reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ja z witamin biorę kwas foliowy, wit D i jod. Ale chyba muszę poszukać jakieś witaminy dla ciężarnych gdzie będzie wszystko w jednej tabletce. [emoji1]
Do tego euthyrox.
Na USG? Po wymiarach, to jest bardzo szacunkowa waga.
A, bo dziewczyny podają tak dość dokładnie gramy i mnie to zastanawiało. [emoji6]

Bo USG podaje dokładnie, tylko co z tego jak to waga wg USG, a nie faktyczna. Wystarczy,że lekarz zaznaczy milimetr dalej i już kilkanaście gramow poooszlo.

Ja z witamin biorę kwas foliowy, wit D i jod. Ale chyba muszę poszukać jakieś witaminy dla ciężarnych gdzie będzie wszystko w jednej tabletce. [emoji1]
Do tego euthyrox.
A, bo dziewczyny podają tak dość dokładnie gramy i mnie to zastanawiało. [emoji6]
Pregna Plus ma to wszystko w jednej tabletce do tego jeszcze żelazo.

Załączniki

• 15495666276521528506593.jpg
    15495666276521528506593.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 59
Sprawdziłam sobie cukoer a tu 3.1 (56)nigdy takiego niskiego nie miałam [emoji33][emoji33] dobrze ze zaraz obiad ale będę sprawdzać

Zaiste moge ostro chrzanic dzis. I pieprzyc rowniez.

Lodow chce.

I 6 godzin snu ciagiem.

I jednorozca.

Lody i sen może by się jakoś zorganizowało ale z jednorożcem może być problem. Musi koniecznie być?[emoji848]

Niezly plan. Moge wyczesywac ogony i polerowac rogi. Serio. Taki business plan to ja rozumiem.

Ja też się zgłaszam na ochotnika[emoji4]

Ja czasem czytam dwa razy, bo ktoś kogoś cytuje, a ja nie widziałam tego cytowanego [emoji85] produkcja taka,że jak mam pracę, to nie ogarniam
Ja nie pracuje a też czasami nie ogarniam.

Do tego euthyrox.

Program wylicza na podstawie wymiarów i tyle, ale nie jest to dokładne wyliczenie i trzeba się liczyć z błędem. Dużo zależy od lekarza wykonującego usg.

Co do in vitro to ja jestem na tak i tyle w tym temacie ode mnie.

Przy pierwszym dziecku chciałam oddać krew pępowinowa do ogólnie dostępnego banku krwi pepowinowej ale położnej wyleciało to z głowy a ja byłam padnięta po porodzie. Prywatnego bankowania nie przewiduje. Zgłębiałam temat i wyrobiłam sobie swoją opinie. Każdy ma prawo do swojej.

Zacznę sobie chyba robić na lodowce listę z tym co „przez Was” chciałabym zjeść. A potem się do Was zgłoszę po dofinansowanie na trenera personalnego po porodzie[emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Lody i sen może by się jakoś zorganizowało ale z jednorożcem może być problem. Musi koniecznie być?[emoji848]

Ja też się zgłaszam na ochotnika[emoji4]

Ja nie pracuje a też czasami nie ogarniam.

Program wylicza na podstawie wymiarów i tyle, ale nie jest to dokładne wyliczenie i trzeba się liczyć z błędem. Dużo zależy od lekarza wykonującego usg.

Co do in vitro to ja jestem na tak i tyle w tym temacie ode mnie.

Przy pierwszym dziecku chciałam oddać krew pępowinowa do ogólnie dostępnego banku krwi pepowinowej ale położnej wyleciało to z głowy a ja byłam padnięta po porodzie. Prywatnego bankowania nie przewiduje. Zgłębiałam temat i wyrobiłam sobie swoją opinie. Każdy ma prawo do swojej.

Zacznę sobie chyba robić na lodowce listę z tym co „przez Was” chciałabym zjeść. A potem się do Was zgłoszę po dofinansowanie na trenera personalnego po porodzie[emoji23][emoji23][emoji23]
Ja tak samo [emoji23] dziś na obiad mam kebaba I frytki bo chodzą za mną od 3 dni bo ktoś co chwilę o kebabach[emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry