slodkatrojeczka
Fanka BB :)
Dzięki dziewczyny
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dużo zdrówka dla córki, to pewnie w domu posiedzi trochę.Chyba pęcherz... Będę musiała jej zrobić badanie moczu. Ona chodzi do zerówki w szkole podstawowej, dlatego mam ten "luksus" autobusu szkolnego Mają tylko obiady, śniadanie bierze z domu. Dzisiaj śniadanie nie tknięte, obiadu podobno też nie ruszyła. Teraz w domu je, bo rosół zrobiłam. Ale ogolnie narzeka na bol brzuszka i że boli jak sika.
Zdrówka.Chyba pęcherz... Będę musiała jej zrobić badanie moczu. Ona chodzi do zerówki w szkole podstawowej, dlatego mam ten "luksus" autobusu szkolnego Mają tylko obiady, śniadanie bierze z domu. Dzisiaj śniadanie nie tknięte, obiadu podobno też nie ruszyła. Teraz w domu je, bo rosół zrobiłam. Ale ogolnie narzeka na bol brzuszka i że boli jak sika.
No zobaczymy jak to będzie, jak do wieczora nie przejdzie to zostanie w domu i rano na badanie i do lekarza. Wolę na wlasną rękę za dużo nie robić. Poki co dalam jej syrop przeciwzapalny i zadzwoniłam do męża, żeby zajechał do sklepu eko po sok z żurawiny.Dużo zdrówka dla córki, to pewnie w domu posiedzi trochę.
Nie zaopatruj sie na zapas. Nie polecam. Maluch może nie tolerowac konkretnych pampersow. Ja mialam dwie paczki jedynek a potem dokupowalismy. Zalezy to tez od tego jakie duze dziecko się urodzi Jak już zobaczysz, że nić się z pupą nie dzieje i pampki Wam odpowiadają to mozesz robić zapasy ale tez nie ma co przesadzac. Maluchy szybko wyrastaja z 1 i 2A ja z takim pytaniem w jaki rozmiar pampersow sie zaopatrzyć . w sensie jak dlugo maluch bedzie uzywal np. Jedynek.
Na pewno przykry widok... nasz okolica jest taka sobie ,tzn właśnie jak pisałam są elementy...nasz sąsiad ponoć miał jakiś konflikt z prawem itp kłócą się z sąsiadka aż uszy bolą ale dla nas zawsze mili i nawet nam przycinać żywopłot po naszej stronie nawet bez pytania [emoji12] ale sąsiadki rodzina mieszka na drugim końcu ulicy, rodzice chyba normalni ale dzieci postrzelone, teraz syn poszedł siedzieć za jakiś napad z nożem. Reszta się nie wyroznia i nigdy nie spotkałam się z tym żeby ktoś nas zaczepial czy wyzywal bo Polacy. Gdybym miała możliwość to może i bym się wyprowadzila w inna dzielnicę jedbak póki co nie jest jakoś źle. Gorzej było jak mieszkaliśmy w Preston tam ciągle były jakieś problemy, ludzie dziwni....Ada brat zglosil ze wracaja, ale oni cos pomylili bo przyszli do mnie, ze to moje dzieci [emoji849]
Raz tez prowadzilam Julke do przedszkola, to widzialam policjantow z dzieckiew spacerowce. Stali pod domem i czekali chyba na kogos z opieki. Smutny widok...no ale tu gdzie mieszkam, to co chwile albo ktos kogos nozem dziabna, albo zabil. Taka patologia w tym Leicester i dlatego chcemy sie wyprowadzic gdzies dalej.
Ja kupowałam zawsze na poczatek 3 -4 paczki, dziecko może jedynkach być dwa tygodnie a może i miesiąc, a takiemu maluchowi trzeba często zmieniać i duzo ich idzie [emoji6] kupowałam też od razu dwójki [emoji6]A ja z takim pytaniem w jaki rozmiar pampersow sie zaopatrzyć . w sensie jak dlugo maluch bedzie uzywal np. Jedynek.
Ja grupy krwi nie muszę robić, tylko przynieść z tamtej ciąży.
Co do obiadu, to ja pizze zamówiłam. [emoji1]
Córka w żłobku, ja pranie robie i dzisiaj bardziej leniwy dzień.
Co do spania, to cudowne dziecko mi się trafiło. Moja mała potrafi iść o 20/21 i śpi do 9/10. Oprócz tego drzemka w dzień. Jak ma żłobek to trochę inaczej to wyglada.
Althea z tego co słyszałam to wystarczy pomówienie i już jest powód do zabrania dziecka więc nie wygląda to dobrze.. A obawiam się po chciałabym rodzić w Polsce i wrócić do Niemiec tak po 7 miesiącach mamy mieszkanie pod miastem mieszkają tu sami emeryci i od samego początku idzie odczuć że nie lubią Polaków nikt nie odpowiada dzień dobry głowa w drugą stronę na nasz widok :/ nawet próbowali się nas pozbyć wydzwaniając do gminy że wiercimy całą noc lub inne historie ogólnie masakra i boję się ściągnąć tu dziecko bo wiem że będę dzwonić i wymyślać historię więc ciężka sprawa a znowu znam 3 rodziny z mojego miasta w Polsce i 2 rodziną odebrano dzieci a tą jedną rodzinę ostrzegał przedszkolanka że mają jak najszybciej wywieźć dziecko do Polski więc im się udało a co do tych rodzin to bardzo dobrzy ludzie i też przez pomówienie i nie odzyskali dzieci :/
I super jeszcze dzwonili ze szkoły, że młodą brzuch boli... 30 minut już musi wytrzymac do autobusu , bo nie mam auta. Stoi rozebrane w garazu a drugim maz do pracy pojechał... Najgorzej, że moje dziecko nie sciemnia jesli chodzi o takie rzeczy...
U mnie bardziej pasuje na chłopca no i ponoć ma być synek [emoji7] ogólnie to teraz czuję się ok i chyba zaczęłam jakoś wyglądać, cera bez skazy (chociaż tutaj łączę to z używaniem naturalnego kolagenu) znajomi ostatnio powiedzieli ze napewno synek bo córka odebrałby mi urodę. A na początku ciąży czułam się bleee o nieładnie i miałam przeczucie na córkę. To takie spekulacje te przesady, przeżyłam obie ciąże z obojgiem płci a teraz przy trzeciej bardziej mogę porównać ja do ciąży z córką niż z synem.
Następnym razem się nie chwal i będzie dobrze. W końcu kiedyś musi Ci przejść ale bardzo współczuje.U mnie jak nic dziewczynka :-)
No i się pochwalilam :-( I poprzytulalam wc :-(
Ach, trochę się zdenerwowałam :/. Oboje ostatnio z mężem cierpimy na bezsenność i zachciało nam się seksu w nocy, rano musiałam trochę pojeździć autem w różne miejsca i jak wróciłam, poszłam siku zauważyłam trochę krwi na majtkach . Ale papier był czysty, teraz nic mi nie leci. Nie wiem, czy przypadkiem jakieś naczynko mi nie poszło... obserwuję się, jak tylko coś się rozkręci jadę na IP. A tak to zapisałam się prywatnie na usg dziś na 19:40, żeby lekarz dla świętego spokoju posprawdzał. No szlag zawsze sobie sama muszę stresu narobić .
Dziekuje za pomocNie zaopatruj sie na zapas. Nie polecam. Maluch może nie tolerowac konkretnych pampersow. Ja mialam dwie paczki jedynek a potem dokupowalismy. Zalezy to tez od tego jakie duze dziecko się urodzi Jak już zobaczysz, że nić się z pupą nie dzieje i pampki Wam odpowiadają to mozesz robić zapasy ale tez nie ma co przesadzac. Maluchy szybko wyrastaja z 1 i 2