reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2019

Podwyżki chyba nie składa się jako dochód uzyskany więc pewnie dopiero pozniej wyjdzie w zeznaniu. Tak słyszałam.

reklama
Hej .Mamy dużo wspólnego ..
Jestem tu jakiś czas Ale na temacie ciąża po 40 .jestem tez z rocznika 79..mam córki bliźniaczki..17 lat ..I teraz suprise
Termin na 7.lipca..,ale troszkę z problemami ciąża..plamilam od 8 tc.jestem na lekach. Na zwolnieniu 5 tygodni . Teraz wróciłam na trochę do pracy. Plamienie pojawiło się jeszcze 2 razy..mimo leków. Na razie jest ok. Napisz czy robiłaś prenatalne..ze wzg na wiek ?
Witaj ja 80 rocznik więc też blisko ;)

Chciałabym zapytać jeśli mogę te dziewczyny które były już na badaniach prenatalnych i robiły test Pappa jakie wyszło wam ryzyko Trisomi 21 (ZD) ? Mam podstawowe ze względu na wiek 1:129 a skorygowane po badaniu Usg i krwi 1:496 dodam że w Usg wszystko ok kość nosowa obecna NT 1.7 I tak sobie myślę czy powinnam poszerzyć diagnostykę i zrobić te płatne badania Nifty :unsure: Może któraś słyszała o podobnych przypadkach?

W końcu do domu. Badania krwi super, żadnej infekcji. Mocz i ciśnienie do kontrolny w czwartek. Kontrola też w czwartek akurat mam wizytę.
Dali mi przeciwbólowe, jakby się pogorszyło to wrócić albo do szpitala na miejscu. Odpocząć przez kilka dni aż bóle mina.
W czwartek będę się domagać usg. Dziś już siły nie miałam. A teraz 4h podróż autobusem do domu.

Ja już po. Dziecko zdrowe, wszystko jak najbardziej ok. Nie mam już złudzeń na dziewczynkę :( w załączniku dowód kurde ale kilka % jest, że odpadnie to tego się trzymajmy heh

Załączniki

• IMG_20190107_184552.jpg
    IMG_20190107_184552.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 131
Chciałabym zapytać jeśli mogę te dziewczyny które były już na badaniach prenatalnych i robiły test Pappa jakie wyszło wam ryzyko Trisomi 21 (ZD) ? Mam podstawowe ze względu na wiek 1:129 a skorygowane po badaniu Usg i krwi 1:496 dodam że w Usg wszystko ok kość nosowa obecna NT 1.7 I tak sobie myślę czy powinnam poszerzyć diagnostykę i zrobić te płatne badania Nifty :unsure: Może któraś słyszała o podobnych przypadkach?
Niby zalecaja dalsza diagnostyke przy wyniku nizszym niz 1:300... Wiec bez paniki.

Ja pewnie dla spokoju zrobilabym dalsze badania. Ale to ja. Choc mysle, ze sporo Ci wiek nabija[emoji36][emoji36]
Ps. Sorry dopiero zobaczylam, ze pytalas o wyniki. Ja bede miala dopiero w czwartek.

W końcu do domu. Badania krwi super, żadnej infekcji. Mocz i ciśnienie do kontrolny w czwartek. Kontrola też w czwartek akurat mam wizytę.
Dali mi przeciwbólowe, jakby się pogorszyło to wrócić albo do szpitala na miejscu. Odpocząć przez kilka dni aż bóle mina.
W czwartek będę się domagać usg. Dziś już siły nie miałam. A teraz 4h podróż autobusem do domu.
Pilnuj sie! I uwazaj na siebie!

reklama

U mnie wyszło 1: Ok 4000
Jeśli lekarz nie zalecił poszerzania diagnostyki to nie musisz tego robić. Sama statystyka to nie wszystko. Jeśli w zestawieniu z USG wyszło dobrze, to nie musisz się martwić [emoji4]

Do góry