reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Dziewczyny szybko bo zwariuje A lekarka na razie nie odbiera.

Wirus opryszczki HSV IgM 0,5 nieobecne, IgG 22,8 obecne.
Czyli chorowałam czy nie ?

reklama
No zobaczymy jak to będzie, jak do wieczora nie przejdzie to zostanie w domu i rano na badanie i do lekarza. Wolę na wlasną rękę za dużo nie robić. Poki co dalam jej syrop przeciwzapalny i zadzwoniłam do męża, żeby zajechał do sklepu eko po sok z żurawiny.

Ufff..infekcja w drogach moczowych niezbyt przyjemna ale niegroźna najczęściej. Polecam dużo płynów, żurawinę, można tez jej dać w większej dawcę przed kilka dni witaminę C to ładnie zakwasza mocz. No
i coś przeciwbólowego. Przede wszystkim gonić do picia. Dzieciaki niechętnie piją bo wtedy musza częściej do toalety a to boli. Ciepła kąpiel tez przynosi ulgę. Coś rozkurczowego tez byłoby super ale nie wiem co w Polsce jest dla pięciolatki dopuszczone.

A ja z takim pytaniem w jaki rozmiar pampersow sie zaopatrzyć . w sensie jak dlugo maluch bedzie uzywal np. Jedynek.
2 paczki, potem juz kupuj na bierzaco.
Niestety zamiast dokończyć, muszę lecieć do przedszkola, ale przyznajcie,ze wzór cudny [emoji7]Zobacz załącznik 940096
Cudne! Sama bym takie chciala [emoji7]
Na pewno przykry widok... nasz okolica jest taka sobie ,tzn właśnie jak pisałam są elementy...nasz sąsiad ponoć miał jakiś konflikt z prawem itp kłócą się z sąsiadka aż uszy bolą ale dla nas zawsze mili i nawet nam przycinać żywopłot po naszej stronie nawet bez pytania [emoji12] ale sąsiadki rodzina mieszka na drugim końcu ulicy, rodzice chyba normalni ale dzieci postrzelone, teraz syn poszedł siedzieć za jakiś napad z nożem. Reszta się nie wyroznia i nigdy nie spotkałam się z tym żeby ktoś nas zaczepial czy wyzywal bo Polacy. Gdybym miała możliwość to może i bym się wyprowadzila w inna dzielnicę jedbak póki co nie jest jakoś źle. Gorzej było jak mieszkaliśmy w Preston tam ciągle były jakieś problemy, ludzie dziwni....
U mnie jak council przychodzi myc okna, albo kosze to moze 5 domow pomija bo sa prywatne [emoji16] Ogolnie nie mamy zle, ale niechce zeby moje dzieci dorastaly z tutejszymi. Nie to ze sie wywyzszam, ale wsponiana 3 latka kiedys zapukala o 9 wieczorem i zapytala, czy Julka moze wyjsc i sie pobawic. Moja panna chodzi spac o 20 tej najpozniej (tez musimy miec cos z zycia). Takze styl zycia, nie dla mnie [emoji6]

Z moich obserwacji w otoczeniu wynika, że mamom dziewczynek poprawiała się cera w ciąży. [emoji3]
Ja też właśnie jak byłam w ciąży z córką to miałam super cerę a teraz okropną . Ale też z córką dużo bardziej na słodkie miałam ochotę, a teraz zdecydowanie ogórki i słone , jutro mam wizytę to może się okaże czy jest cień prawdy w zabobonach

Rany nie mogę nadążyć.
Ja smarowałam, dmuchałam a rozstępy pojawiły się tydzień przed porodem [emoji48]

Załączniki

• 20190205_150927.jpg
    20190205_150927.jpg
    667,1 KB · Wyświetleń: 47
Ja też właśnie jak byłam w ciąży z córką to miałam super cerę a teraz okropną . Ale też z córką dużo bardziej na słodkie miałam ochotę, a teraz zdecydowanie ogórki i słone , jutro mam wizytę to może się okaże czy jest cień prawdy w zabobonach
Wlasnie ja z Julka, mialam ochote na slodkie i nie jadlam miesa. Tu mnie odrzucilo na 3 miesiace, a ze slodyczy to tylko ciasta bym jadla a po nich bylo mi niedobrze. Moze to kwestia cukrzycy.
Twoj synek bedzie mial na imie Julian?

reklama
Wlasnie ja z Julka, mialam ochote na slodkie i nie jadlam miesa. Tu mnie odrzucilo na 3 miesiace, a ze slodyczy to tylko ciasta bym jadla a po nich bylo mi niedobrze. Moze to kwestia cukrzycy.
Twoj synek bedzie mial na imie Julian?
Jeśli będzie chłopcem to tak już córka miała mieć na imię Julian to już chyba nie będziemy zmieniać skoro od tak dawna ustalone
Też uważam że nie ma sensu pampersów na zapas kupować. Ja chyba od razu kupię rozmiar 2 , bo córka duża się urodziła a drugie dziecko pewnie będzie jeszcze większe.

Do góry