reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

A to fajnie. Zawsze więcej usg :)

Przjezalam te wszystkie paczki z Emma's Diary i bepanthenu to mam pewnie na miesiąc jak nie więcej [emoji23][emoji23]
Ty tez tak bedziesz miec, ze wzgledu na cukrzyce. A u mnie beda dluzsze po prostu.
Wlasnie jest sens po te paczki isc? Podobno teraz to duzo ulotek jest.

reklama
No wlasnie nie czułam. Raz tylko kopa strzeliła w głowicę i to na tyle co poczułam. Nawet jak obracała się cała o 180 stopni to noe czułam... [emoji55]

Poruszyłyście temat zabobonów. Nie wierzę, ale jednak z kompletowaniem wyprawki chcę poczekać. W żadne wstążki, pogrzeby etc nie wierzę. U mnie nikt nie wierzył.

Co do spania na brzuchu do nigdy nie byłam fanką ze względu na biust. Teraz śpię głównie na prawym boku, trochę na lewym i na plecach jeszcze tez.

Znów narobilyscie kulinarnej chcicy. Ja po badaniu poszłam z G do thai wok na zupkę z mleka kokosowego i makaron sojowy z warzywami i kurakiem. Uwielbiam...

Teraz wracam do prasowania [emoji23]
To świadczy o tym że nie ma co jeszcze liczyć ruchów i wpadać w panikę jeśli nie poczujemy nic kilka godzin. Maluszek się rusza ale jest tak ułożony że często nie odczuwasz. U mnie pewnie też tak jest bo czuje raz na jakiś czas. Tak więc póki nie ma porządnych kopniakow to nie przywiązuje tak do tego wagi.
Wow! A ja nie potrafie z kanapy dupska ruszyc. Szacunek!
Ale u mnie to dopiero od ponad dwóch tygodni, wcześniej też kanapa mnie wciągnęła[emoji1787]
To w walentynki usg [emoji16][emoji16][emoji16]Ale miałaś przeboje...wspolczuje
Ja też nie mam ani jednej rzeczy, oprócz tego co jeszcze po młodszym [emoji12] ale na razie nic nie kupuje, może w kwietniu zacznę

Mnie się rano zrodzil pomysł w głowie jak poprzestawiac meble i my chyba przeniesiemy się z maluszkiem do największego pokoju gdzie teraz są starszaki, najstarszy pójdzie do pokoju gdzie najmłodszy a średni i najmłodszy do tego pokoju co my teraz [emoji4] wydaje mi się to najbardziej logiczne bo w naszej sypialni ledwo byśmy się ruszyli z lozeczkiem, dwoje młodszych dzieci się zmieści spokojnie a i tak mamy im kupić składane łóżka więc powinni się zmieścić [emoji4] już z M gadałam i się zgodził tyle że trzeba będzie wtedy oba pokoje przemalowac i w naszej obecnej sypialni poprawić panele na podlodze
To u Was szykują się rotacje w pokojach[emoji1] my mamy mieszkanie piętrowe, na dole kuchnia salon łazienka i dwa pokoje dziecięce (zajęte[emoji16]) z salonu uda schody do góry gdzie mamy bardzo duża sypialnię otwarta w formie artresoli czy jak to się nazywa, tu jeszcze jedna łazienkę, schowek z zapasami i jeden pokój, moja docelowa garderoba, bo bez okna jest. Tak więc maluszek najpierw będzie miał u nas kącik a potem jak podrosnie to chyba do brata pójdzie[emoji6]
Powód silny stres to zrozumiałe. Ale przesąd? No ludzie. U mnie to się wtedy włączyła taka adrenalina, jak teść przybiegł do nas w nocy do pokoju, że mama chyba przestała oddychać. Wogóle nie myślałam o sobie w tym momencie, tylko działałam, żeby ratować teściową. Co prawda liczyliśmy się z jej śmiercią. Dzień wcześniej przywieźli ją ze szpitala w stanie agonalnym. Miała terminalne stadium raka. Przywieźli ją tak na prawdę po to by odeszła w swoim domu, otoczona bliskimi... ale jednak nadzieja umiera ostatnia i ta adrenalina się włączyła. Każdej przyszłej mamie życzę, aby jej ciąża przebiegała gładko. Ale niestety życie biegnie własnym torem. Niektóre sytuacje są nie do uniknięcia. I wymyślanie jakiś przesądów nic tu nie pomoże...
Wow to dopiero przeżycie, jeszcze w ciąży. Dla zwykłego człowieka nie siedzącego w branży medycznej to napewno pozostawia przykre wspomnienia. Przy mnie jeszcze nikt nie umarł.
Ty tez tak bedziesz miec, ze wzgledu na cukrzyce. A u mnie beda dluzsze po prostu.
Ja też będę miała w Walentynki połówkowe [emoji1]

To świadczy o tym że nie ma co jeszcze liczyć ruchów i wpadać w panikę jeśli nie poczujemy nic kilka godzin. Maluszek się rusza ale jest tak ułożony że często nie odczuwasz. U mnie pewnie też tak jest bo czuje raz na jakiś czas. Tak więc póki nie ma porządnych kopniakow to nie przywiązuje tak do tego wagi. Ale u mnie to dopiero od ponad dwóch tygodni, wcześniej też kanapa mnie wciągnęła[emoji1787]To u Was szykują się rotacje w pokojach[emoji1] my mamy mieszkanie piętrowe, na dole kuchnia salon łazienka i dwa pokoje dziecięce (zajęte[emoji16]) z salonu uda schody do góry gdzie mamy bardzo duża sypialnię otwarta w formie artresoli czy jak to się nazywa, tu jeszcze jedna łazienkę, schowek z zapasami i jeden pokój, moja docelowa garderoba, bo bez okna jest. Tak więc maluszek najpierw będzie miał u nas kącik a potem jak podrosnie to chyba do brata pójdzie[emoji6]Wow to dopiero przeżycie, jeszcze w ciąży. Dla zwykłego człowieka nie siedzącego w branży medycznej to napewno pozostawia przykre wspomnienia. Przy mnie jeszcze nikt nie umarł. Ja też będę miała w Walentynki połówkowe [emoji1]
My mamy salon kuchnię i łazienkę na dole a na górze 3 sypialnię. Dwie są niby takie w miarę ale jedna taka malutka, na razie tam jest najmlodszy ale chcemy najstarszego przenieść bo on ma juz dość dzielenia pokoju z bratem [emoji4] i sprzątać po nim musi bo znosi mu swoje rzeczy na jego połowę. A największy pokój ma 15 metrów i tam właśnie my będziemy spac z malenstwem, będzie tak że ono będzie miało swój kącik i nie będzie mebel koło mebla [emoji6]

Jest ulotek ale są też fajne próbki. Ja na razie mam tylko 2 pierwsze jeszcze po 3 muszę isc. W tych drugich były próbki pampersow pure i husteczek. I trochę z detola [emoji23] I child's farm. Kupony na £2 off z detola I pampers.

Co do sknow to mi mówili że będę mieć 24-25 a potem co 2tyg aż do 36. Sprawdzić przepływy bo u mnie w rodzinie dużo przypadków było że łożysko szybko robiło się niewydolne

20190206_185901.jpg
20190206_185901.jpg
machnęłam sobie tortille ;)

reklama
My mamy na obiad curry dziś, właśnie się kończy gotować. A wolałabym ta tortille [emoji23][emoji23]

Do góry