reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

A to fajnie. Zawsze więcej usg :)

Przjezalam te wszystkie paczki z Emma's Diary i bepanthenu to mam pewnie na miesiąc jak nie więcej [emoji23][emoji23]
Ty tez tak bedziesz miec, ze wzgledu na cukrzyce. A u mnie beda dluzsze po prostu.
Wlasnie jest sens po te paczki isc? Podobno teraz to duzo ulotek jest.

reklama
No wlasnie nie czułam. Raz tylko kopa strzeliła w głowicę i to na tyle co poczułam. Nawet jak obracała się cała o 180 stopni to noe czułam... [emoji55]

Poruszyłyście temat zabobonów. Nie wierzę, ale jednak z kompletowaniem wyprawki chcę poczekać. W żadne wstążki, pogrzeby etc nie wierzę. U mnie nikt nie wierzył.

Co do spania na brzuchu do nigdy nie byłam fanką ze względu na biust. Teraz śpię głównie na prawym boku, trochę na lewym i na plecach jeszcze tez.

Znów narobilyscie kulinarnej chcicy. Ja po badaniu poszłam z G do thai wok na zupkę z mleka kokosowego i makaron sojowy z warzywami i kurakiem. Uwielbiam...

Teraz wracam do prasowania [emoji23]
To świadczy o tym że nie ma co jeszcze liczyć ruchów i wpadać w panikę jeśli nie poczujemy nic kilka godzin. Maluszek się rusza ale jest tak ułożony że często nie odczuwasz. U mnie pewnie też tak jest bo czuje raz na jakiś czas. Tak więc póki nie ma porządnych kopniakow to nie przywiązuje tak do tego wagi.
Wow! A ja nie potrafie z kanapy dupska ruszyc. Szacunek!
Ale u mnie to dopiero od ponad dwóch tygodni, wcześniej też kanapa mnie wciągnęła[emoji1787]
To w walentynki usg [emoji16][emoji16][emoji16]Ale miałaś przeboje...wspolczuje
Ja też nie mam ani jednej rzeczy, oprócz tego co jeszcze po młodszym [emoji12] ale na razie nic nie kupuje, może w kwietniu zacznę

Mnie się rano zrodzil pomysł w głowie jak poprzestawiac meble i my chyba przeniesiemy się z maluszkiem do największego pokoju gdzie teraz są starszaki, najstarszy pójdzie do pokoju gdzie najmłodszy a średni i najmłodszy do tego pokoju co my teraz [emoji4] wydaje mi się to najbardziej logiczne bo w naszej sypialni ledwo byśmy się ruszyli z lozeczkiem, dwoje młodszych dzieci się zmieści spokojnie a i tak mamy im kupić składane łóżka więc powinni się zmieścić [emoji4] już z M gadałam i się zgodził tyle że trzeba będzie wtedy oba pokoje przemalowac i w naszej obecnej sypialni poprawić panele na podlodze
To u Was szykują się rotacje w pokojach[emoji1] my mamy mieszkanie piętrowe, na dole kuchnia salon łazienka i dwa pokoje dziecięce (zajęte[emoji16]) z salonu uda schody do góry gdzie mamy bardzo duża sypialnię otwarta w formie artresoli czy jak to się nazywa, tu jeszcze jedna łazienkę, schowek z zapasami i jeden pokój, moja docelowa garderoba, bo bez okna jest. Tak więc maluszek najpierw będzie miał u nas kącik a potem jak podrosnie to chyba do brata pójdzie[emoji6]
Powód silny stres to zrozumiałe. Ale przesąd? No ludzie. U mnie to się wtedy włączyła taka adrenalina, jak teść przybiegł do nas w nocy do pokoju, że mama chyba przestała oddychać. Wogóle nie myślałam o sobie w tym momencie, tylko działałam, żeby ratować teściową. Co prawda liczyliśmy się z jej śmiercią. Dzień wcześniej przywieźli ją ze szpitala w stanie agonalnym. Miała terminalne stadium raka. Przywieźli ją tak na prawdę po to by odeszła w swoim domu, otoczona bliskimi... ale jednak nadzieja umiera ostatnia i ta adrenalina się włączyła. Każdej przyszłej mamie życzę, aby jej ciąża przebiegała gładko. Ale niestety życie biegnie własnym torem. Niektóre sytuacje są nie do uniknięcia. I wymyślanie jakiś przesądów nic tu nie pomoże...
Wow to dopiero przeżycie, jeszcze w ciąży. Dla zwykłego człowieka nie siedzącego w branży medycznej to napewno pozostawia przykre wspomnienia. Przy mnie jeszcze nikt nie umarł.
Ty tez tak bedziesz miec, ze wzgledu na cukrzyce. A u mnie beda dluzsze po prostu.
Ja też będę miała w Walentynki połówkowe [emoji1]

To świadczy o tym że nie ma co jeszcze liczyć ruchów i wpadać w panikę jeśli nie poczujemy nic kilka godzin. Maluszek się rusza ale jest tak ułożony że często nie odczuwasz. U mnie pewnie też tak jest bo czuje raz na jakiś czas. Tak więc póki nie ma porządnych kopniakow to nie przywiązuje tak do tego wagi. Ale u mnie to dopiero od ponad dwóch tygodni, wcześniej też kanapa mnie wciągnęła[emoji1787]To u Was szykują się rotacje w pokojach[emoji1] my mamy mieszkanie piętrowe, na dole kuchnia salon łazienka i dwa pokoje dziecięce (zajęte[emoji16]) z salonu uda schody do góry gdzie mamy bardzo duża sypialnię otwarta w formie artresoli czy jak to się nazywa, tu jeszcze jedna łazienkę, schowek z zapasami i jeden pokój, moja docelowa garderoba, bo bez okna jest. Tak więc maluszek najpierw będzie miał u nas kącik a potem jak podrosnie to chyba do brata pójdzie[emoji6]Wow to dopiero przeżycie, jeszcze w ciąży. Dla zwykłego człowieka nie siedzącego w branży medycznej to napewno pozostawia przykre wspomnienia. Przy mnie jeszcze nikt nie umarł. Ja też będę miała w Walentynki połówkowe [emoji1]
My mamy salon kuchnię i łazienkę na dole a na górze 3 sypialnię. Dwie są niby takie w miarę ale jedna taka malutka, na razie tam jest najmlodszy ale chcemy najstarszego przenieść bo on ma juz dość dzielenia pokoju z bratem [emoji4] i sprzątać po nim musi bo znosi mu swoje rzeczy na jego połowę. A największy pokój ma 15 metrów i tam właśnie my będziemy spac z malenstwem, będzie tak że ono będzie miało swój kącik i nie będzie mebel koło mebla [emoji6]

Jest ulotek ale są też fajne próbki. Ja na razie mam tylko 2 pierwsze jeszcze po 3 muszę isc. W tych drugich były próbki pampersow pure i husteczek. I trochę z detola [emoji23] I child's farm. Kupony na £2 off z detola I pampers.

Co do sknow to mi mówili że będę mieć 24-25 a potem co 2tyg aż do 36. Sprawdzić przepływy bo u mnie w rodzinie dużo przypadków było że łożysko szybko robiło się niewydolne

20190206_185901.jpg
20190206_185901.jpg
machnęłam sobie tortille ;)

reklama
My mamy na obiad curry dziś, właśnie się kończy gotować. A wolałabym ta tortille [emoji23][emoji23]

Do góry