reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja nie dość że cera sucha to ogólnie mam suchą skore sucha na całym ciele. A że jestem tak leniwa w tej ciąży to nie smaruje się codziennie balsamem .. A i chodzenie siku non stop też mi daje w kość :(

reklama
Ja włosy farbuje co 3 tygodnie i w ciąży już chyba ostatnio 3 raz farbowalam. Wybieram oczywiście farbę bez amoniaku.
Paznokcie jedynie lakieruję, ale za to przedłużam sobie rzęsy.
Co do cery to u mnie widoczna poprawa od kilkunastu dni, cera gładka, dobrze nawilżona, bez wypryskow. Myślałam że może też Kolagen naturalny poprawił jej wygląd, bo od jakichś dwóch miesięcy stosuje, ale teraz pewnie wykroczenie w drugi trymestr również się przyczyniło.
Ale leci nam ten czas, widziałam że już wątek na wrzesień powstał

Ja do fryzjera idę pod koniec stycznia. W ciąży nie farbowałam jeszcze włosów, ale od dawna mam naturalna nasadę i robię delikatne blond sombre, więc nie widać, że fryzura wymaga natychmiastowego odświeżenia :)
Z hybryd zrezygnowałam, bo chce żeby paznokcie wróciły do normy (robiłam od kilku lat). Niestety, od ponad miesiąca mam paznokcie w fatalnym stanie... Jutro planuję zakup trochę lepszych lakierów i polecanego top coat, żeby malować zwykłymi lakierami. Cerę mam w złym stanie. Moje różowe plamki na policzkach są zaognione od samego początku ciąży i mam wysyp krostek na żuchwie. Staram się malować tylko jak idę do biura lub wychodzę gdzieś na większe wyjście, na codzień nie maluje się podkładem i cała reszta odkąd jestem w ciąży. Zmieniłam tez kosmetyki do pielęgnacji. Nie wiem czy było to konieczne, ale czuję się z tym lepiej :)

Ja włosy farbuje co 3 tygodnie i w ciąży już chyba ostatnio 3 raz farbowalam. Wybieram oczywiście farbę bez amoniaku.
Paznokcie jedynie lakieruję, ale za to przedłużam sobie rzęsy.
Co do cery to u mnie widoczna poprawa od kilkunastu dni, cera gładka, dobrze nawilżona, bez wypryskow. Myślałam że może też Kolagen naturalny poprawił jej wygląd, bo od jakichś dwóch miesięcy stosuje, ale teraz pewnie wykroczenie w drugi trymestr również się przyczyniło.
Ale leci nam ten czas, widziałam że już wątek na wrzesień powstał
Już wrzesień? [emoji33][emoji33][emoji33]

Cześć dziewczyny
Ja prosto z trasy na ostry dyżur... Z bólami w podbrzuszu z lewej strony. Po tym łażeniu w górach się uspokoiło a w trasie rozkręciło, że Ho Ho...
Mam już pobraną krew, mocz oddałam, tylko jest tyle ciężarnych na izbie, że szok:o pokwitnę tu...

Malować wlosy można, farbą z amoniakiem też, głównie chodzi o drażniący zapach, a nie szkodliwość dla płodu. Pazury też można robić,podobno akrylowe można odpuścić, bo przy piłowaniu dużo syfu się wdycha. Ja musiałam niestety zrezygnować z depilacji laserowej i jestem wściekła, bo już mam mnóstwo włosów, a było tak pięknie [emoji24]
Cieszę się że już po świętach, to siedzę nie przy stole i "zjedz coś, nic nie jecie, a ja się tak narobiłam" doprowadza mnie do szału. Przez cały tydzień mam męża na urlopie, więc niech się chłop wykazuje, a ja będę pracować;)

A skórę mam mega suchą. I też peelingi nie pomagają, ratuje się maseczkami. Do tego mam łojotokowe zapalenie skóry, więc w zimie cierpię, a teraz nie mogę używać swoich leków, na szczęście tylko raz miałam zaostrzenie, mam nadzieję,że do wiosny będzie spokój. Tak to nawet nie jest źle, nie mam jakichś pryszczy na twarzy, za to sypie mnie na plecach jak nigdy

mam pytanie nie związane ze świętami : czy farbujecie włosy i robicie hybrydy czy czekacie na drugi trymestr?
Ja nie, ale dlatego ze nie wysiedzialabym z farba ma wlosach. Zapachy mnie jeszcze dobijaja. A hybryde zawsze sama sobie robilam i chwilowo nie mam formy [emoji6] Maluje zwyklyk lakierem.
I czekam z utęsknieniem aż ta macica pójdzie w górę, bo ciągle latam siusiu.
No wlasnie, z doswiadczenia wiem ze duzo pije to i duzo sikam. I tak bedzie cala ciaze. A tez mnie juz irytuje to.
Cześć dziewczyny
Ja prosto z trasy na ostry dyżur... Z bólami w podbrzuszu z lewej strony. Po tym łażeniu w górach się uspokoiło a w trasie rozkręciło, że Ho Ho...
Mam już pobraną krew, mocz oddałam, tylko jest tyle ciężarnych na izbie, że szok:o pokwitnę tu...
Marta niedobrze, daj znac jak u Ciebie.

Tydzień temu byłam u fryzjera na farbowaniu ten zapach farby trochę mi przeszkadzał ale dałam radę. Cera się poprawiła ale raz na jakiś czas wyskoczy jakiś pryszcz. Hybryd nie zakładam bo jak mam to czuję że mam coś ciężkiego na palcach:D. Jeszcze tylko tydzień i zobaczę swoją dzidzię. Marta daj znać co u ciebie.

reklama
Ja nie, ale dlatego ze nie wysiedzialabym z farba ma wlosach. Zapachy mnie jeszcze dobijaja. A hybryde zawsze sama sobie robilam i chwilowo nie mam formy [emoji6] Maluje zwyklyk lakierem.No wlasnie, z doswiadczenia wiem ze duzo pije to i duzo sikam. I tak bedzie cala ciaze. A tez mnie juz irytuje to.Marta niedobrze, daj znac jak u Ciebie.
@Miki123
Ok, ja już po badaniach. Dzieć ok, jakoś tak śmiesznie leżał mi w brzuchu. Nie spał (lub nie spała ;)). Od czwartku urosło do crl 6 cm czyli 1,5 cm. Szyjka super, nerki super. Podobno po prostu przeforsowałam się w górach plus niewielka ilość bakterii w moczu. Jutro mam zrobić posiew. No i zaparcia. To mogą być bóle przyblokowanych jelit.
W każdym razie no-spa, paracetamol doraźnie. Jak się nie poprawi w ciągu 2 dni- wrócić do szpitala.. :rolleyes2:

Do góry