reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Witam się przedświątecznie:)
kobietki powiedzcie jak Wasze wyniki tsh, ft3, ft4 teraz w ciąży. Ja przed ciążą problemów z tarczyca tzn z hormonami nie miałam. Mam tylko guzy na tarczycy, ale żadnych hormonów nie brałam tsh przed ciążą w okolicy 1.
Wczoraj robiłam wyniki na wizytę na 31 grudnia i co wyniki:
Tsh 0,0590
Ft3 4,96
Ft4 18,41
Poczytałam troszkę i niby między 10-12 tydzień tarczyca najbardziej reaguje wpływ ma bhcg ale to tsh takie niskie. Czuje że endokrynolog mnie czeka
A jak Wasze wyniki?
U mnie tez wizyta 31 :) Dziwne masz tsh, chyba że jest w innych jednostkach. U mnie 3,360.

reklama
Cześć dziewczyny

Trochę mnie tu nie było, ale czytałam na bieżąco. Miałam cały tydzień nocki a jednocześnie próbowałam jakos ogarnąć przed świetami wiec ciężko się bylo zebrać, żeby coś napisać.

Ukmama, Natka bardzo mi przykro. Trzymajcie się jakoś!!

Reszcie dziewczyn gratuluje udanych wizyt. Ja w wigilie będę mieć już 13+0 wiec drugi trymestr nadchodzi. Czuje się na chwilę obecna tak jak ciężarna po nockach czyli słabo ale mdłości jakby odpuściły, za to męczą mnie wzdęcia i bóle brzucha.

Ja mam bardzo podobne wyniki. Jest coś takiego jak nadczynność ciążowa tarczycy w pierwszym trymestrze. Związana jak wszystko między innymi z wysokim poziomem bety. Nie trzeba tego leczyć i powinno minąć w okolicy drugiego trymestru. Ja na następnej wizycie będę mieć kontrole. Jak wyniki wrócą do normy to Ok, jak nie to będę musiała zrobić przeciwciała.

Wszystkim Wam życzę zdrowych i radosnych Świat!! Dbajcie o siebie i maluchy!!!
No to mi ułożyło, bo według internetów mam za wysokie tsh. Ale reszty parametrów nie sprawdzałam. U mnie dzisiaj 12+0. Wczoraj nie miałam mdłości wcale, dzisiaj lekko mnie raz zemdliło ale chyba odpuszcza (oby). Brzuch też lekko pobolewa, ale czytałam że to normalne, bo teraz macica będzie szła do góry. Jestem w trzeciej ciąży ale nic mądrzejsza a chyba jeszcze gorzej zestresowana :)

No to mi ułożyło, bo według internetów mam za wysokie tsh. Ale reszty parametrów nie sprawdzałam. U mnie dzisiaj 12+0. Wczoraj nie miałam mdłości wcale, dzisiaj lekko mnie raz zemdliło ale chyba odpuszcza (oby). Brzuch też lekko pobolewa, ale czytałam że to normalne, bo teraz macica będzie szła do góry. Jestem w trzeciej ciąży ale nic mądrzejsza a chyba jeszcze gorzej zestresowana :)

Twoje TSH jest za wysokie jak na pierwszy trymestr. W Twoim przypadku przydałaby się mała dawka euthyroxu. Wysokie TSH to niedoczynnosc tarczycy, niskie to nadczynność.

Twoje TSH jest za wysokie jak na pierwszy trymestr. W Twoim przypadku przydałaby się mała dawka euthyroxu. Wysokie TSH to niedoczynnosc tarczycy, niskie to nadczynność.
Wiem wiem, czekam na wizytę zobaczymy co dalej. Według informacji od poloznej w obecnym tygodniu ciąży (za tydzień wchodzę w 2 trymestr) tsh powinno być max.3 ale samo tsh o niczym nie swiadczy. Trzeba zrobic aTPO ft3 i ft4. Narazie nie schizuję, czekam na opinię lekarza

Witam się przedświątecznie:)
kobietki powiedzcie jak Wasze wyniki tsh, ft3, ft4 teraz w ciąży. Ja przed ciążą problemów z tarczyca tzn z hormonami nie miałam. Mam tylko guzy na tarczycy, ale żadnych hormonów nie brałam tsh przed ciążą w okolicy 1.
Wczoraj robiłam wyniki na wizytę na 31 grudnia i co wyniki:
Tsh 0,0590
Ft3 4,96
Ft4 18,41
Poczytałam troszkę i niby między 10-12 tydzień tarczyca najbardziej reaguje wpływ ma bhcg ale to tsh takie niskie. Czuje że endokrynolog mnie czeka
A jak Wasze wyniki?
Po pierwsze trudno mówić coś o wynikach bez ich norm. Po drugie tsh jest na początku zanizone nie ma się co sugerować. Ważne jak ft3 i 4, gdzie w normach się znajdują.

reklama
Do góry