reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Lecielismy do polski i przed nami i za nami byla dziewczynka. Oczywiscie moja gadula zagadala i jedna i druga, okazalo sie ze obie Julki. Razem z moja, byly 3 Julki pod rzad[emoji23]. Mimo wszystko uwielbiam to imie i jeszcze bedac 12letim podlotkiem wiedzialam ze bede miec Julie. Wtedy slyszlam tylko to imie w opowiesciach o prababci i imie wydawalo sie stare, ale dla mnie najpiekniejsze na swiecie. Teraz mam podobnie z Helena.
Oj tak czesto jak się umysli to tak musi być [emoji4]

reklama
O widzisz, ja to czasem dziecion morfologia robię, a dr to w ogole rzadko cos zleca bez wskazan, nie wpadlabym na cukier, a jak widać czasem warto...
Warto ! Lekarz mówi że jeszcze trochę i cukrzyca by się rozwinęła A tak może uda się coś dietą zdziałać i większą aktywnością fizyczną. Zobaczymy.

Wszyscy na wesele w czerwcu, może my na to samo wszystkie jedziemy? ;P Choć podejrzewam, że narzeczony mojej szwagierki raczej nie może być ojcem @Karolcia.DE bo to wiekowo niemożliwe ;)
Hihi no nie sądzę [emoji1787][emoji1787][emoji1787] ale mam nadzieję że nie urodzę po drodze a mamy 860km do mnie do domu.

Z imionami nie tak łatwo jakby się wydawało. A mieszkając za granicą to też dodatków jest trudniej coś wybrać by w obu językach wersja się podobała.
Ja jestem wybredna co do imion i nigdy bym nie nazwała dziecka imieniem które jest na topie, tylko dlatego że mi się podoba.

U nas jeśli dziewczynka to będzie Natalia. A chłopięce - nie mamy pojęcia. Pierwotnie miał być Tomek, ale im dłużej się z tym inieniem oswajamy tym mniej ono do nas przemawia [emoji23]. Także nad imieniem dla ew. syna jeszcze myślimy. Zaczęła się moja „ulubiona” ciążowa bezsenność. W każdej ciąży ją miałam. Budzę się w nocy i 2-3 h nie mogę potem usnąć... ehh

U nas jeśli dziewczynka to będzie Natalia. A chłopięce - nie mamy pojęcia. Pierwotnie miał być Tomek, ale im dłużej się z tym inieniem oswajamy tym mniej ono do nas przemawia [emoji23]. Także nad imieniem dla ew. syna jeszcze myślimy. Zaczęła się moja „ulubiona” ciążowa bezsenność. W każdej ciąży ją miałam. Budzę się w nocy i 2-3 h nie mogę potem usnąć... ehh
Mi bezsenność na te chwilę narazie przeszla. Na początku miałam problemy ze snem budzilam sie o 4 rano i juz nie umiałam zasnac. Wiec zdarzało sie ze do pracy szłam po 4h snu i ledwo stałam na nogach.

reklama
Mi bezsenność na te chwilę narazie przeszla. Na początku miałam problemy ze snem budzilam sie o 4 rano i juz nie umiałam zasnac. Wiec zdarzało sie ze do pracy szłam po 4h snu i ledwo stałam na nogach.

Współczuję :(. U mnie zaczyna się w drugim trymestrze i trwa już do końca ciąży. Myślałam, że może w tej ciąży mnie ominie, ale zapowiada się, że historia się powtórzy...
Mój maluch zaliczył rano czkawkę [emoji7]. Jak leżałam na plecach, widziałam jak delikatnie równomiernie drga mi brzuch. Nie była to moja wyobraźnia, bo mój mąż też to widział (chyba, że obydwoje mamy wybujałą wyobraźnię [emoji23]). Taka namacalna obecność maluszka. Fajne uczucie.

Do góry