reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Powodzenia na wizytach!
Co do słońca to wyślijcie trochę bo u mnie się właśnie sztorm zaczął czy inny cud natury i pizga [emoji85][emoji85]
U mnie tez leje,wróciłam że szkoły, buty całe mokre i kurtka.... w chacie ciemno że światło muszę palić, nienawidzę takiej pogody

Nie mam pomysłu na obiad...wczoraj nasmazylam naleśników i wszyscy byli zadowoleni ale dziś wypadaloby już zrobić jakiś normalny obiad [emoji6] od dzisiaj M ma wolne tydzień, 5 dni wolne normalnie od pracy i wziął dwa dni urlopu bo 14.02 mamy 10 rocznicę ślubu i przynajmniej spędzimy ją razem [emoji4]

reklama
Ale pospałam i mogę nawet powiedzieć że się wyspałam
Dzisiaj na 16 40 wizyta
Auto dalej u mechanika i nie wygląda to kolorowo
Witam nową koleżanke i miłego dnia
Ktoś dziś jeszcze wizytuje?
Nasz 2 tydzien u mechanika i tez nie jesy za dobrze.
@Aleczka80 pochwal się co fajnego znalazłaś. Ja sobie leżę jem śniadanko i pije kawkę. Mąż przejął się moim plamieniem i dzwoni co chwilę sprawdzać czy leżę hahahha
Dobrze ze sie przejmuje [emoji4]

Mi umowa kończy sie e czerwcu więc będzie przedłużona do dnia porodu chyba ze beds mnie chcieli po macierzyńskim i podpiszą ze mną Nową.

Mąż do 20 w pracy tylko mnie kontroluje przez tel. Póki co leżę dopóki też pies sobie nie przypomni że może byśmy poszli na dwór

Taki fajny dzień się zapowiadał i co?????? Nic nie trwa wiecznie zła jestem i drugi raz w tej ciąży nie mogę zapanować nad emocjami i aż łzy same mi lecą.
Mam wrażenie że nikogo poza mną i S nie cieszy nasza ciąża i przykre słowa usłyszałam od jednej osoby :(
Smutno mi , szkoda że nie ma jeszcze zamkniętego bym się wygadała :(
Nie martw się, najważniejsze, że Wy jesteście szczęśliwi :-)
Renisus trójka w zupełności by mi wystarczyła, wiesz jak zaszłam w ciążę. Ciągle we mnie siedzi,że to nie powinno się wydarzyć
My się jeszcze mało znamy, ale też mam wrażenie, ze jesteś bardzo silną, zorganizowana babką :-) I ze wszystkim doskonale sobie poradzisz, my babki już takie jesteśmy, wszystko lubimy analizować i martwić się na zapas...
Ale dziś napisaliście !!! Prawie jak książkę cała przeczytać [emoji23]

My po USG , maleństwo nie chciało pokazać co ma między nóżkami ale za to wiemy ze wszystko jest idealnie z maleństwem tak jak powinno
Zobacz załącznik 940927
Super, gratuluję wizyty [emoji173] Mój maluszek też nie chciał się pokazać i czekam na połówkowe :-)
Znowu się podnieść nie mogę a na 9 mam polowkowe. Żołądek mnie boli ale to pewnie z nerwów. Mój dalej chrapie.... Wkurzył mnie wczoraj wieczorem. Otworzyłam okno w sypialni bo mi gorąco było a ten odrazu setka że zimno i on się musi ubrać i dwie kołdry. Zamknęłam te okno. Jakoś zasnęłam, obudziłam się godzinę później i co? Obydwie kołdry na podłodze bo mu gorąco a ja cała spocona musiałam się przebierać.
Udusilabym ale kocham za bardzo
Kciuki zaciśnięte [emoji109]
Ale pospałam i mogę nawet powiedzieć że się wyspałam
Dzisiaj na 16 40 wizyta
Auto dalej u mechanika i nie wygląda to kolorowo
Witam nową koleżanke i miłego dnia
Ktoś dziś jeszcze wizytuje?
Trzymam kciuki za wizytę[emoji109] odzywaj się po [emoji4]

Bardziej wredngo dziecka to nie ma nikt. 40 minut mnie lekarz męczył a młody nic. Uciekał, wiercil się. Nic się nie udało zmierzyć. Jedynie głowa. Serce było widać ale za słabo. Jedyne co to wiem że łożysko jest u góry.

Mamy wrócić za jakieś 2 tyg.

Zła jestem no ale dodatkowy scan. Ehhh

Bardziej wredngo dziecka to nie ma nikt. 40 minut mnie lekarz męczył a młody nic. Uciekał, wiercil się. Nic się nie udało zmierzyć. Jedynie głowa. Serce było widać ale za słabo. Jedyne co to wiem że łożysko jest u góry.

Ciekawe po kim ten Twój maluch ma charakterek?[emoji6][emoji6]

Nie wiem czy cos się nie zmienilo - może dziewczyny popowiedzą ale z tego co sie oreintuje to umowa na zastepstwo rozwiązuje sie z chwila powrotu osoby którą się zastepuje do pracy. W tym przypadku lepsza bylaby na czas okreslony bo taka zostaje przedluzona do dnia porodu a potem macierzyński płci ZUS. Nie wiem jak z ewentualnym macierzyńskim przy umowie na zastępstwo... to chyba rowniez zależy od przepracowanego czasu.
Masz mozliwość zapytać w kadrach u Was w firmie? Tam powiedziałyby Ci Panie dokładnie jak to jest bo nie chce Cię wprowadzić w błąd. Nie zajmuje się juz tym od ponad 5 lat więc i wiadomości mam "stare" caly czas się wszystko zmienia....
Dziękuje za odpowiedz :) właśnie w firmie mamy pana kadrowca i tak sie wybieram i wybieram... No ale w końcu muszę to wyjaśnić :D

reklama

:-) A co mu będą tak wszędzie zaglądać? Będzie dobrze.

Do góry