reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

A mi wychodzi na to, ze cięcie będę miała 01 lipca. Jednak dopiero po 22 tygodniu zapisują w szpitalu do terminu planowanej cc, wiec jeszcze z 1,5 miesiąca poczekam.

reklama
Jak myślicie jaka jest szansa , że płeć określona na prenatalnych się potwierdzi ? Byłam wczoraj na wizycie , badania wszystkie oki, 13t2d i lekarz powiedział że duże prawdopodobieństwo że to będzie chłopiec i teraz się zastanawiam jaka jest szansa, że się potwierdzi płeć określona na takim wczesnym etapie .

Mi mam nadzieję spełni się plan, ja, mąż, syn jesteśmy lipcowi i być może 4 osoba też będzie z lipca chyba że się zasiedzi :)

Jak myślicie jaka jest szansa , że płeć określona na prenatalnych się potwierdzi ? Byłam wczoraj na wizycie , badania wszystkie oki, 13t2d i lekarz powiedział że duże prawdopodobieństwo że to będzie chłopiec i teraz się zastanawiam jaka jest szansa, że się potwierdzi płeć określona na takim wczesnym etapie .

Lepiej poczekać do polowkowego.

50% [emoji23]

Ja dziś mam dzień lenia. Miałam sprzątać ale odwiozłam młoda do żłobka, zjadłam sniadanie i padłam. Teraz mam trochę wyrzuty sumienia bo w sumie tyle godzin zmarnowanych ale to mój pierwszy tydzień wolnego i chyba odreagowuje jeszcze ostatnie tygodnie. Obiad ugotowany wiec nikt z głodu nie umrze:)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Dawajcie znać co i jak. Ja muszę termin na połówkowe umówić a tu niektóre z Waa przed pierwszym prenatalnym. Miesiąc różnicy w ciazy to jak widać bardzo dużo.
Czasami trzeba wrzucic na luz. Odpoczywaj[emoji4] niewiele tego odpoczynku nam zostalo.
Ja mam termin na 31 lipiec więc do Was z początku lipca mam dużą stratę,zazdroszczę że Wy już w bezpieczniejszym czasie i po pappach
Dobrze bedzie, zobaczysz.
Przyszła w końcu moja paczka. Poducha jest po prostu super [emoji7] strasznie wygodna, dosyć twarda. Leżę na niej od godziny w różnych kombinacjach i juz wiem, ze to była dobra inwestycja. Super materiał. A ze była promocja... to wzięłam tez koszyki, które pozytywnie mnie zaskoczyły jeśli chodzi o ich gabaryty. Sporo się w nich zmieści i nie sa takie za bardzo szmaciane pomimo ze to bawełna.
Ale czadowa, wlasnie cos takiego bede szyc tylko czekam na material [emoji849] Musze chyba popedzic sprzedajaca.
A mi wychodzi na to, ze cięcie będę miała 01 lipca. Jednak dopiero po 22 tygodniu zapisują w szpitalu do terminu planowanej cc, wiec jeszcze z 1,5 miesiąca poczekam.
Ja wlasnie mam problem, musze kupic mamie bilet i nie wiem czy cc zrobia mi w 38 czy w 39 tyg.
To po co mowia tak plec dziecka wczesnie? Dla mnie to bez sensu. Wychodzi kobieta z gabinetu szczesliwa a tu za 10.tyg siurek albo urosnie, albo opadnie. Ja w 20 tyg nie bralam tego za pewnik i sie pytalam babki za kazdym razem, czy napewno dziewczynka [emoji16]

Renisus,bo to jest bez sensu;) imo 15 już ok, w 13 jest sporo pomyłek jeszcze. Mamuśki naciskają to lekarze wróżą z fusów;) Mało jest specjalistów którzy mają dobry sprzęt i oko, do wychwycenia płci. Najlepiej do 20tc się jakoś mocno do tej plci nie przywiązywać;)

reklama
Do góry