Nie żebym narzekała ale 16 stron do nadrobienia a ja tylko w pracy byłam
Ennis cieszę się, że wszystko dobrze. Dbaj o siebie i maluszka.
Co do hartowani sutków aktualnie się nie zaleca. Ja niedawno dopiero skończyłam karmić wiec są zahartowane[emoji23] Zreszta nastawiam się, że będzie jak przy pierwszym dziecku czyli trzy miesiące poranionych sutków i bólu. Uprzedzę komentarze: dwa razy byłam u certyfikowanego doradcy laktacyjnego, do tego położna i jeszcze konsultacja położnej w szpitalu nikt nie był mi w stanie pomoc. Dostawialam poprawnie, smarowałam mlekiem i wszystkim innym co na rynku dostępne, niestety bez efektu.
Gratuluje dzisiejszych udanych wizyt. Ja wizytuje za tydzień.
U mnie mdłości już w zasadzie ustąpiły. Zostało jeszcze zmęczenie No i pojawił się ucisk na nerw kulszowy o momentami nie mogę się ruszyć. Muszę iść do jakiegoś fizjoterapeuty inaczej niedługo nie będę się w stanie zwlec z łóżka.
W Niemczech do przesiewowej krzywej cukrowe j w ciąży nie trzeba być na czczo a do wypicia jest trochę słodszy niż normalnie ale znośny sok porzeczkowy, przynajmniej u mnie smak był porzeczkowy. Pamietam, że się w pierwszej ciąży nastawiałam na jakieś obrzydlistwo a to było całkiem całkiem.