reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Hej.

Na pobranie krwi do badań tarczycowych trzeba być na czczo?

Przy ostatnich badaniach wyszło mi tsh 2,9. Ginek kazał to skonsultować. Cudem umówiłam się na wtorek do endo. Na własną rękę wykupiłam sobie w labo pakiet tarczycowy i zastanawiam się czy koniecznie iść rano.
Ft3 i ft4 wyłącznie na czczo

reklama
Ej, teraz jest mi naprawde glupio, ze naskoczylam na Enis a ta zniknela z forum. Nie jestem z natury konfliktowa [emoji29] mam kaca moralnego..
Ale Ty nic takiego nie napisałaś.

Każda z nas jest inna, ma inne doświadczenia, inne zdanie na różne tematy ale najważniejsze żeby szanować innych A nie pisać że kogoś zdanie nas nie obchodzi.
Janka podejrzewam że ennis przestała się odzywać bo nie uzyskała poparcia dla swojego zdania. Nie ma w tym żadnej twojej winy. Idąc tym tropem i ja mogłabym mieć pretensje do siebie że napisałam że można coś zakładać A życie pokaże jak będzie.

Ale Ty nic takiego nie napisałaś.

Każda z nas jest inna, ma inne doświadczenia, inne zdanie na różne tematy ale najważniejsze żeby szanować innych A nie pisać że kogoś zdanie nas nie obchodzi.
Janka podejrzewam że ennis przestała się odzywać bo nie uzyskała poparcia dla swojego zdania. Nie ma w tym żadnej twojej winy. Idąc tym tropem i ja mogłabym mieć pretensje do siebie że napisałam że można coś zakładać A życie pokaże jak będzie.
Racja. Dzieki[emoji8]

Ja tez już po usg i dzidzia ma 6,5cm i wygląda na to ze wszystko dobrze :) z 29 Lipca zrobiło się 26 Lipca. Jestem taka szczęśliwa [emoji7][emoji1374] tylko moja waga spadła już poniżej 60KG wiec już 4kg na minusie [emoji33] moje marzenie przed ślubem było zejść poniżej 60kg [emoji23] tyle diet i ćwiczeń a wystarczyło w ciąże zajść [emoji849]

Super wieści po wizycie. Moje Marzenie to też 60kg, ciekawe czy dozyje tego dnia [emoji23]

Ja bym chyba nawet nie potrafila sama sobie cisnienia zmierzyc. Zreszta, jak poszlabym to do lekarza i powiedziala ze mam wysokie czy niskie cisnienie i wiem bo sprawdzalam w domu, to by sie popukal w glowe. Kiedys poszlismy z corka, ze w polce doktor wysluchal jej cos w sercu. Powiedzial ze my polacy zawsze przyjezdzamy z chorobami wyszukanymi w polsce. Ze bardzo czesto sobie sami te diagnozy wystawiamy. Oczywiscie niechetnie Jule obslucha i stwierdzil ze nic nie slyszy. I wez tu badz mardy. Pewnie zaliczymy kardiologa w polsce przy najblizszej wyzycie, zeby upewnic sie ktory slyszal lepiej.
L po pracy kupil kurczaka i frytki, zjadlam a teraz walcze z nadkwasota. To moja najwieksza zmora w tej ciazy. W sumie nie wiem co gorsze, zaparcia czy niesmak [emoji2955]
Ja miałam dzisiaj ogorkową więc teraz wiem co to nadkwasota. Właśnie śmigam na rowerku, żeby troche lżej było.

Hej :) ja już po wizycie ciąża wzorowa dzidzia nie chciała współpracować i jeszcze nie wiemy co będzie ;) co do ciśnienia zawsze mam niskie dziś 68na66 nie wiem czy to źle a co do picia kawy nie pije wcale nadrabiam herbatą z cytryną :) choroba lokomocyjna to u mnie masakra na początku a teraz już jest lepiej ;) u mnie 15 tydzień dzidzia ma 10cm a ile mają wasze bąbelki? :) lekarz mówił że szybko rośnie:)
Mój klusek w ubiegłą środę miał 82gr teraz expresowo będą nabierać [emoji6]

Ja dzisiaj miałam miła sytuację podczas drogo powrotnej z pracy. Zatrzymała mnie policja do kontroli i nie miałam dokumentów od samochodu, miły Pan policjant zobaczył mój brzuch uśmiechnął się i powiedzial że tym razem upomina mnie i nie będzie mandatu.

Piszecie o ciążowych spodniach to ja nie jestem z HM zadowolona, mam jeansy które zsuwaja się z tyłka a rozmiar 38 więc nie sądzę że bym weszła w 36. Druga para materiałowych ala Legginsow już jak szmatką i z dziura na tyłku.
Dzisiaj przyszło mi kilka par i z Esprit ciążowe legginsy, jedne takie po domu, drugie do ćwiczenia, super gatunkowo i fajnie leżą. Zostawiam sobie też czarne i granatowe takie z materiału obcisłe do pracy. Takie ala skórzane wpół świecące mam z next, pas jest do połowy brzucha ale też dziwnie się zsuwaja z tyłka, ten materiał za sztywny chyba jest.

Macie już terminy na badanie obciążenia glukozy? Podobno nie trzeba być na czczo?
Jak to nie trzeba? U nas trzeba, bo najpierw pobierają glukozę na czczo, trzeba szybko wypić glukozę i potem jeszcze po godzinie i dwóch pobierają. Co więcej, nie powinno się jeść do 12h przed badaniem, z tego co kojarzę

Pytam się to powiedziano mi że mam mieć godzinę czasu na to i nie muszę być na czczo. To dopiero za jakiś czas ale jeszcze się dopytam na następnej wizycie w lutym. Może tutaj jakiś inny środek się pije. Lata temu też musiałam być na czczo i dwie godziny kwitnąć u gina

Aha juz doczytałam. Dostaje się 50gr cukru z 200ml wody i po godzinie jeśli wynik jest w normie to sprawa zakończona. Jeśli jest coś nie tak, to wtedy robi się pełny test na który trzeba się stawić na czczo i są robione dwa podejścia.

reklama
Może nie robią pobrania na czczo[emoji1745] myślę,że skoro prowadzisz ciążę w De, to tam się powinnaś dowiadywać, bo u nas są inne wytyczne.
Wreszcie upatrzyliśmy sobie model auta, które na pewno chcemy obejrzeć na żywo.
Właśnie jemy kolację z potworkami, zaraz kąpiel i do wyra. Ksiądz nawet nie był 5 minut,machnął kropidłem, rzucił życzeniami na nowy rok i poszedl [emoji849].

Do góry