reklama
U mnie też mega ból głowy. Wydaje mi się że może coś nie tak z ciśnieniem.
Cześć sobotnio
Za oknem biało, śnieg juz topnieje, ja od rana sprzątam ale za 2h uciekam po syna na trening i lecę z nim do media markt bo mu fife 2019 obiecałam tak mnie dziś głowa boli, ze szok
Witam dawno nic tu nie pisałam ponieważ po zmianach na forum nie mogłam się zalogować
Wczoraj byłam na usg prenatalnym w 12w 3d . Bliźniaki mają po 6 cm i na 70 % to chłopcy. Niestety lekarz mnie nastraszył ponieważ jeden z chłopców ma za duży wynik przezierności karkowej bo aż 2.2 a drugi 1.5.
I od wczoraj jestem tym podłamana ..W pierwszej ciąży syn miał tylko 0.98 ... Nie wiem co mam o tym myśleć.
Wczoraj byłam na usg prenatalnym w 12w 3d . Bliźniaki mają po 6 cm i na 70 % to chłopcy. Niestety lekarz mnie nastraszył ponieważ jeden z chłopców ma za duży wynik przezierności karkowej bo aż 2.2 a drugi 1.5.
I od wczoraj jestem tym podłamana ..W pierwszej ciąży syn miał tylko 0.98 ... Nie wiem co mam o tym myśleć.
U
użytkownik 902
Gość
Momof współczuję strachu, będziecie pogłębiać diagnostykę w tym kierunku? Wiesz że przezierność rośnie wraz z crl? Według lekarza przy tym celu które ma dziecko przezierność jest za duza?
Paulinaxxem
Zaangażowana w BB
Przybieralam ok 25-30 kg Ale 6-9m po porodzie miałam już nawet mniej niż przed ciążą nic nie robiąc. Biust na początku kp rósł nawet o 2-3 rozmiary. Ok 1,5 roku wracał do normy lekko pusty, ale po odstawieniu chwilę i wracała też pelnosc. W zasadzie to tylko wygląd sutkow się zmienił
Wlasnie te sutki mnie martwia, mimo ze to normalna sprawa... najbardziej chyba obawiam sie tego ze cale zycie jestem bylam szczupla, zeby zajsc w ciaze musialam przytyc troszke.. a teraz po ciazy boje sie ze bede miala obwisly biust i duzy brzuch poporodowy.. niby to sprawa bardzo normalna i z czasem mi to myslenie przejdzie... ale jednak jeszcze jest [emoji4]
Paulinaxxem
Zaangażowana w BB
Jestem chudsza niż przed pierwsza ciążą. Biust mam większy-niedużo, ale jednak. Brzuch, nie jest taki jak przed ciążami,ale jak się kilka lat temu zawzięłam, to miałam kaloryferek, potem już ani czasu ani chęci nie miałam.
A po jakim czasie mozna wrocic do Fitnessu? Oczywiscie po porodzie?[emoji5]
Sugerował zrobienie testu Papa ale czytałam że to tylko statystyki i , niektóre z was żałowały że zrobiły ten test. On obliczał ryzyko to wyszło 1:907.Momof współczuję strachu, będziecie pogłębiać diagnostykę w tym kierunku? Wiesz że przezierność rośnie wraz z crl? Według lekarza przy tym celu które ma dziecko przezierność jest za duza?
slodkatrojeczka
Fanka BB :)
Kochana za duża przezierność karkowa jeszcze nie świadczy o żadnej chorobie, wręcz prawdopodobienstwo, że dziecko bedzie chore jest duzooo mniejsze niż to, ze będzie chore. Odsyłam do mamaginekolog. Link do: Co oznacza podwyższona przezierność karkowa (NT)? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla KobietWitam dawno nic tu nie pisałam ponieważ po zmianach na forum nie mogłam się zalogować
Mój maluch ma NT 1,5 przy niecałych 7cm CRL. NT nie jest wyrokiem.
U
użytkownik 902
Gość
Pappa faktycznie bez sensu,ale jest sporo innych badań nifty itp.Sugerował zrobienie testu Papa ale czytałam że to tylko statystyki i , niektóre z was żałowały że zrobiły ten test. On obliczał ryzyko to wyszło 1:907.
reklama
U
użytkownik 902
Gość
To chyba naturalne, że ciało się zmienia. Potrzeba czasu by wróciło do normy, skoro przez 9 miesięcy przechodziło burze hormonalną. Co do czasu- to zależy jaką drogą był poród, w jakim stanie są mięśnie po ciąży itd, bardzo indywidualna sprawa, po sn można szybciej, pod warunkiem,że oczywiście nie ma rozejścia miesni itp.Wlasnie te sutki mnie martwia, mimo ze to normalna sprawa... najbardziej chyba obawiam sie tego ze cale zycie jestem bylam szczupla, zeby zajsc w ciaze musialam przytyc troszke.. a teraz po ciazy boje sie ze bede miala obwisly biust i duzy brzuch poporodowy.. niby to sprawa bardzo normalna i z czasem mi to myslenie przejdzie... ale jednak jeszcze jest [emoji4]