reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

@Wszystkowiem92 witaj ;)

Oni i tak robią usg w tym terminie (są obowiązkowe 3 usg prenatalne, obowiązkowe dla lekarza oczywiście, bo siłą nikt nie robi). A czy zrobisz u zwykłego dr czy z certyfikatami to już od Ciebie zależy.

reklama
Witamy Cię Asiu w naszym gronie. Mi lekarz sam wypisał skierowanie na prenatalne i umówił mnie na wizytę ,dlatego że już jestem po 35rż.

Cześć Dziewczyny :-)
Czytam Was już od dłuższego czasu (przerobić prawie 500 stron jest nie lada wyczynem ) ale jakoś czasu nie było się przywitać. :-)
Mam na imię Asia, 26 lat i termin porodu na 21 lipca :-)
U mnie ciąża trochę zagrożona była/jest przez plamienia, które się pojawiły na początku grudnia i wyladowalam w szpitalu na obserwacji... Od początku jestem na luteinie dopochwowej A mimo to plamienie się pojawiło, przeszło na dwa tygodnie i znowu wrócił lekko kawowy śluz... Ale już na luzie do tego podchodzę bo usg pokazało że wszystko ok jest i Fasolka rośnie i serducho widziałam 5 grudnia już :-)
Teraz jestem w 9t3d według OM bo według usg ciąża jest młodsza o 6dni:-)
Uff się rozpisalam
Witaj :-)

Hmm to w takim razie na wszelki wypadek zapisze się prywatnie do specjalisty. Lepiej dmuchać na zimne :-)

A tak pozatym to jak Wasze samopoczucia dzisiaj?? Bo w ostatnich tygodniach to widziałam, że dzidziusie dały Wam w kość :-\ i ja tak czytam i nie wiem czy Wam zazdrościć bo ja to wręcz przeciwnie, cały czas bym jadla i chodzę głodna spać i o 5 potrafię się obudzić też głodna :-D do tej pory już 3,5kg na plusie A szczupła nie byłam i boję się że w takim tempie to będę mama hipopotam:-D:-D:szok:

@Wszystkowiem92 witaj :-) :) . W pierwszej ciąży tak miałam, że byłam non stop głodna. A w tej myślałam, że będzie innaczej. Niestety teraz zaczynają się ataki głodu. Chyba będzie powtórka z rozrywki.

reklama
Witajcie.

Cudowne maluszki macie
Super niech dalej zdrowo rosną.

Teraz każda po kolei będzie miała wizyty. My już w czwartek i ponoć maja być prenatalne chociaż to dopiero wg lekarki będzie 10+1
wg moich apek jest rozbieżnośc i wychodzi 10+3

Pisałyscie o porodach to ja też oczywiście chce z moim chłopakiem rodzic i na szczęście on też jest chętny. Boję się tylko że akurat będzie w pracy i może nie dojechać a czas, a przy trzecim porodzie może szybko pójść :D:D

Produkujecie jak szalone a ja po pracy to robię obiad i idę na drzemkę :-p:happy2:

U mnie +4kg

Miłego wieczoru

Do góry