reklama
renisus
Fanka BB :)
Ada u nas w szpitalu tak jest niestety i nie tylko na emigrantow ale i anglikow. Julka ma rany na ciele, ale juz od pierwszego dnia wiedza ze ma egzeme. A ten mlody wpadl w roze i mial nogi pocharatane, bal sie przyznac a oni nie zauwazyli jak ojciec go wsadzil do wanny. W szkole natomiast zauwazyli ma wychowaniu fizycznym.Hmm ja nigdy nie odczulam tutaj by ktoś mnie traktował jak zagrożenie dla dziecka, nawet w szpitalu[emoji53] teraz starszaki mieli zadrapane nogi bo nawróciła egzema i zanim dostaliśmy krem od lekarza to zdążyli się wydrapac ale w szkole nikt nic nie mowil, czy też na siniaki. Mnie kiedyś mama nastraszyla bo naogladala się serialu londynczycy i tam coś było że do szpitala z dzieckiem pojechali, znaleźli siniaka i chcieli zabrać im dziecko. I mama właśnie wtedy do mnie żebyśmy uważali bo nam dziecko jeszcze zabiorą
Natomiast inna babka (angielka)z pracy opowiadala mi ze maz pojechal z mala do szpitala z opuchnieta reka. To rozmawiali z nim, tak jakby on cos malej zrobil. Nie mowie o odbieraniu dzieci, ale o samej obserwacji. Sasiadom dzieci zabrali dopiero jak 3 latek o 1 nad ranem po ulicy sam ganial. Moj brat wrocil do polski i dopiero po roku opieka zaczela ich szukac i interesowac sie dlaczego dzieci do szkoly niechodza. Babke wysmialam jak do mnie przyszla i zapytalam sie jak to jest, ze nie ma dzieci rok czasu i dopiero ich szukaja. Tak wiec, odbieranie dzieci za siniaka zapewne jest troszke ubrawione, ale wystarczy donos sasiada zeby pani z plakietka zapukala do drzwi.
Slodkie mamy cukrzycowe, polecam Wam hummus na kanapeczki. Bardzo ladnie cukier obniza [emoji39]
AjahiS
Ja stosowalam w pierwszej ciąży różne kremy ale niestety żaden nie zaradził na rozstępy. W drugiej wlasnie tą oliwkę i zaden nowy sie nie pojawił ale wydaje mi się , że to chyba nie był rezultat tej oliwki mi juz teraz zaczynaja sie poglębiac rozstępy te "stare" nie wiem co to będzie pod koniec ciaży. Może mam taką tendencję brzuch jak brzuch najgorzej uda bo to widaćJa na rozstępy mam taki zestaw stosowałam kiedyś biooil na pośladki jak ćwiczyłam i nic nie dał :/
ada1989
Mama Konradka :)
To u nas inaczej. Tzn ze szkoły zaraz dzwonią jeśli dzieci chore i nie ma ich w szkole, nawet ostatnio wprowadzili procedurę że jak kilka razy będą dzwonić i nikt się nie odezwie to mają na policję zgłaszać. Ale np nasi sąsiedzi ,mają dwójkę dzieci, jak się kłócą to całą okolica musi wiedzieć, nawet o 3 w nocy. Raz widziałam jak szliśmy do szkoły, ona szykowala dzieci w samochodzie i nagle się drze że coś śmierdzi gownem, okazało się że jej córka wdepnela i weszła do auta, jak ona się na nią zaczęła wycierac, ta mała w ryk. Najlepsze jest to że 15 metrów dalej podjechala policja, często sobie robią tu wycieczki bo jest parę osób podejrzanych w naszej okolicy, ta policja nic kompletnie a na pewno słyszeli i widzieli jak ona się wydziera. Dosłownie w tym momencie odjechali [emoji53] ja byłam w szoku, myślałam że chociaż podejda, zapytają o co chodzi a tu nicAda u nas w szpitalu tak jest niestety i nie tylko na emigrantow ale i anglikow. Julka ma rany na ciele, ale juz od pierwszego dnia wiedza ze ma egzeme. A ten mlody wpadl w roze i mial nogi pocharatane, bal sie przyznac a oni nie zauwazyli jak ojciec go wsadzil do wanny. W szkole natomiast zauwazyli ma wychowaniu fizycznym.
Natomiast inna babka (angielka)z pracy opowiadala mi ze maz pojechal z mala do szpitala z opuchnieta reka. To rozmawiali z nim, tak jakby on cos malej zrobil. Nie mowie o odbieraniu dzieci, ale o samej obserwacji. Sasiadom dzieci zabrali dopiero jak 3 latek o 1 nad ranem po ulicy sam ganial. Moj brat wrocil do polski i dopiero po roku opieka zaczela ich szukac i interesowac sie dlaczego dzieci do szkoly niechodza. Babke wysmialam jak do mnie przyszla i zapytalam sie jak to jest, ze nie ma dzieci rok czasu i dopiero ich szukaja. Tak wiec, odbieranie dzieci za siniaka zapewne jest troszke ubrawione, ale wystarczy donos sasiada zeby pani z plakietka zapukala do drzwi.
Slodkie mamy cukrzycowe, polecam Wam hummus na kanapeczki. Bardzo ladnie cukier obniza [emoji39]
Co do szkoły to był kiedyś z moim Sebą taki Polski chłopczyk, jego tata go zabral z powrotem do polski a oni nie mieli nawet jak się dowiedzieć co się dzieje z dzieckiem, dopiero po jakimś czasie dotarli do jego matki i mówili że nic nie zgłoszone że dziecko nie będzie chodzić do szkoły...
Można normalnie, nadmiar wysikasz
Dzięki w imieniu pączucha. Wiek fajny jak sie nie jest w ciąży [emoji23] i tak też jestem taka.stara jak Ty [emoji1787]
Ja pamiętam, pierwsza ciąża, zero rozstępów, zadowolona, a po porodzie zobaczyłam swoje uda[emoji33][emoji33][emoji33][emoji33] matko całe pociete.
Jeśli Wy z waszymi 33 jesteście stare to ja z moim 37 w sobotę muszę chyba testament spisywac[emoji23]
Ufff dziewczyny doczytalam do końca jeszcze nigdy nie mialam tyle do czytania rano.
trzymam kciuki za wizytujące (albo wizytująca bo juz nie pamiętam ile postów idzialam o wizytach)
Martka łącze sie w bólu glowy
Mlodego wytransportowalam do przedszkola i siedzimy sobie z córcią.
Nie chce zapeszać ale pochwale się - od 3 dni nie wymiotowalam mdli mnie nadal ale utrzymuje wszystko w żolądku jutro u mnie 15tc.
Trzymam kciuki żeby wymioty nie wróciły.
U nas w szpitalu nie robią grupy dzieciom ale moj mąż mówi że pewna to tylko matka - niestety moje dzieci charakterki mają po tatusiu jak nic więc sie nie wyrzeknie - wygląd po mamusi
U nas też standardowo nie robią ale na intensywnej już tak i to tam takie historie[emoji6]
Moja ma jak nic charakter po cioci. Mam nadzieje, że druga będzie z charakteru bardziej do nas podobna bo inaczej nam we dwie dom rozniosą[emoji23][emoji23]
Grupę trzeba robic dwa razy, dokładnie, zmieniły się zalecenia. Ja zrobiłam kawkę i czytam, bo już uszyłam to, co było zamówione. Teraz chyba się wezmę za to, co miałam w planach, kupiłam śliczny Softshell i chce uszyć takie spodnie na wiosnę i jesień, zewnętrzne. Liczyłam na dziewczynkę i z myślą o niej wzór w piwonie, a tu kicha poleca do jakiejś małej klientki
A masz jakaś stronkę(może być na priv) co by obejrzeć te Twoje caceńka i może ewentualnie coś zamówić?
Jest zwycięstwo siedzę w autobusie [emoji23][emoji23]
Brawo Ty[emoji122][emoji122][emoji122]
renisus
Ada brat zglosil ze wracaja, ale oni cos pomylili bo przyszli do mnie, ze to moje dzieci [emoji849]
Raz tez prowadzilam Julke do przedszkola, to widzialam policjantow z dzieckiew spacerowce. Stali pod domem i czekali chyba na kogos z opieki. Smutny widok...no ale tu gdzie mieszkam, to co chwile albo ktos kogos nozem dziabna, albo zabil. Taka patologia w tym Leicester i dlatego chcemy sie wyprowadzic gdzies dalej.
Raz tez prowadzilam Julke do przedszkola, to widzialam policjantow z dzieckiew spacerowce. Stali pod domem i czekali chyba na kogos z opieki. Smutny widok...no ale tu gdzie mieszkam, to co chwile albo ktos kogos nozem dziabna, albo zabil. Taka patologia w tym Leicester i dlatego chcemy sie wyprowadzic gdzies dalej.
XjagodaX
Ja jak ćwiczyłam to wyszło mi 5 na pośladkach tak po bokach i teraz się boję że będę cała w rozstępach więc się smaruje może pomoże a jak nie to trudno jak narazie nic nowego się nie pojawiło a jestem o wiele większaJa stosowalam w pierwszej ciąży różne kremy ale niestety żaden nie zaradził na rozstępy. W drugiej wlasnie tą oliwkę i zaden nowy sie nie pojawił ale wydaje mi się , że to chyba nie był rezultat tej oliwki mi juz teraz zaczynaja sie poglębiac rozstępy te "stare" nie wiem co to będzie pod koniec ciaży. Może mam taką tendencję brzuch jak brzuch najgorzej uda bo to widać
slodkatrojeczka
Chyba pęcherz... Będę musiała jej zrobić badanie moczu. Ona chodzi do zerówki w szkole podstawowej, dlatego mam ten "luksus" autobusu szkolnego Mają tylko obiady, śniadanie bierze z domu. Dzisiaj śniadanie nie tknięte, obiadu podobno też nie ruszyła. Teraz w domu je, bo rosół zrobiłam. Ale ogolnie narzeka na bol brzuszka i że boli jak sika.Lady mam nadzieję że to nic poważnego.
Slodkatrojeczka bóle brzucha w przedszkolu to u mnie nagminne :-( ale u nas dzieci czasem jedzą parówki w przedszkolu na śniadanie A moje nie nauczone takich rzeczy jeść. Mam nadzieję że to tylko mała niestrawność i będzie wszystko Ok.
Aguu
Zdrówka dla córciChyba pęcherz... Będę musiała jej zrobić badanie moczu. Ona chodzi do zerówki w szkole podstawowej, dlatego mam ten "luksus" autobusu szkolnego Mają tylko obiady, śniadanie bierze z domu. Dzisiaj śniadanie nie tknięte, obiadu podobno też nie ruszyła. Teraz w domu je, bo rosół zrobiłam. Ale ogolnie narzeka na bol brzuszka i że boli jak sika.
reklama