reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Lecielismy do polski i przed nami i za nami byla dziewczynka. Oczywiscie moja gadula zagadala i jedna i druga, okazalo sie ze obie Julki. Razem z moja, byly 3 Julki pod rzad[emoji23]. Mimo wszystko uwielbiam to imie i jeszcze bedac 12letim podlotkiem wiedzialam ze bede miec Julie. Wtedy slyszlam tylko to imie w opowiesciach o prababci i imie wydawalo sie stare, ale dla mnie najpiekniejsze na swiecie. Teraz mam podobnie z Helena.
Oj tak czesto jak się umysli to tak musi być [emoji4]

reklama
O widzisz, ja to czasem dziecion morfologia robię, a dr to w ogole rzadko cos zleca bez wskazan, nie wpadlabym na cukier, a jak widać czasem warto...
Warto ! Lekarz mówi że jeszcze trochę i cukrzyca by się rozwinęła A tak może uda się coś dietą zdziałać i większą aktywnością fizyczną. Zobaczymy.

Wszyscy na wesele w czerwcu, może my na to samo wszystkie jedziemy? ;P Choć podejrzewam, że narzeczony mojej szwagierki raczej nie może być ojcem @Karolcia.DE bo to wiekowo niemożliwe ;)
Hihi no nie sądzę [emoji1787][emoji1787][emoji1787] ale mam nadzieję że nie urodzę po drodze a mamy 860km do mnie do domu.

Z imionami nie tak łatwo jakby się wydawało. A mieszkając za granicą to też dodatków jest trudniej coś wybrać by w obu językach wersja się podobała.
Ja jestem wybredna co do imion i nigdy bym nie nazwała dziecka imieniem które jest na topie, tylko dlatego że mi się podoba.

U nas jeśli dziewczynka to będzie Natalia. A chłopięce - nie mamy pojęcia. Pierwotnie miał być Tomek, ale im dłużej się z tym inieniem oswajamy tym mniej ono do nas przemawia [emoji23]. Także nad imieniem dla ew. syna jeszcze myślimy. Zaczęła się moja „ulubiona” ciążowa bezsenność. W każdej ciąży ją miałam. Budzę się w nocy i 2-3 h nie mogę potem usnąć... ehh

U nas jeśli dziewczynka to będzie Natalia. A chłopięce - nie mamy pojęcia. Pierwotnie miał być Tomek, ale im dłużej się z tym inieniem oswajamy tym mniej ono do nas przemawia [emoji23]. Także nad imieniem dla ew. syna jeszcze myślimy. Zaczęła się moja „ulubiona” ciążowa bezsenność. W każdej ciąży ją miałam. Budzę się w nocy i 2-3 h nie mogę potem usnąć... ehh
Mi bezsenność na te chwilę narazie przeszla. Na początku miałam problemy ze snem budzilam sie o 4 rano i juz nie umiałam zasnac. Wiec zdarzało sie ze do pracy szłam po 4h snu i ledwo stałam na nogach.

reklama
Mi bezsenność na te chwilę narazie przeszla. Na początku miałam problemy ze snem budzilam sie o 4 rano i juz nie umiałam zasnac. Wiec zdarzało sie ze do pracy szłam po 4h snu i ledwo stałam na nogach.

Współczuję :(. U mnie zaczyna się w drugim trymestrze i trwa już do końca ciąży. Myślałam, że może w tej ciąży mnie ominie, ale zapowiada się, że historia się powtórzy...
Mój maluch zaliczył rano czkawkę [emoji7]. Jak leżałam na plecach, widziałam jak delikatnie równomiernie drga mi brzuch. Nie była to moja wyobraźnia, bo mój mąż też to widział (chyba, że obydwoje mamy wybujałą wyobraźnię [emoji23]). Taka namacalna obecność maluszka. Fajne uczucie.

Do góry