reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
A ja właśnie siedzę ze starszą córką w przychodni. Pochorowała się. Gorzej jak ja znowu coś złapię. Dzisiaj mam leniwy dzień, zrobiłam tylko obiad i nic więcej nie robiłam. Nic mi się nie chce.

Renisus,bo to jest bez sensu;) imo 15 już ok, w 13 jest sporo pomyłek jeszcze. Mamuśki naciskają to lekarze wróżą z fusów;) Mało jest specjalistów którzy mają dobry sprzęt i oko, do wychwycenia płci. Najlepiej do 20tc się jakoś mocno do tej plci nie przywiązywać;)
No ja sie juz kiedys dziwilam, ale ktos napisal ze jak specjalista ma dobre oko i sprzet to i zobaczy. No a potem sie posypaly dziewczynki i chlopcy na forum. No ale zeby sie utrzymaly ku radosci rodzicow.

@renisus a jakie sa normy u Ciebie? Ja będę rodzic znowu w św Zofii i 11 lat temu robili mi cięcie w 38tc a teraz robią w 39 tc
No wlasnie pomiedzy 38 a 39. Pierwsza cesarke mialam robiona na szybko po dramatycznych godzinach rodzenia, takze nie mam odniesienia.
Ja wierzę, że to będzie córunia :D Obym nie skończyła jak obłąkana i nie przebierała chłopca w różowe sukienki :D
Haha, trzeba wierzyc. Chociaz kiedya widzialam zdjecie u znajomych na fb dziewczynki ubranej w chlopiecego bodziaka [emoji6] W sumie mi dziecko tez w niebieskim body przyniesli bo nie wzieli naszych ubranek i dostala jakie tam mieli pod reka.

Ale tak jest, tylko tych specjalistów wcale nie tak duzo. U mnie się nigdy nie pomylili z córką w 18tc, z synami w 15, ale to nawet ja sama widzialam i bym się nie pomyliła;) chłopaka jest latwiej potwierdzić.
Ja dziś nadgonilam robotę, mimo, że źle się czuję, może jutro rusze te poduchy, a na dziś pas, bo znowu katar w natarciu..

Ja wierzę, że to będzie córunia :D Obym nie skończyła jak obłąkana i nie przebierała chłopca w różowe sukienki :D

@natka_z ja mam to samo , strasznie się boję że z dziewczynki zrobi się chłopiec, wiem że najważniejsze jest aby dziecko zdrowe i to dla mnie na pierwszym miejscu ale co poradzę że mając dwóch synów marzę o córeczce :cool2:
Moja gin na prenatalnych pytała czy chcę poznać płeć ja jej na to że jeżeli nie jest pewna to nie bo nie chcę się rozczarować, popatrzyła jeszcze trochę i powiedziała że dziewczynka A tydzień temu potwierdziła więc teraz tylko czekać do porodu :);)

Ja dziś mam dzień lenia. Miałam sprzątać ale odwiozłam młoda do żłobka, zjadłam sniadanie i padłam. Teraz mam trochę wyrzuty sumienia bo w sumie tyle godzin zmarnowanych ale to mój pierwszy tydzień wolnego i chyba odreagowuje jeszcze ostatnie tygodnie. Obiad ugotowany wiec nikt z głodu nie umrze:)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Dawajcie znać co i jak. Ja muszę termin na połówkowe umówić a tu niektóre z Waa przed pierwszym prenatalnym. Miesiąc różnicy w ciazy to jak widać bardzo dużo.

Żadnych wyrzutów sumienia! Masz lenia, to korzystaj, ze możesz mieć. Za 6 miesięcy Ci się skończy. Ja jestem pracoholikiem ale ostatnie tygodnie pozwalam sobie na dłuższy sen i nawet kilka godzin nicnierobienia. Ciało i umysł tak chcą, to tak ma być. ;)

Przyszła w końcu moja paczka. Poducha jest po prostu super [emoji7] strasznie wygodna, dosyć twarda. Leżę na niej od godziny w różnych kombinacjach i juz wiem, ze to była dobra inwestycja. Super materiał. A ze była promocja... to wzięłam tez koszyki, które pozytywnie mnie zaskoczyły jeśli chodzi o ich gabaryty. Sporo się w nich zmieści i nie sa takie za bardzo szmaciane pomimo ze to bawełna.

Jakiej marki albo skąd? Wyglada fajnie. Muszę się przyjrzeć tematowi i tez sobie zamówić.

reklama
Badz dobrej mysli, zaczniesz rosnac za chwile zobaczysz. Trzymam kciuki.

Dziękuje ciagle se powtarzam ze jeszcze tylko 2 dni i w końcu znów zobaczymy dzidziusia i wszystkim się pochwalimy na jakimś portalu żeby przestali się pytać czy chora nie jestem bo taka blada [emoji23] a jak tam samo poczucie na drugiej wyspie ?

Ej spokojnie u mnie dziś 12 tc i też waga prawie -4 kg. Brzuch mniejszy jak przed zajściem w ciążę. W ciąży z synkiem schudłam na początku 7 kg A synuś urodził się zdrowy. Będzie dobrze :-)

[emoji1374] super dzięki za pocieszenie ze nie jestem jedyna , w piątek na wizycie się spytam czy jest
Coś co bym mogła brać na apetyt bo czuje ze moje ciało jest wymęczone tym nie jedzeniem, mięsa już chyba z 2 miesiące nie jadłam [emoji33]

Do góry