reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Witam dziewczyny tego pięknego sobotniego wieczora.

Miałam gorączkę wczoraj:/ odkąd wzięłam heviran już nie mam gorączki :) a opryszczki nie miałam nigdy jeszcze obdzwoniłam pół rodziny wczoraj w nerwach i niestety potwierdziło się że nie miałam :/
całe szczęście że udało Ci się dostać do jakiegoś lekarza. Sama mieszkam w De i nie wyobrażam sobie żeby tak mogli zbagatelizowac tą opryszczkę, o której też słyszałam że jest groźna. Oby wszystko było już dobrze!

Ja biorę magnez od początku praktycznie bo skurcze nóg. Na razie lerze nie przechodzi ale koty po mnie chodzą i nie dadzą się odepchac. Poczekam do jutra jak nie przejdzie to zadzwonię do WestDoc
A jaki magnez bierzesz, tzn dawkę?

Bardzo dobrze, że pojechałaś do tego lekarza. Nie można ignorować takich rzeczy. Fajnie, że podzieliłaś się tym na forum, bo to daje pogląd na przyszłość gdyby spotkało to inna dziewczynę (tfu,tfu, odpukać).

Zmieniając temat- ja dziś przeżyłam szok w łazience. Od kilku dni biorę żelazo (pierwszy raz w życiu) i nie spodziewałam się takich „efektów ubocznych”. Dziewczyny, które biorą żelazo i zauważyły to co ja napewno wiedzą o czym mowa, reszcie oszczędzę szczegółów :D
Ja przy pierwszej ciąży brałam żelazo bo aż do 9.cos mi spadło, ile Ty masz? Pamiętam do tej pory jak to wtedy wygląda hihi.

Dziewczyny gratuluję kolejnych udanych wizyt, sama odliczam już do środy. Tak bardzo chcę już poznać płeć, dzisiaj byliśmy oglądać łóżeczka i wstępnie już wybraliśmy :-) :)
Narazie same oglądanie a też ile już czołowiek ma radości, i pomyśleć że za trzecim razem też jest to samo ;)

Piszecie o samochodach rodzinnych, to my też sie rozglądamy za czymś większym. Obawiam się że zwykle kombi nas nie pomiesci. Już teraz jeździmy o ładowania po uszy a co dopiero jeszcze jeden fotelik z tyłu i kupa rzeczy dla maluszka, w tym wózek a wózek też wiem jiz6jaki chce6i do najbardziej kompaktowych to on nie należy :rolleyes2: mi się podoba VW Sharan ale jeszcze patrzymy.

reklama
Bardzo dobrze, że pojechałaś do tego lekarza. Nie można ignorować takich rzeczy. Fajnie, że podzieliłaś się tym na forum, bo to daje pogląd na przyszłość gdyby spotkało to inna dziewczynę (tfu,tfu, odpukać).

Zmieniając temat- ja dziś przeżyłam szok w łazience. Od kilku dni biorę żelazo (pierwszy raz w życiu) i nie spodziewałam się takich „efektów ubocznych”. Dziewczyny, które biorą żelazo i zauważyły to co ja napewno wiedzą o czym mowa, reszcie oszczędzę szczegółów :D
Ja biorę żelazo. Wiem o co ci chodzi.To jest właśnie jeden ze skutków ubocznych żelaza. Przestaniemy brać i wszystko wróci do normy.

A mnie dzisiaj córka z mężem rozpieścili i oponki serowe zrobili. Pycha pół godzinki i nie było już żadnego.Zobacz załącznik 930637
Wyglądają smakowicie ja mam smaka na swojskie pączki i muszę zrobić. Chociaż biorąc pod uwagę moje przybranie na wadze od początku ciąży to powinnam o samej wodzie być :laugh2::-p

Dziewczyny a jak wygląda zamknięte forum? Widok ten sam tyle że po prostu dostęp dla wybranych osób? Pytam bo tutaj od początku ciężko mi się połapać.

Ja tam problemu nie mam. Insta mam, fb mam wiec bez roznicy. I tam moja geba jest juz w necie[emoji6] a golego tylka nie watawiam. Przy okazji, komu chcialoby sie przedladac te watki? No ale moze ktos to robi i czyta.

Mnie bola biodra, a wlasciwie biodro jak sie budze.
Ja tam też nie mam problemu, końcu z imienia i nazwiska się tu nie meldujemy. Ale szanuje każdego zdanie. Znam osoby które nigdy nie wstawił zdjęcia swojego dziecka gdzieś do netu.

Wspo
Ja dziś leżę i płacze z bólu :( tak mnie dyski bolą, pamietam jak miałam 16lat to mi fizjoterapeuta powiedział ze jak ja w takim wieku mam takie bóle pleców to w ciąży będzie tragedia :/ i się sprawdza , mimo ze brzucha prawie nie mam przecież i staram się jak najwiecej ruszać to mam taki ból ze aż do kolan promieniuje
Współczuję tego bólu, masakra. Może jakieś ćwiczenia pomogą.

Cześć sobotnio :)
Za oknem biało, śnieg juz topnieje, ja od rana sprzątam ale za 2h uciekam po syna na trening i lecę z nim do media markt bo mu fife 2019 obiecałam :rolleyes2: tak mnie dziś głowa boli, ze szok :mad:
Zazdroszczę tego śniegu, moje dzieci tylko czekają na ten biały puszek, ale u nas nikłe szanse. Deszcz pada za to regularnie :baffled:
Hihi ja mam spokój i gier na konsolę mojemu synowi nie muszę kupować.

Witam dawno nic tu nie pisałam ponieważ po zmianach na forum nie mogłam się zalogować:wściekła/y:
Wczoraj byłam na usg prenatalnym w 12w 3d . Bliźniaki mają po 6 cm i na 70 % to chłopcy. Niestety lekarz mnie nastraszył ponieważ jeden z chłopców ma za duży wynik przezierności karkowej bo aż 2.2 a drugi 1.5.
I od wczoraj jestem tym podłamana ..W pierwszej ciąży syn miał tylko 0.98 ... Nie wiem co mam o tym myśleć.:sad::sad::sad:
Kurcze czy napewno udało mu się dobrze pomierzyc? Nie znam się na tej interpretacji ale jak już któraś napisała to pewnie są normy dla poszczególnych tygodni ciąży. Wierzę że będzie wszystko dobrze i chłopaki są zdrowe.

Kurcze a ja jej jakoś nie ufam [emoji55]
Ja ogolnie ominam wszelkie internetowe gura. Czy to ginekolog czy matke karmiaca piersiac czy wszelkie osoby typu- powiem Ci co zle robisz.
A mnie dzisiaj córka z mężem rozpieścili i oponki serowe zrobili. Pycha pół godzinki i nie było już żadnego.Zobacz załącznik 930637
Jak sie nie bede odzywac jakisz czas, to Twoja wina. Mam ochote zjesc telefon [emoji6][emoji23]
Rozciąga się macica. Ja miałam tak w poprzedniej ciąży. Takie uczucie jakby się stawiała.
U mnie takie uczucie od kilku dni, ale tez zastanawiam sie czy to nie dziecko sie tak nie rusza. Bo to takie dziwne tempe uczucie. Niby skurcze, niby brzuch miekki.
No to u nas oficjalnie przyszli dziadkowie z obu stron wiedzą o dziecku :)
I jak reakcja?
Zjadłam 3 racuszki i mi się odechciało [emoji1745][emoji1751] nawachalam się tego tłuszczu, teraz chałupę wietrze bleee.. za to najmłodszy też zjadł już trzy i krzyczy o więcej.. może zostanie coś do kawy na jutro.
Ostatnio L robil racuchy pol godziny a ja z Julka zjadlysmy je w 10 min [emoji23]

reklama
Do góry