reklama
Myslniczek
Fanka BB :)
Hahah mam podobnie [emoji13] jeszcze z psen czasem na dwór wyjdę [emoji13]Aż mi wstyd że moje ćwiczenia to chodzenie na autobus i siedzenie na dupie [emoji85][emoji85]
PaskuPaska
Takiej ochoty narobiłyscie... Aż zrobiłam placuszki na kefirze z jabłkami i cynamonem [emoji4] i dupka rośnie [emoji14] już (albo dopiero) 16 tydz i ponad 5 kg na plusie. Czekam na cieplejsze dni, może wiecej chęci bedzie do spacerów, i mniej smogu poki co chyba pozostaje przemóc sie i skorzystać z tych ćwiczeń na YT [emoji16]
@Wyjątkowa Marta dobrze, ze jest ok i słodka dzidzia.
Ja łożysko tez na przedniej mam.
@julianign super, może i u mojego dziecka odpadnie. [emoji23] Dowiem się 26.02.
@Ennis92 to tak jak moje.
Ewentualnie jak nie na autobus, to spacerkiem do żłobka po mała i do domu. [emoji23]
Ja w zabobony tez nie wierze. Pamietam jak mama tak w tajemnicy wstążkę czerwona mi przyczepiła do wózka. [emoji23]
Rzeczy dla dziecka tez jeszcze nie mam.
Ja łożysko tez na przedniej mam.
@julianign super, może i u mojego dziecka odpadnie. [emoji23] Dowiem się 26.02.
@Ennis92 to tak jak moje.
Ewentualnie jak nie na autobus, to spacerkiem do żłobka po mała i do domu. [emoji23]
Ja w zabobony tez nie wierze. Pamietam jak mama tak w tajemnicy wstążkę czerwona mi przyczepiła do wózka. [emoji23]
Rzeczy dla dziecka tez jeszcze nie mam.
Wyjątkowa Marta
Dentysta [emoji33] ja się boję jak ognia!@Wyjątkowa Marta cudownie że wszystko w porządku i córcia tylko strachu narobiła oby już do końca ciąży nie dawała ci powodów do niepokoju. Swoją drogą wierzysz już że to córka? Ja jutro o 10 i już się doczekać nie mogę. Trochę się boję jak powie że coś urosło między nogami tym bardziej że już parę zmian było tu u nas
Zmykam teraz ja do dentysty, mam nadzieję że tylko przegląd będzie.
Tak, juz wierzę, ze córa [emoji23] wszystko było super widać [emoji1360] dobrze, ze wizytę masz rano to nie zestresujesz się az tak. Trzymam kciuki żeby nic nie urosło [emoji23][emoji4]
Ja połówkowe dopiero 5 marca [emoji31][emoji55] ale teraz tak mi dziecko przebadała, ze tylko pozostało mi dokładnie serce i mózgowie zbadać. A ruchy... cóż, to jednak cholernie indywidualna sprawa.To ja nie wiem co jeszcze tu robię bo od 30 lat śpię z nogami do drzwi [emoji15]
Marta super wieści - tez mnie korci żeby gdzieś się wybrać ale wierze, ze jeszcze nie mój czas na ruchy. Jak na złość połówkowe mam 20 lutego, a planowana wizytę 21 [emoji23] nic pomiędzy [emoji30] Znając moje szczęście to pierwsze ruchy poczuje po tych wizytach [emoji4]
Ja dopiero wyszłam z garów, plecy siadają ale za to zakupiłam najwygodniejsze leginsy jakie miałam na tyłku od kilku tygodni i chociaż z tego jestem zadowolona [emoji4]
Tez chciałam ćwiczyć, ale lekarz kazał mi zwolnić bo ja codziennie przez kilka godzin jestem aktywna fizycznie (chciał nie chciał). Moze włączę basen chociaż...Od jakiegoś czasu robię trening dla kobiet w ciąży z YT 35min trwa, potem wskakuje na rowerek i jeszcze minimum 10km na rowerku pomykam. Na koniec jeszcze chwycę hantelki a potem na piłce kojący masaż krocza [emoji1787] Bywało że mnie coś zakuło podczas ćwiczeń , ale to chwilowe uczucie. Ogólnie czuję się dużo lepiej po tych treningach.
Ale miałaś przygodę, współczuję. Takie sytuacje potrafią poirytować. Miałam taką sytuację 31 grudnia wlasnie [emoji52]Gratulacje :-) Super, że wszystko w porządku [emoji173]
A ja ledwo co zdążyłam na to usg piersi, po drugie dostałam opierdziel od lekarza jak usłyszał, że ostatnie badanie miałam 3 lata temu. Na szczęście wszystko jest ok.
Jadąc na wizytę, stwierdziłam, że podjadę na stację i zatankuję auto, no i niestety zaczepiłam o cholerny krawężnik przy dystrybutorze, no i minęło 2 minuty i powietrze uciekło, nowa opona przeciętna, całe 2 miesiące wytrzymała [emoji23][emoji53] Także do lekarza musiałam dojechać komunikacją, a później ogarnąć pana z assistance bo ni w ząb nie wiedziałam jak się zabrać do wymiany koła a m w pracy, podobnie jak wszyscy inni o godzinie 13-tej :-) i tak mi minęło popołudnie, a w planach były zakupy ciuchowe...
Głodna i zła dotarłam do domu, myślę co dobrego zjeść i nadrabiam forum [emoji1]
A No wlasnie... jeszcze nie ma co liczyć ruchów. Uprzedziła mnie, ze jeszcze przez chwile tak moze być. Coś tam poczuje i dzień lub dwa ciszy.To świadczy o tym że nie ma co jeszcze liczyć ruchów i wpadać w panikę jeśli nie poczujemy nic kilka godzin. Maluszek się rusza ale jest tak ułożony że często nie odczuwasz. U mnie pewnie też tak jest bo czuje raz na jakiś czas. Tak więc póki nie ma porządnych kopniakow to nie przywiązuje tak do tego wagi. Ale u mnie to dopiero od ponad dwóch tygodni, wcześniej też kanapa mnie wciągnęła[emoji1787]To u Was szykują się rotacje w pokojach[emoji1] my mamy mieszkanie piętrowe, na dole kuchnia salon łazienka i dwa pokoje dziecięce (zajęte[emoji16]) z salonu uda schody do góry gdzie mamy bardzo duża sypialnię otwarta w formie artresoli czy jak to się nazywa, tu jeszcze jedna łazienkę, schowek z zapasami i jeden pokój, moja docelowa garderoba, bo bez okna jest. Tak więc maluszek najpierw będzie miał u nas kącik a potem jak podrosnie to chyba do brata pójdzie[emoji6]Wow to dopiero przeżycie, jeszcze w ciąży. Dla zwykłego człowieka nie siedzącego w branży medycznej to napewno pozostawia przykre wspomnienia. Przy mnie jeszcze nikt nie umarł. Ja też będę miała w Walentynki połówkowe [emoji1]
I teraz ju wiem, ze jutro będzie grany sernik [emoji23][emoji23][emoji23]A ja gorcy sernik albo brownie z lodami [emoji39]
wszystkozajete
Moderatorka
Zdecydowanie treningi jakieś albo inną formę ruchu polecam. Oszalałabym bez tego, a i tak już mi ciężko na bani bez biegania [emoji6]
Ostatnia edycja:
Natalia 458
Hej kobietki, a slyszalyscie, ze teraz można zakupić w aptece gluco test o smaku pomarańczowym lub cola, co odpowiada 75 g glukozy? Ponoć jest spoko w smaku, zawsze to jakaś alternatywaA u mnie równe 3 tygodnie do wizyty. A dzisiaj śniło mi się, że piję glukozę. Ja chyba boję się glukozy bardziej niż porodu
reklama
Natalia 458
Wyjątkowa Marta- gdzie dokładnie byłaś na wizycie? Pracuję na Ursynowie, jeśli lekarz godny polecenia to może i ja się wybiorę. Cieszę się, że wszystko u Was dobrze i zazdroszczę pięknych zdjęć w 3d