upragniony weekend[emoji4][emoji4][emoji4] dzisiaj w pracy dostałam info, że od 31.5 jestem wolna i zaczynac mogę macierzyński[emoji16]

Gratuluję udanych wizyt i tych mniej... Ennis nie denerwuj się, będzie kolejna okazja by podejrzeć maluszka.
To co wózek jednak online zamowicie? U nas też w sklepie więcej jak przez neta.
Ja .

Zjadłam sałatkę na obiad i modlę się żebym nie eksplodowała. Ale byla pyszna [emoji39][emoji39][emoji39]
IMG_20190208_154835.jpeg

Czyli od Ciebie do mnie przyszlo.

Ennis ja wlansie nie chce teraz wydawac duzo na wozek. Jak mlody skonczy 6 miesiecy, zaczne z nim biegac i tu musze wydac ponad 300f albo i wiecej. Akurat do biegania musze miec nowy i pozadny wozek.
A jaki wózek chcesz? Tfk Joggster adventure możesz mieć najpierw z gondola potem ze spacerówką i przystosowany do biegania[emoji4]

A to dobre [emoji15] Heh, a ja się dziś poryczalam bo nie wiem jak to dalej z nim będzie. Mam ochotę żebyśmy to sprzedali w cholerę i wyprowadzili się do Grecji i tyle. Szkoda tylko, ze tam gospodarka tak kuleje. Jestem wiecznie urobiona po łokcie, uwiązana a i tak dokładamy do interesu żeby poziom był nadal taki jaki jest. Tylko, ze to wszystko się juz nie kalkuluje. To jest na Maxa chu@owy dzień. Pies nam uciekl. Ta bitbulica, o której Wam pisałam. Cała okolica przeszukana. Najbardziej się boje żeby nikogo nie ugryzła.
Ehh [emoji20][emoji20][emoji20]
Jeśli nie bardzo się opłaca to faktycznie nie jest fajnie. Ale nie ma co podejmować pochopnych decyzji podjudzonych ciążowymi hormonami [emoji2960]
Oby psiak się znalazł.

U mnie piecze się ciasto marchewkowe :)

I jadę na kawę ale kurcze... Chciałam ubrac sukienkę... I jak już się zamieszczę w cyckach to przez brzuch kieca za krótka... No szlag mnie trafi.

No i upragniony weekend[emoji4][emoji4][emoji4] dzisiaj w pracy dostałam info, że od 31.5 jestem wolna i zaczynac mogę macierzyński[emoji16]

Gratuluję udanych wizyt i tych mniej... Ennis nie denerwuj się, będzie kolejna okazja by podejrzeć maluszka.
To co wózek jednak online zamowicie? U nas też w sklepie więcej jak przez neta.
Ja .

Zjadłam sałatkę na obiad i modlę się żebym nie eksplodowała. Ale byla pyszna [emoji39][emoji39][emoji39]Zobacz załącznik 941091
Raczej online.

Siedzę u czekam na autobus bo jeśli zrobię jeszcze 10m to mi się biodra rozpadna. Też was tak wszystko boli przy chodzeniu??

Jeszcze nie tak bardzo, ale u mnie prawie miesiąc mniej.

A btw, z ciekawości jak u Was na emigracji wygląda macierzyński? Ile trwa? ;)

Raczej online.

Siedzę u czekam na autobus bo jeśli zrobię jeszcze 10m to mi się biodra rozpadna. Też was tak wszystko boli przy chodzeniu??
Ja mam rwę... Raz jest dobrze a innym razem nie mogę w ogóle wstać... Ale przywykłam i się spodziewałam. Dzisiaj boli mnie trochę spojenie. Tragedii nie ma ale czuję.

26tyg. Przynajmniej gdzie ja pracuje no w UK chyba jest inaczej a ja pracuje w Irlandii
Ja mam rwę... Raz jest dobrze a innym razem nie mogę w ogóle wstać... Ale przywykłam i się spodziewałam. Dzisiaj boli mnie trochę spojenie. Tragedii nie ma ale czuję.
Mnie czasem rwa łapie bo mam uszkodzone kręgi w ledzwiach po punkcjach. Ale to teraz mnie biodra bola, spojenie. W poniedziałek mam fizjo

reklama

My mamy macierzynski rozpisany na tygodnie [emoji16] Ale ogolnie jest tak - ustawowo pierwsze 6 czy 9 tyg wyplata jest w wysokosci 90% a potem do 36 tyg ok 140f tygodniowo. No i tu tez zalezy od firmy bo u mnie jest troszke inaczej. Pierwsze 4,5 miesiaca mam platne 100% a potem wlasnie to minimalna kwote do 9 miesiaca. Moge wydluzyc macierzynski o 3 bezplatne miesiace. No i macierzynski zaczac mozna 11 tyg przed terminem porodu, co niestety bedzie odjete juz po porodzie. Chyba nic nie pomieszalam.

Edit. Dodatkow mam 10 dni, gdzie moge byc wezwana za zgoda do pracy na kurs czy zebrania. Jesli sie to zdazy, to potem te dni dodadza mi do macierzynskiego. No i jest mus min. 6 tyg obowiazkowego urlopu.

Do góry