reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Hej :) ja już po wizycie ciąża wzorowa dzidzia nie chciała współpracować i jeszcze nie wiemy co będzie ;) co do ciśnienia zawsze mam niskie dziś 68na66 nie wiem czy to źle a co do picia kawy nie pije wcale nadrabiam herbatą z cytryną :) choroba lokomocyjna to u mnie masakra na początku a teraz już jest lepiej ;) u mnie 15 tydzień dzidzia ma 10cm a ile mają wasze bąbelki? :) lekarz mówił że szybko rośnie:)

reklama
Hej :) ja już po wizycie ciąża wzorowa dzidzia nie chciała współpracować i jeszcze nie wiemy co będzie ;) co do ciśnienia zawsze mam niskie dziś 68na66 nie wiem czy to źle a co do picia kawy nie pije wcale nadrabiam herbatą z cytryną :) choroba lokomocyjna to u mnie masakra na początku a teraz już jest lepiej ;) u mnie 15 tydzień dzidzia ma 10cm a ile mają wasze bąbelki? :) lekarz mówił że szybko rośnie:)
To super ze wszystko dobrze :) my tez 15 tydzień ale wczoraj lekarz nie powiedzial ile ma cm ale za tl waży 105 g.

Ojeeej. Ja już się nie mogę doczekać czwartku bo wtedy zobaczę mojego kluska. To będzie 18 tydz więc mam nadzieję zobaczyć całkiem dorodnego synka [emoji6]
Dziś od rana dziwnie się czuję, mam wrażenie jakby drżał mi brzuch. No i trochę pobolewa mnie na samym dole brzucha tuż nad wzgórkiem łonowym. Zastanawiam się czy to nie jakąś infekcja pęcherza. Zaraz jadę do pani dr która mi robiła USG prenatalne po odbiór wyników pappy to się jej zapytam co o tym sądzi .

Ja gazowanego nie znoszę. Ani wody, ani coli czy innych tego typu napojów. Jedynie z wódką na imprezie :p Kawę uwielbiam i piję 2-3 dziennie, poza tym woda i soki tłoczone.

Czekam sobie pod gabinetem na usg prenatalne drugie. Dziś 14t0d wg om, więc minimalnie za późno, ale robie je tylko tak żeby podejrzeć, bo mam w rach pakietu w LM, a wszystko pomierzone już mamy.

;)
Hej :) ja już po wizycie ciąża wzorowa dzidzia nie chciała współpracować i jeszcze nie wiemy co będzie co do ciśnienia zawsze mam niskie dziś 68na66 nie wiem czy to źle a co do picia kawy nie pije wcale nadrabiam herbatą z cytryną :) choroba lokomocyjna to u mnie masakra na początku a teraz już jest lepiej ;) u mnie 15 tydzień dzidzia ma 10cm a ile mają wasze bąbelki? :) lekarz mówił że szybko rośnie:)
Moja dzidzia też nue chciała dzisiaj pokazywać za wiele doktor mówi ale mi się leniuszek trafił pewnie chłopak bo chłopaki takie lenie;):rolleyes:

Tak że mnie ciśnienie zeszło po tej wizycie że aż głowa rozbolała a śmiałam się do lekarza że gdyby nie te rude włosy to jestem siwa chyba tyle mnie to nerwów kosztowało

Hej dziewczyny a ja dzisiaj przespałam cały dzień. Tak mnie zmęczenie wzięło. Cieszę się z udanych wizyt. Odezwę się jutro bo dzisiaj już nie dam rady. Jestem nie do życia. Pozdrawiam.

Ja bym chyba nawet nie potrafila sama sobie cisnienia zmierzyc. Zreszta, jak poszlabym to do lekarza i powiedziala ze mam wysokie czy niskie cisnienie i wiem bo sprawdzalam w domu, to by sie popukal w glowe. Kiedys poszlismy z corka, ze w polce doktor wysluchal jej cos w sercu. Powiedzial ze my polacy zawsze przyjezdzamy z chorobami wyszukanymi w polsce. Ze bardzo czesto sobie sami te diagnozy wystawiamy. Oczywiscie niechetnie Jule obslucha i stwierdzil ze nic nie slyszy. I wez tu badz mardy. Pewnie zaliczymy kardiologa w polsce przy najblizszej wyzycie, zeby upewnic sie ktory slyszal lepiej.
L po pracy kupil kurczaka i frytki, zjadlam a teraz walcze z nadkwasota. To moja najwieksza zmora w tej ciazy. W sumie nie wiem co gorsze, zaparcia czy niesmak [emoji2955]

Dziewczyny jestem już po weszłam szybciej badanie trwało 45 min lekarz super konkretny wszystko tłumaczył dzidzia nie chciała z nami współpracować siedziała sobie na pupie i miała w nosie
Ale najważniejsze wszystko w porządku zdrowo rośnie ma 6,5cm serducho bije wszystkie parametry w normie wszystkie ryzyka bardzo niskie trisomia 21 1:2080; trisomia 18 1:20000; i 13 1:20000 oczywiście to ryzyko skorygowane
Skyszalam serducho ale musiałam trochę pokaszlec pochodzić doktor trochę postukał w brzuchol i dzidzia zaczęła współpracować
Bosze jak mi zeszło ciśnienie
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace
Ale żeby nie bylo tak za dobrze właśnie dzwonił M wraca z Grudziądza i zepsuło mu się auto
Bardzo się cieszę. Czekałam na info od Ciebie. Przypomnisz proszę który to tc? 12?

reklama
Do góry