reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ja dziś równo 14 tc. Od dwóch trzech dni czuję delikatne muśnięcia po prawej stronie. We środę wizyta jak tam znajdziemy dzidziusia to już będę pewna na 100 % że on tam łobuzuje :) Już nie mogę się doczekać :) :)

Juz czujesz? Ależ Ci zazdroszczę [emoji847][emoji847][emoji847][emoji847]
Ja czuję mdłości i ból głowy od rana [emoji35] a mam do ogarnięcia pokoje i łazienki dla gości... ratunku [emoji26]

Na zgagę można praktycznie wszystko, z tych ogólnostępnych renni, gaviscon, gelatum aluminium phosphorici. Na mnie najlepiej działał gaviscon, ale w mleczku.
Prysznic cieplo-zimno na sutki nic nie da.
Nie biorę żadnych witamin i na razie nie zamierzam.

Mam tę samą sytuację. Glukoza mi wyszła 91 ale lekarka mowila ze jest ok. Tsh - 3,360 czekam na wizytę u endokrynologa i mam ją 29 stycznia a i tak wepchnęli mnie w kolejkę. Szukałam przez pół warm-maz i kujawsko - pom. i nawet prywatnie nie ma opcji szybciej. Co się dowiedziałam od ginekologa to tsh musimy zbić poniżej 2. Za to ft3 i ft4 mogę zrobic ale to niewiele zmieni, bo sam wynik tsh wystarczy i trzeba go zmniejszyć.
o widzisz to calkiem inaczej uslyszalaś :0 Mi gin kazal zrobic ft3 i ft4 i iść z wynikami do endokrynologa ponieważ tsh jest często niemiarodajne (hormon ciążowy naśladuje hormon tarczycy dlatego może być tsh podniesione) - przed 1 wizytą w drugiej ciąży u endo - 4 razy powtarzalam tsh i za każdym razem był inny wynik (tylko ja nigdy nie mialam problemów z tarczycą) endo powiedziala żeby zrobić anty TPO i jeśli to będzie OK to nic nie wskazuje na to żeby coś sie z tarczycą działo. W nastepnym tygodniu będę powtarzać tsh bo teraz też miałam jeden wynik podniesiony a resztę w normie. Ale ty jesteś już chyba w II trymestrze a w tym już chyba norma jest do 3 ( w pierwszym powinno być poniżej 2,5)

Ajahis,co więcej tsh potrafi się wahać dość mocno w ciągu doby,więc do diagnostyki używa się go tylko łącznie z ft3 i ft4

o widzisz to calkiem inaczej uslyszalaś :0 Mi gin kazal zrobic ft3 i ft4 i iść z wynikami do endokrynologa ponieważ tsh jest często niemiarodajne (hormon ciążowy naśladuje hormon tarczycy dlatego może być tsh podniesione) - przed 1 wizytą w drugiej ciąży u endo - 4 razy powtarzalam tsh i za każdym razem był inny wynik (tylko ja nigdy nie mialam problemów z tarczycą) endo powiedziala żeby zrobić anty TPO i jeśli to będzie OK to nic nie wskazuje na to żeby coś sie z tarczycą działo. W nastepnym tygodniu będę powtarzać tsh bo teraz też miałam jeden wynik podniesiony a resztę w normie. Ale ty jesteś już chyba w II trymestrze a w tym już chyba norma jest do 3 ( w pierwszym powinno być poniżej 2,5)
No ja też nigdy nie miałam problemów. A zamierzam przed wizytą jeszcze powtórzyć tsh i przy okazji zrobić resztę wskaźników, żeby w razie czego nie latać sto razy do endo. No ale jeszcze mam czas, dlatego czekam z badaniami :)

Ja dalej mam mdłości I wszystko mi śmierdzi ;) tylko cycki przestały boleć No ja tak liczę. Zaczęłaś 15 tydzienMożliwe że Dzidzia ;) próbowałaś znowu dzwonić?

Właśnie dopiero 11+0 dziś i tak se myśle czy to napewno dzidzia. Próbowałam sygnał jest ale nikt nie odbiera i sekretarki tez nie ma żeby się nagrać :/

reklama
wyjątkowa marta ja tak samo się dziś źle czuje a pogoda taka cudna aż szkoda..., zamiast na spacer to ledwo obiad ogarniam. Rano byłam u pediatry z młodszą i tak się zmeczyłam przygotowaniem wyjścia że od razu mdłości się nasiliły.

Do góry