reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
A ja właśnie siedzę ze starszą córką w przychodni. Pochorowała się. Gorzej jak ja znowu coś złapię. Dzisiaj mam leniwy dzień, zrobiłam tylko obiad i nic więcej nie robiłam. Nic mi się nie chce.

Renisus,bo to jest bez sensu;) imo 15 już ok, w 13 jest sporo pomyłek jeszcze. Mamuśki naciskają to lekarze wróżą z fusów;) Mało jest specjalistów którzy mają dobry sprzęt i oko, do wychwycenia płci. Najlepiej do 20tc się jakoś mocno do tej plci nie przywiązywać;)
No ja sie juz kiedys dziwilam, ale ktos napisal ze jak specjalista ma dobre oko i sprzet to i zobaczy. No a potem sie posypaly dziewczynki i chlopcy na forum. No ale zeby sie utrzymaly ku radosci rodzicow.

@renisus a jakie sa normy u Ciebie? Ja będę rodzic znowu w św Zofii i 11 lat temu robili mi cięcie w 38tc a teraz robią w 39 tc
No wlasnie pomiedzy 38 a 39. Pierwsza cesarke mialam robiona na szybko po dramatycznych godzinach rodzenia, takze nie mam odniesienia.
Ja wierzę, że to będzie córunia :D Obym nie skończyła jak obłąkana i nie przebierała chłopca w różowe sukienki :D
Haha, trzeba wierzyc. Chociaz kiedya widzialam zdjecie u znajomych na fb dziewczynki ubranej w chlopiecego bodziaka [emoji6] W sumie mi dziecko tez w niebieskim body przyniesli bo nie wzieli naszych ubranek i dostala jakie tam mieli pod reka.

Ale tak jest, tylko tych specjalistów wcale nie tak duzo. U mnie się nigdy nie pomylili z córką w 18tc, z synami w 15, ale to nawet ja sama widzialam i bym się nie pomyliła;) chłopaka jest latwiej potwierdzić.
Ja dziś nadgonilam robotę, mimo, że źle się czuję, może jutro rusze te poduchy, a na dziś pas, bo znowu katar w natarciu..

Ja wierzę, że to będzie córunia :D Obym nie skończyła jak obłąkana i nie przebierała chłopca w różowe sukienki :D

@natka_z ja mam to samo , strasznie się boję że z dziewczynki zrobi się chłopiec, wiem że najważniejsze jest aby dziecko zdrowe i to dla mnie na pierwszym miejscu ale co poradzę że mając dwóch synów marzę o córeczce :cool2:
Moja gin na prenatalnych pytała czy chcę poznać płeć ja jej na to że jeżeli nie jest pewna to nie bo nie chcę się rozczarować, popatrzyła jeszcze trochę i powiedziała że dziewczynka A tydzień temu potwierdziła więc teraz tylko czekać do porodu :);)

Ja dziś mam dzień lenia. Miałam sprzątać ale odwiozłam młoda do żłobka, zjadłam sniadanie i padłam. Teraz mam trochę wyrzuty sumienia bo w sumie tyle godzin zmarnowanych ale to mój pierwszy tydzień wolnego i chyba odreagowuje jeszcze ostatnie tygodnie. Obiad ugotowany wiec nikt z głodu nie umrze:)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Dawajcie znać co i jak. Ja muszę termin na połówkowe umówić a tu niektóre z Waa przed pierwszym prenatalnym. Miesiąc różnicy w ciazy to jak widać bardzo dużo.

Żadnych wyrzutów sumienia! Masz lenia, to korzystaj, ze możesz mieć. Za 6 miesięcy Ci się skończy. Ja jestem pracoholikiem ale ostatnie tygodnie pozwalam sobie na dłuższy sen i nawet kilka godzin nicnierobienia. Ciało i umysł tak chcą, to tak ma być. ;)

Przyszła w końcu moja paczka. Poducha jest po prostu super [emoji7] strasznie wygodna, dosyć twarda. Leżę na niej od godziny w różnych kombinacjach i juz wiem, ze to była dobra inwestycja. Super materiał. A ze była promocja... to wzięłam tez koszyki, które pozytywnie mnie zaskoczyły jeśli chodzi o ich gabaryty. Sporo się w nich zmieści i nie sa takie za bardzo szmaciane pomimo ze to bawełna.

Jakiej marki albo skąd? Wyglada fajnie. Muszę się przyjrzeć tematowi i tez sobie zamówić.

reklama
Badz dobrej mysli, zaczniesz rosnac za chwile zobaczysz. Trzymam kciuki.

Dziękuje ciagle se powtarzam ze jeszcze tylko 2 dni i w końcu znów zobaczymy dzidziusia i wszystkim się pochwalimy na jakimś portalu żeby przestali się pytać czy chora nie jestem bo taka blada [emoji23] a jak tam samo poczucie na drugiej wyspie ?

Ej spokojnie u mnie dziś 12 tc i też waga prawie -4 kg. Brzuch mniejszy jak przed zajściem w ciążę. W ciąży z synkiem schudłam na początku 7 kg A synuś urodził się zdrowy. Będzie dobrze :-)

[emoji1374] super dzięki za pocieszenie ze nie jestem jedyna , w piątek na wizycie się spytam czy jest
Coś co bym mogła brać na apetyt bo czuje ze moje ciało jest wymęczone tym nie jedzeniem, mięsa już chyba z 2 miesiące nie jadłam [emoji33]

Do góry